Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nes

Online autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Nes? Op onze autobandenvergelijker ontdek je populaire webwinkels in goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop verstrekken wij aanvullende informatie over montage, uitlijnen en balanceren en leert onze keuzehulp welk product past bij jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je altijd en overal rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Nes inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al voor €39,95.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid bevelen wij aan om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van bekende merken als Michelin zijn al te koop vanaf €350. Budgetmerken als Gremax kan je al krijgen vanaf €190 per set.

Voordelig banden wisselen?

Maak afspraak bij banden montage in Nes

Banden wisselen in Nes

De bandenwissel bij een autobedrijf in Nes is belangrijk. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Vanaf oktober of november gaat de winterband erop en rond maart / april gaat de zomerband erop. Dit zelf verwisselen is een behoorlijke operatie. Daarbij eist dit behoorlijk wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Nes heeft verschillende voordelen:

 • Je weet zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij steeds meer services heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nes.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenspecialist weet ook of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook op het moment dat het rubber versleten of uitgedroogd is moeten er nieuwe banden op. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 50.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt met name af van het type auto en jouw rijstijl. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt iets naar rechts of links en stuurt raar. Ook leidt het tot onnodig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Uitlijnen van de wagen regel je al vanaf €85,00.

Wanneer autobanden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Het kan maar zo zijn dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je duurzamer bezig en vergroot dit het rijplezier. Bij een bandenwissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Vind banden garages in Nes

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Nes? In de tabel in het volgende blok bieden wij autogarages en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Friesland). Deze lokale garages zijn opgeleid voor repareren, (de)monteren, balanceren, uitlijnen, sipen, wisselen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vind je ook montage-specialisten in Ballum, Hollum, Bornwird, Raard en Foudgum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nes

Goedkope autobanden Nes

Je bent op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Het valt dan al gauw op dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt af van de rijstijlen, het aantal afgelegde kilometers, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Opmerking: producten van EU-merken voldoen aan strenge eisen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken splitsen we uit in 3 groepen:

ClassificatieType autoKm p/jaarRijgedragPrijs
1. PremiumGroot vermogenVanaf 50.000Driftig185
2. UitstekendDoorsnee autoTot 30.000 kmNormaal€116
3. VoordeelKleine autootjes< 15.000Eenvoudig€79

Bandenleveranciers vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna bieden we je erkende online garages die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Nes hebben. Op Autobandenspot.nl vind je ook meer informatie over: Doorrijden met een lekke band

Informatie over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Over het algemeen rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Nes monteren geeft meer grip op het wegdek, een kortere remweg, geeft minder geluidsproductie en voert het water uitstekend af dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Nes

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dat resulteert in een korte remweg, bevordert de grip en dus minder kans ongelukken in de winterse periodes. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Zweden, Italië, Noorwegen) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • De beste keuze bij sneeuw of ijzel.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet heel veel rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: banden wisselen is niet nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Perfect als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Nes kopen? In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde tarieven van diverse types en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website zoek je ook extra informatie over: Autobanden controleren voor vakantie.

MerkSerieGrootteVermogenKosten
Michelinpilot alpin 5295/35 R20105W€343
Continentalwintercontact ts 860 s315/35 R20110V€295
Vredesteinquatrac pro235/55 R1799V€121
Bridgestonet001215/65 R1596H€151
Goodyeareagle f1 asymmetric 5 uhp245/45 R1795Y€114
Dunlopsp sport maxx gt235/50 R1897V€120
Pirellip-zero (pz4)235/55 R18100V€103
Hankookwinter icept evo2 suv w320a235/55 R19105V€136
Kumhohs51xl235/45 R1898W€89
Uniroyalrainsport 3 suv fr235/50 R1999V€161
Nexennblue hdh205/60 R1692H€115
Firestonefirehawk225/45 R1794Y€87
Superiaecoblue 4s195/55 R1585H€55
Savatrenta 2205/75 R16110R€110
Maxxisat771 owl255/70 R15108T€117
Toyos954s xl265/60 R18114H€125
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Ameland).

Autobanden zoeken en vinden

Check acties en aanbiedingen en bespaar zo’n 35%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Als je nieuwe banden nodig hebt zijn er een paar factoren waar je over na moet denken. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en hoeveel geld je wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op alle autobanden (aan de zijkant). Deze unieke combi van letters en cijfers laat zien welke maat je hebt. Neem je nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 265 / 45 R20 – 104T.

 • 265 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 45 is een indicatie voor de bandhoogte, in een percentage van de breedte van de band (hier is dat dus 45%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 20 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit geval 20 inch).
 • 104 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 900kg.
 • De laatste letter (T) geeft de maximumsnelheid van de band weer. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 190 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga bij jezelf na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het milde klimaat van Nederland zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Als je weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is wellicht de all-season band aan te raden. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de wintermaanden zeer aantrekkelijk. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Nes.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers rijdt (in de winter) en regelmatig op wintersport gaat.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Onkosten
Autobanden verdelen we onder in velerlei prijssegmenten: Voordelig, prijs-kwaliteit en de hoogste klasse. Welk segment je moet kiezen wordt bepaald door de trekkracht van de auto, rijgedrag en hoeveel je rijdt. Neem een A-merk zoals Michelin of Pirelli als je veel kilometers maakt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Skoda Citigo) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Barkley en Matador.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Vredestein of Nexen zijn in de basis best duur. Wie wat verder kijkt checkt regelmatig aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Hierdoor kan je heel goedkope autobanden in Nes bestellen, soms met wel 25% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Nes: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Nes: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €167,50 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. De ANWB adviseert om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij een redelijke rijstijl kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Achterhaal een paar keer per jaar of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tevens is het belangrijk dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Nes.

Wat kost autobanden wisselen in Nes?
Vakkundig banden vervangen in Nes laat je al uitvoeren voor €42,50 per set van 4 (mits de band al op de velg zit, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €89,95. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €52,50 per 6 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. D.m.v. de versterkte wang (zijkant) is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zodoende rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een garage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor bestelbussen). De voordelen zijn een extra draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en de status van het profiel. Autogarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Nes.

Plaats een reactie