Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Brantgum

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Brantgum? Op dit portaal kan je aan de slag met landelijke webwinkels in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale autogarages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tenslotte lees je hier meer informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product matcht met jouw rijgedrag.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Brantgum inclusief montage, balanceren en ventiel heb je al vanaf €42,50.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Maar voor de algehele wordt het aanbevolen om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Autobanden van de betere merken als Toyo koop je al vanaf €340. Budgetmerken als Imperial Fs kosten ongeveer €190 voor een complete set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Brantgum

Banden wisselen in Brantgum

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Brantgum is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar laten we de winterband monteren en vanaf het voorjaar gaan we over op zomerbanden. Zelf wisselen is een vak apart. Verder vergt het wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Brantgum maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er zelf niet druk mee en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • De banden worden meestal ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Brantgum.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenspecialist analyseert ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook wanneer het rubber versleten of uitgedroogd is dien je nieuwe banden te nemen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 35.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan wordt bepaald door het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wanneer auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt oncomfortabel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt zwaar. Vaak heeft de auto dan ook een onzuinig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. De definitie van uitlijnen is dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een auto uitlijnen regel je al vanaf €74,99.

Autobanden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Grote kans dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceermachine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je milieuvriendelijk bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een wissel is dit standaard inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Brantgum

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Brantgum? In de onderstaande tabel vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de regio (provincie Friesland). Deze bandenspecialisten ondersteunen je bij wisselen, trimmen, (de)monteren, repareren, balanceren, uitlijnen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Via deze website ontdek je eveneens montagebedrijven in Waaxens, Holwerd, Hiaure, Hantum en Hantumeruitburen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-brantgum

Goedkope autobanden Brantgum

Ben je aan het zoeken naar een tweede set banden voor je auto? Je komt er al gauw achter dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit heeft te maken met rijstijl (rustig of dynamisch), de jaarlijkse kilometrage, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Advies: de bandenmerken uit Europa zijn van uitstekende kwaliteit, zelfs de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we terugbrengen naar 3 categorieën:

CategorieType autoKilometrageWegcontactPrijzen
1. A-merkSnel en/of zwaar50.000+ Dynamisch197
2. MiddenklasseDoorsnee autoVanaf 25.000Herkenbaar€111
3. GoedkoopsteStadsautootjeWeinig kilometersBeheerst€76

Bandenshops vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het overzicht hieronder bieden we je betrouwbare webwinkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Brantgum hebben. Op Autobandenspot.nl tref je ook handige informatie over: Draagvermogen en Snelheidsindex

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Gewoonlijk worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Brantgum monteren geeft jou extra grip, betere acceleratie, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden door de lange sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste keuze van april t/m september.
 • Uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Brantgum

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit geeft een kortere remweg, beter contact met het asfalt en een ideale rijervaring bij vorst of ijzel. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Italië, Luxemburg, Zwitserland, Frankrijk, Noorwegen) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Presteren het best bij vorst of ijzel.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Meer controle over je auto.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door plezier van hebt. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: banden wisselen is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Een belangrijk nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Benieuwd naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Brantgum kopen? In de onderstaande tabel vergelijk je de geschatte tarieven van enkele populaire modellen en types. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, balanceren en monteren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt check je ook aanvullende info over: Winterbanden.

MerkTypeFormaatKenmerkTarief
Michelinpilot alpin 5 suv255/50 R19107V€218
Continentalcontiwintercontact ts 830 p245/30 R2090W€245
Vredesteinwintrac pro275/45 R20110V€205
Bridgestonedueler245/70 R17108S€175
Goodyearultragrip9 +175/60 R1581T€74
Dunlopsport bluresponse175/65 R1584H€69
Pirelliscorpion winter265/50 R20111H€222
Hankookwinter icept evo2 w320255/40 R19100V€151
Kumhor.venture mt5132/12 R15113Q€143
Uniroyalms-plus 77 suv xl225/65 R17106H€115
Nexenroadian htx rh5 xl245/70 R16111T€94
Firestonewinterhawk 3165/70 R1481T€65
Superiaecoblue235/55 R18104V€58
Savatrenta ms205/75 R16110Q€106
Maxxisma-sw victra snow suv215/70 R16100T€79
Toyocelsius xl205/55 R1795V€91
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Noardeast-Fryslân).

Zoek jouw geschikte autoband

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot 50%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er belangrijke aspecten die belangrijk zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoe intensief je de banden gebruikt en wat deze investering mag kosten.

De bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op alle autobanden (aan de zijkant). Deze unieke combi van letters en cijfers laat zien welke maat je hebt. Neem je nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een van de bandenmaat codes is: 235 / 50 R20 – 104V.

 • 235 staat voor de breedte in millimeters.
 • 50 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 50%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 20 geeft de velgmaat weer (in ons voorbeeld 20 inch).
 • 104 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 900kg.
 • De laatste waarde (V) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat in ons geval voor een max. snelheid van 240 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een zuinigere optie. Rij je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is een extra winterband tijdens de koude maanden het meest interessant. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Brantgum.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en is prima te rijden in zomer en winter.

Goedkope of dure banden?
Autobanden zijn er in verschillende prijssegmenten: Instap, prijs-kwaliteit en de hoogste klasse. Welk segment voor jou ideaal is is met name afhankelijk van de inhoud van je auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal kilometers. Bestel een A-merk als bijv. Vredestein of Firestone als je veel kilometers maakt, veel op de snelweg zit en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je niet vaak grote afstanden? En heb je een kleine stadsauto (neem een Opel Karl) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Kleber en Three-A.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Nexen zijn de duurste op de markt. Wie wat verder kijkt doorzoekt de aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je heel goedkope autobanden in Brantgum bestellen, soms met wel 35% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Brantgum: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Brantgum: tweedehands die goed zijn nagekeken met ruim voldoende profiel.
 • Totaalpakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al vanaf €150,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een goede band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ook is het cruciaal dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Brantgum.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Brantgum?
Op korte termijn banden vervangen in Brantgum wordt al gedaan voor €37,50 voor een totale set (de band inclusief velg wordt gewisseld, bekend als wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €85 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €52,50 per seizoen.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door gebruik te maken van de versterkte zijkant kan je nog een stuk blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Zo kan je veilig naar huis of naar een vakgarage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor bestelbussen). Je kunt rekenen op een extra draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldikte. Wij raden aan om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Brantgum.

Plaats een reactie