Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Raard

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of moet je jouw banden laten wisselen in Raard? Op deze pagina vind je betrouwbare shops gespecialiseerd in goedkope autobanden en lokale autogarages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop lees je hier uitgebreide info over de soorten banden die er allemaal zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is essentieel dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Raard incl. balanceren en uitlijnen is er al vanaf €43,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen is het verstandig om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Banden van bekende merken als Kumho Tyres zijn al te koop vanaf €320. Budgetmerken als Goform zijn al te koop vanaf €195 per set.

Voordelig banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Raard

Banden wisselen in Raard

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Raard is cruciaal. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) kiezen we voor de winterband en omstreeks maart of april zetten we de zomerband er weer onder. De banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Tevens eist dit ruimte die niet iedereen heeft en materialen. Goedkoop banden wisselen in Raard is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Raard.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenservice checkt ook of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer de band beschadigd of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na circa 40.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en wordt bepaald door het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt onveilig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt raar. Ook leidt het tot een te hoog brandstofverbruik en abnormale slijtage. De kern van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een auto kost om en nabij de €77,50.

Wat is autobanden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. Daarbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, ben je duurzamer bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Banden garages in Raard

In no-time en goedkoop banden vervangen in Raard? In het overzicht hierna verzamelen wij garages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze bedrijven verlenen diensten zoals (de)monteren, repareren, trimmen, wisselen, uitlijnen, balanceren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Middels onze vergelijker tref je plaatselijke montage-garages in Foudgum, Brantgum, Waaxens, Holwerd en Hiaure.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-raard

Goedkope autobanden Raard

Ga jij een bestelling plaatsen voor extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel merken dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elke merk heeft andere eigenschappen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit heeft te maken met rijstijl (rustig of dynamisch), de gebruiksintensiteit, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Let op: alle Europese bandenmerken zijn van uitstekende kwaliteit, dus zeker ook de goedkoopste banden. De autobanden worden vaak onderverdeeld in 3 groepen:

ClassificatieType autoAantal kilometersRijstijlKosten
1. KwaliteitVeel powerVanaf 50.000Energiek184
2. GoedNormale autoVanaf 25.000Gewoon€114
3. VoordeligBoodschappenautoMinder dan 15.000Simpel €69

Bandenleveranciers vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het overzicht hieronder bieden we je goede internetwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Raard hebben. Via deze website ontdek je ook meer informatie over: Autobanden schoonmaken

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is geschikt bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de basis worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Raard monteren geeft meer grip op het wegdek, verkleint de kans op slippen, geeft minder slijtage in de zomer en een effectieve waterafvoer dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip en een korte remweg.
 • Lager geluidsniveau.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Raard

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, bevordert de grip en een optimale wegligging bij gladheid of sneeuw. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Italië, Luxemburg, Frankrijk, Zweden, Oostenrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • In hun element bij natte en winterse omstandigheden.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een belangrijk nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een prima oplossing als je weinig kilometers maakten je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de kosten van nieuwe autobanden in Raard kopen? In het overzicht hierna vind je de geschatte prijzen van de meest verkochte merken. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, balanceren en monteren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt tref je ook uitgebreide info over: Runflat banden.

MerkSoortGroottePrestatieTarief
Michelinpilot alpin 5 suv mo xl255/45 R20105V€237
Continentalwintercontact ts 860 s245/40 R1998V€252
Vredesteinsprint classic185/80 R1693V€298
Bridgestonepotenza255/35 R1992Y€178
Goodyearultragrip performance suv gen-1215/65 R1799V€134
Dunlopstreetresponse 2195/70 R1491T€122
Pirellipzero corsa asimmetrico 2345/30 R20345/30Z20(Y€443
Hankookwinter icept evo2 w320215/55 R1697H€94
Kumhops71 xl255/40 R1899Y€111
Uniroyalms plus 77suvxl275/45 R20110V€147
Nexenwing.snow g wh2165/65 R1377T€47
Firestonewinterhawk 3155/65 R1475T€62
Superiars600 suv255/70 R16109T€96
Savaeskimo hp 2205/60 R1692H€77
Maxxisma-pw215/55 R1798V€108
Toyos954s235/65 R17104H€119
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Noardeast-Fryslân).

Zoek jouw geschikte autoband

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar 25%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Op het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er een paar aspecten waar je over na moet denken. Denk aan de bandenmaat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en natuurlijk het budget.

Jouw bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de autoband. Deze unieke combi van letters en cijfers geeft weer wat de actuele maat is. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een bandenmaat kan zijn 265 / 40 R20 – 104H.

 • 265 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 40 slaat op de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in dit geval 40%.
 • De R betekent Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 20 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit geval 20 inch).
 • 104 geeft de maximale draagkracht weer. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 900kg.
 • De afsluitende waarde (H) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 210 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je veel of weinig kilometers maakt? In ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een efficiënte manier van rijden. Als je niet zoveel rijdt (rond de 10.000 km) dan is een een all-season band het overwegen waard. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is een extra winterband tijdens de winterse periodes een onmisbare keuze. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Raard.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij echt winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat wil ik betalen
Autobanden zijn beschikbaar in velerlei prijsgroepen: Budget, uitstekend en de hoogste klasse. Welk product je moet kiezen heeft te maken met de inhoud van de motor, rijstijl en de afstanden die je rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Dunlop of Firestone op het moment dat je veel rijdt, veel buiten de stad rijdt en een auto met veel PK’s hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (neem een Hyundai i10) en doe je het rustig aan? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. B.F. Goodrich en Mirage.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Dunlop of Firestone zijn niet goedkoop. De slimme consument checkt regelmatig aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Hierdoor kan je hele goedkope autobanden in Raard bestellen, en krijg je zomaar 40% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Raard: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Gebruikte banden Raard: tweedehands met lichte gebruikerssporen die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €145,00 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij een normale rijstijl moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Check elke maand even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor de banden te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tenslotte moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Raard.

Wat kost autobanden wisselen in Raard?
Professioneel banden vervangen in Raard wordt al gedaan voor €52,50 per set van 4 (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden betaal je al snel €97,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €62,50 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Met gebruikmaking van de stuggere wang van de runflats kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Zo is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is een extra draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en sterker ontwikkeld. Tip: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en de profielkwaliteit. De garages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Raard.

Plaats een reactie