Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hollum

Nieuwe autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Hollum? Op deze pagina vind je onder andere toonaangevende shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en lokale servicepunten voor een snelle bandenwissel. Als laatste tref je hier nuttige informatie over montage, uitlijnen en balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product matcht met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Let er op dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Hollum inclusief demonteren, monteren en balanceren is er al vanaf €45,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Autobanden van de beste merken zoals Continental zijn al te koop vanaf €340. B-merken als Kama zijn er al vanaf €225 per set.

Voordelig banden wisselen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Hollum

Banden wisselen in Hollum

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Hollum is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste mensen doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. In het najaar zetten we de winterband eronder en omstreeks maart of april zetten we de zomerband er weer onder. De banden verwisselen is een tijdrovende klus. Tevens vraagt het wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Hollum maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je bent er zeker van dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hollum.

Wat is de levensduur van banden?
Een autogarage weet ook of de profieldiepte nog voldoet aan de richtlijnen. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook wanneer de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit het geval rond de 50.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Check elke maand je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Ook leidt het tot een ongunstig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit verbetert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een auto uitlijnen kost je ongeveer €85,00.

Waarom autobanden balanceren
Trillen er delen in de auto? Het kan maar zo zijn dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Dit voorkomt een instabiele wegligging, het rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Hollum

Snel en voordelig banden vervangen in Hollum? In het overzicht hierna vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit jouw regio (provincie Friesland). Deze bandenservices hebben ervaring met repareren, wisselen, (de)monteren, balanceren, sipen, trimmen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website vergelijk je nabijgelegen montagepartners in Bornwird, Raard, Foudgum, Brantgum en Waaxens.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hollum

Goedkope autobanden Hollum

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je merkt al snel het aanbod meer dan divers is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt af van rijstijl, de gebruiksintensiteit, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht van de auto. Noemenswaardig: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken splitsen we uit in 3 groepen:

ClassificatieType autoAantal kilometersRijstijlKosten
1. TopklasseVeel trekkrachtMeer dan 45.000Agressief€190
2. GoedNormale autoTot 30.000 kmGewoon€108
3. VoordeligLichte auto’sBeperkt gebruikVoorspelbaar€76

Online banden webwinkels vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de volgende tabel bekijk en vergelijk je landelijke internetwinkels die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Hollum hebben. Op dit portaal ontdek je ook meer informatie over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Gewoonlijk worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Hollum monteren zorgt voor meer grip, een kortere remweg, geeft minder geluidsproductie en voert het water uitstekend af vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Winterbanden laten wisselen Hollum

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en een optimale wegligging tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Italië, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties vanaf eind oktober tot begin april.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Een belangrijk nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in Hollum kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de verwachte tarieven van diverse types en merken. Deze prijzen zijn excl. balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website zoek je ook nuttige informatie over: Kies de juiste banden voor uw auto.

MerkSoortAfmetingKenmerkTarief
Michelinalpin 6215/55 R1794V€213
Continentalpremiumcontact 6255/50 R20109Y€221
Vredesteinultrac satin255/60 R18108W€116
Bridgestonet001185/65 R1588H€71
Goodyearultragrip performance +215/55 R1697H€115
Dunlopd402 f sw90/90 R1672H€216
Pirellip zero moe rft xl255/35 R1996Y€203
Hankookwinter icept evo2 w320205/50 R1793V€101
Kumhoecow.es01 kh27195/65 R1591H€51
Uniroyalrainsport 3 xl255/50 R20109Y€161
Nexenwinguard sport 2 xl225/50 R1899H€109
Firestonefirehawk225/45 R1791W€84
Superiaecoblue215/60 R1796H€53
Savaeskimo suv 2 xl255/55 R18109H€107
Maxxisue103195/60 R1699T€148
Toyos954s xl255/50 R19107V€125
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Ameland).

Zoek de autoband die bij jou past

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar tot 45%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Indien je naar andere banden wilt overstappen zijn er belangrijke dingen die relevant zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoe intensief je de banden gebruikt en wat het allemaal mag kosten.

De bandenmaat
De maat is vermeld op de flank van de band. De reeks aan cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 265 / 40 R20 – 104W.

 • 265 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 40 staat voor de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (hier dus 40%.
 • R duidt aan: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 20 staat voor de velgmaat (in dit voorbeeld 20 inch).
 • 104 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 900 kilogram.
 • De afsluitende letter (W) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 270 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons Hollandse klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een prima keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een betere mogelijkheid. Rij je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Een winterband rijden is dan tijdens de winterse periodes uitermate geschikt. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Hollum.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij sneeuw en ijzel.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat mag het kosten?
Autobanden kun je onderbrengen in 3 prijscategorieën: Instap, gemiddeld en topkwaliteit. Welk type jij moet kiezen hangt af van het gewicht van de auto, rijstijl en de afstanden die je rijdt. Kies voor een A-merk als Dunlop of Maxxis als je veel op de weg zit, een pittige rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Nissan Pixo) en doe je het rustig aan in het verkeer? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Bfgoodrich en Runway.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Nexen zijn niet perse heel goedkoop. Wie wat verder kijkt houdt acties en aanbiedingen in de gaten van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je hele goedkope autobanden in Hollum bestellen, en ontvang je tot 30% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Hollum: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Het alternatief is gebruikte banden Hollum: tweedehands met lichte gebruikerssporen die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Combideal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €155,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Verder moet je erop letten dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Hollum.

Hoe duur is autobanden wisselen in Hollum?
Door een vakman banden vervangen in Hollum is al mogelijk vanaf €32,50 bij 4 banden (bij band reeds op de velg, we noemen dit een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost dit circa €89,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €65,00 per 6 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door middel van de extra sterke stukken in de wang kan je nog een stuk blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Zo kan je veilig naar huis of naar de dealer. Een reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Je kunt rekenen op een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn extra sterk gebouwd. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en het profiel (minimaal 2.5 mm). Vakgarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Hollum.

Plaats een reactie