Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Bornwird

Direct nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Bornwird? Op onze autobandenvergelijker vind je toonaangevende leveranciers van goedkope autobanden en gegevens van garages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tenslotte lees je hier meer informatie over de verschillende type banden die er zijn en leert onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw wensen.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Bornwird incl. balanceren en uitlijnen kan al voor €44,99.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor de beste veiligheid adviseren wij om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van A-merken als Bridgestone kan je al krijgen vanaf €315. Budgetmerken als B.F. Goodrich kosten gemiddeld zo’n €190 per vier.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Bornwird

Banden wisselen in Bornwird

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Bornwird is belangrijk. De meeste automobilisten laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar nemen we de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) nemen we weer de zomerband. Dit zelf doen is een vak apart. Bovendien vergt het behoorlijk wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Bornwird scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt erop vertrouwen dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Eventueel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Bornwird.

Wanneer moet ik wisselen?
Een garage bekijkt ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat het rubber versleten of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 35.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan is met name afhankelijk van het type auto en jouw rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te maximaliseren.

Auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt oncomfortabel, trekt iets naar rechts of links en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Tevens zie je daarbij onnodig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit verbetert de wegligging, een laag brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto regel je al vanaf €70,00.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Wellicht is het dan zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijdt je een stuk rustiger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt het rijgenot flink toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Bornwird

Snel en voordelig banden vervangen in Bornwird? In de onderstaande tabel vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages in de buurt (provincie Friesland). Deze garages zijn opgeleid voor wisselen, uitlijnen, repareren, (de)monteren, trimmen, sipen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je eveneens montage-experts in Raard, Foudgum, Brantgum, Waaxens en Holwerd.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-bornwird

Goedkope autobanden Bornwird

Zoek jij ook een tweede set banden voor je auto? Je ontdekt al snel dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Hieraan ten grondslag liggen het remgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het vermogen van de auto. Noemenswaardig: alle Europese bandenmerken voldoen aan aan alle normen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende producten splitsen we uit in 3 klassen:

KlasseAutoKilometrageWegcontactPrijs
1. PremiumSportwagenVanaf 50.000Agressief194
2. MiddenklasseGemiddelde autoTot 30.000 kmHerkenbaar€106
3. GoedkoopsteLichte auto’sKleingebruikerZwaar€76

Online banden webwinkels vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende schema doorzoek je goede webwinkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Bornwird hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook handige informatie over: Motorbanden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is geschikt in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Doorgaans laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Bornwird monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, betere acceleratie, zorgt voor minder slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer door de brede en diepe lengtegroeven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen in de zomer.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Bornwird

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit geeft een kortere remweg, beter contact met het asfalt en een optimale wegligging bij vorst of sneeuw. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Italië, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Presteren het best bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Alles wat je moet weten over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft ze nooit te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Minpunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de prijzen van nieuwe autobanden in Bornwird kopen? In het onderstaande schema beiden wij de gemiddelde prijzen van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen balanceren, monteren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl tref je ook uitgebreide info over: Bandenlabel.

MerkSerieAfmetingenPrestatiePrijs
Michelinpilot alpin 5225/55 R18102V€184
Continentalwintercontact ts 860 s265/40 R21105W€288
Vredesteinwintrac xtreme s265/50 R19110V€187
Bridgestonedueler255/55 R19111Y€154
Goodyearultragrip performance +195/55 R1585H€90
Dunlopqualifier 2130/70 R1661W€140
Pirellipzero corsa asimmetrico 2265/30 R19265/30Z19(Y€262
Hankookwinter icept evo2 w320205/45 R1788V€99
Kumhops71 xl245/40 R2099Y€127
Uniroyalrainsport 3195/45 R1477V€71
Nexenwin.snow g wh2175/65 R1380T€53
Firestonewinterhawk 3185/55 R1582T€84
Superiaecoblue hp145/80 R1379T€34
Savaintensa uhp 2225/45 R1791Y€92
Maxxisma-swxl255/50 R19107V€120
Toyos954s xl255/55 R18109V€120
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Noardeast-Fryslân).

Zoek jouw nieuwe band

Check acties en aanbiedingen en bespaar 30%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Op het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je budget is.

De bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de je band. Deze getallen en letters combinatie toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een van de bandenmaat codes is: 265 / 40 R20 – 104V.

 • 265 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 40 is de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (hier dus 40%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 20 geeft de velgmaat weer (hier is dat dus 20 inch).
 • 104 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 900 kilogram.
 • De laatste waarde (V) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 240 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bekijk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de juiste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een geschikt type. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? Dan is een winterband tijdens de koude maanden echt essentieel. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Bornwird.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook in de winter veel op de weg zit en bij echt winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en is prima te rijden in zomer en winter.

Prijs
Autobanden kan je kopen in verschillende prijscategorieën: Prima, uitstekend en A-segment. Welk artikel je moet kiezen is met name afhankelijk van de inhoud van de motor, rijstijl en hoeveel je rijdt. Kies voor een A-merk als Vredestein of Firestone als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Chevrolet Spark) en rijd je niet al te hard? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Yokohama & Prestivo.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Vredestein of Maxxis zijn de duurste op de markt. De slimme consument doorzoekt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je heel goedkope autobanden in Bornwird bestellen, en krijg je zomaar 20% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Bornwird: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Kies voor gebruikte banden Bornwird: tweedehands producten van goede kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €147,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij een redelijke rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Controleer regelmatig of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ook is het cruciaal dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Bornwird.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Bornwird?
Professioneel banden vervangen in Bornwird is al mogelijk vanaf €55,00 voor de complete set (mits de band al op de velg zit, dit is een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden betaal je al snel €89,95. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €65,00 per kalenderjaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Middels de verstevigde wanden kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een specialist. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Wat dit type onderscheidt is de aantrekkelijk draagcapaciteit, meer vrijheid in de bandenspanning en minder vervorming. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en de profieldikte. Wij raden aan om deze iedere zes jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Bornwird.

Plaats een reactie