Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Blije

Online autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Blije? Op Autobandenspot.nl tref je landelijke online verkooppunten van winter- zomer- en all season banden en servicepunten voor een snelle bandenwissel. Als laatste verstrekken wij uitgebreide info over de banden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product past bij jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Het is belangrijk dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Blije inclusief montage, balanceren en testen is al mogelijk vanaf €42,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de beste merken zoals Goodyear zijn al te koop vanaf €305. Budgetmerken als Landsail koop je al vanaf €225 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Blije

Banden wisselen in Blije

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Blije is belangrijk. De meeste mensen doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de winter nadert gaat de winterband erop en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaan we over op zomerbanden. Thuis de banden wisselen is een tijdrovende klus. Bovendien vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Blije scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet 100% zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Steeds vaker kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Blije.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of het profiel nog in orde is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. In de regel is dit na 45.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van de rijstijl en type wegdek. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt onveilig, trekt naar 1 kant en stuurt zwaar. Ook geeft het een onzuinig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto kan je bij een garage laten doen vanaf €82,50.

Wat is banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Mogelijk is het zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en je banden gaan langer mee. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind banden garages in Blije

Snel en goedkoop banden vervangen in Blije? In de volgende tabel verzamelen wij adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze bedrijven verlenen diensten zoals (de)monteren, uitlijnen, wisselen, repareren, trimmen, sipen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Middels onze vergelijker tref je tevens montagebedrijven in Buren, Nes, Ballum, Hollum en Bornwird.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-blije

Goedkope autobanden Blije

Ben jij toe aan een set andere banden voor je wagen? Het valt dan al gauw op dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Hieraan ten grondslag liggen jouw rijgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Belangrijk: banden van Europese makelaardij voldoen aan aan alle normen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De banden splitsen we uit in 3 classificaties:

KlasseAutoKm p/jaarRijstijlTarief
1. TopklasseVeel vermogenVanaf 50.000Dynamisch€187
2. Prijs-kwaliteitNormale autoTot 30.000 kmModaal€104
3. GoedkoopsteKleine auto’sKleingebruikerKalm€68

Bandenleveranciers vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de bijgaande tabel bekijk en vergelijk je betrouwbare online garages die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Blije hebben. Middels onze vergelijker lees je ook handige informatie over: Voordeligste autobanden

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband is ideaal bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Standaard gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Blije monteren geeft jou extra grip, een kortere remweg, geeft minder geluidsproductie en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de brede sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Goedkoop winterbanden wisselen Blije

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit verbetert de remweg, verhoogt het gripniveau en een betere wegligging bij winterse omstandigheden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Zweden, Frankrijk) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste prestatie bij gladheid of sneeuw.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

All season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Minpunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Met name geschikt als je weinig kilometers maakten niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in Blije kopen? In de volgende tabel beiden wij de prijsindicaties van enkele populaire modellen en types. Let op: dit zijn kosten exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Middels onze vergelijker check je ook meer informatie over: Bandenspanning.

MerkSerieGrootteVermogenKosten
Michelincrossclimate+245/40 R1897Y€230
Continentalwintercontact ts 850 p255/55 R19111H€198
Vredesteinquatrac pro255/35 R2097Y€202
Bridgestonebattlax adventure a40 r (f)150/70 R1769V€146
Goodyearultragrip performance gen-1225/45 R1791V€130
Dunlopgrandtrek st 20215/65 R1698H€109
Pirellip-zero (pz4)265/40 R21105Y€314
Hankookwinter icept evo2 w320215/45 R1690H€96
Kumhohp91 xl245/45 R20103V€132
Uniroyalrainexpert 3155/65 R1475T€49
Nexenwinguard sport 2 xl205/50 R1793V€83
Firestonewinthawk185/55 R1480T€112
Superiaecoblue 4s215/70 R16100H€56
Savaeskimo s3 plus165/70 R1481T€54
Maxxisma-sas255/60 R17110V€116
Toyos954 xl235/40 R1895V€117
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Noardeast-Fryslân).

Welke bandenmaat zoek je?

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar wel 35%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Op het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er belangrijke specificaties die invloed hebben op de beste keuze. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en hoeveel geld je wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is vermeld op de wang van de je band. Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een bandenmaat kan zijn 265 / 45 R20 – 104V.

 • 265 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 45 is een indicatie voor de bandhoogte, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 45%.
 • R duidt aan: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 20 geeft de velgmaat weer (in dit geval 20 inch).
 • 104 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 900kg.
 • De laatste waarde (V) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot240 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Denk na over de vraag of je veel of weinig kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband de meeste maanden de juiste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (rond de 10.000 km) dan is de all weather band het overwegen waard. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is de winterband tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Blije.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers in de winter maakt en bij echt winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Onkosten
Autobanden kan je kopen in 3 prijscategorieën: Koopjes, middenklassen en het topsegment. Welke groep jij moet kiezen is met name afhankelijk van het gewicht van de auto, jouw rijgedrag en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Kies voor een A-merk als Vredestein of Maxxis als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Volkswagen Up!) en een rustige rijstijl? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Cachland en Semperit.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Bridgestone of Sava zijn vrij duur. Wie wil besparen houdt acties en aanbiedingen in de gaten van online of lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je extra goedkope autobanden in Blije bestellen, en regel je snel 30% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Blije: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Blije: tweedehands producten van goede kwaliteit met minimale slijtage.
 • All-in deal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €157,50 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij een normale rijstijl kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Controleer regelmatig of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tevens is het van groot belang dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Blije.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Blije?
Op locatie banden vervangen in Blije is al mogelijk vanaf €50,00 per set van 4 (waarbij de velgen ook worden verwisseld, oftewel een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost het je al gauw €99,99. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €65,00 per 12 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Op basis van de bijzondere eigenschappen kan je nog een stuk blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een garage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor bestelbussen). Je kunt rekenen op een extra draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan de spanning van de banden en en de diepte van het profiel. De ANWB adviseert om deze iedere zes jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Blije.

Plaats een reactie