Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Ballum

Nieuwe autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Ballum? Op www.autobandenspot.nl bieden wij toonaangevende shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en gegevens van garages voor een snelle bandenwissel. Ook verstrekken wij belangrijke informatie over de verschillende type banden die er zijn en vind je via de keuzehulp welk product strookt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is cruciaal dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Ballum inclusief demontage, balanceren en montage laat je al doen vanaf €40,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor de verkeersveiligheid is het verstandig om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Autobanden van de beste merken zoals Michelin kosten gemiddeld zo’n €300. budgetmerken als Atlas Fs koop je al vanaf €230 per vier.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Ballum

Banden wisselen in Ballum

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Ballum is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste autorijders laten het twee keer per jaar vervangen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) rijden we op de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaan we over op zomerbanden. Op eigen houtje wisselen is niet eenvoudig. Verder vergt het behoorlijk wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Ballum is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw autobanden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Ballum.

Wat is de levensduur van banden?
Een autobedrijf analyseert ook of het profiel nog voldoende is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook zodra het rubber versleten of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na circa 30.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden wordt bepaald door het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Uitlijnen van de auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Ook geeft het een onzuinig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto kost om en nabij de €77,50.

Wanneer autobanden balanceren
Trillen er delen in de auto? In dat geval kan het zijn dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, ben je duurzamer bezig en je banden gaan langer mee. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind banden garages in Ballum

In no-time en goedkoop banden vervangen in Ballum? In de tabel hieronder vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de regio (provincie Friesland). Deze garages hebben ervaring met repareren, (de)monteren, uitlijnen, balanceren, trimmen, wisselen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Via deze website ontdek je regionale montage-experts in Hollum, Bornwird, Raard, Foudgum en Brantgum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-ballum

Goedkope autobanden Ballum

Wil je investeren in nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Hieraan ten grondslag liggen jouw rijgedrag, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en wat voor type auto je rijdt. Tip: producten van EU-merken zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken splitsen we uit in 3 segmenten:

KlasseSoort autoKm p/jaarWegcontactKosten
1. TopsegmentZware wagens50.000+ Druk191
2. GoedGemiddelde autoCirca 25.000Modaal€100
3. VoordeligStadsautootjeWeinig kilometersBeheerst€60

Vergelijk banden webshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de onderstaande tabel vergelijk je eenvoudig populaire internetwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Ballum hebben. Op deze website zoek je ook handige informatie over: Banden balanceren en uitlijnen

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Meestal is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Ballum monteren geeft optimale grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder slijtage in de zomer en een goede waterafvoer vanwege de brede sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Voordelig winterbanden wisselen Ballum

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en het rubber is een stuk zachter. Het gevolg is een korte remweg, verhoogt het gripniveau en een veilige rijervaring tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk, Zweden) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren van oktober tot en met maart.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door kunt gebruiken. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een belangrijk nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Ideaal als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de onkosten van nieuwe autobanden in Ballum kopen? In de volgende tabel vergelijk je de doorsnee tarieven van verscheidene merken en soorten. Dit is exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt ontdek je ook uitgebreide info over: Autoverzekering.

MerkTypeAfmetingenVermogenTarief
Michelinlattitude sport 3315/40 R21111Y€317
Continentalwintercontact ts 850 p255/60 R18108V€164
Vredesteinquatrac pro245/40 R2099Y€191
Bridgestoneturanza225/55 R1797V€94
Goodyearultragrip performance +225/40 R1892V€121
Dunloproadsmart 2120/60 R1755W€104
Pirellicarrier215/75 R16113R€110
Hankookwinter icept evo2 w320225/40 R1892V€128
Kumhohs51225/50 R1794W€95
Uniroyalms plus 77 xlfr255/40 R19100V€153
Nexenwinguard sport 2 suv xl235/55 R18104H€97
Firestonewinterhawk 3195/60 R1588T€58
Superiaecoblue hp195/50 R1684V€60
Savaeskimo suv 2225/65 R17106H€117
Maxxisat771 owl265/70 R16112T€130
Toyocelsius185/55 R1683V€112
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Ameland).

Welke bandenmaat zoek je?

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar zo’n 50%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Indien je de banden wilt verwisselen zijn er een aantal specificaties waar je over na moet denken. Welke bandenmaat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt geperst op het rubber van de band. Deze speciale code vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je op een andere velg rijden? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een van de bandenmaat codes is: 265 / 40 R20 – 104Y.

 • 265 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 40 is de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 40%.
 • R duidt aan: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 20 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 20 inch).
 • 104 geeft de maximale draagkracht weer. In dit geval een max. belasting van 900kg.
 • De afsluitende letter (Y) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. staat in ons geval voor een max. snelheid van 300 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bedenk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een efficiënte manier van rijden. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (rond de 10.000 km) dan is de all weather band het overwegen waard. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een winterband tijdens de wintermaanden een onmisbare keuze. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Ballum.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers rijdt (in de winter) en regelmatig op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Kosten
Autobanden verdelen we onder in meerdere prijscategorieën: Goedkoopste, middenklassen en de a-merken. Welk artikel aan te raden is voor jou is met name afhankelijk van het vermogen van de auto, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Koop een A-merk als o.a. Bridgestone of Toyo als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Seat Mii) en een rustige rijstijl? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Fullrun en Metzeler.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Maxxis hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme automobilist profiteert van acties en aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op die manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Ballum bestellen, en krijg je wel 20% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Ballum: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Probeer gebruikte banden Ballum: tweedehands producten van goede kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al vanaf €135,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij gewoon rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Verder is het voor de levensduur essentieel dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Ballum.

Wat kost autobanden wisselen in Ballum?
Door een vakman banden vervangen in Ballum is al mogelijk vanaf €35,00 voor een totale set (voor een combinatie van velg + band, dit is een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet jij uitgaan van +/- €80. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €60,00 per half jaar.

Hoe werkt een runflat band?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Middels de Runflat eigenschap kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Zo is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een vakgarage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Wat dit type onderscheidt is een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een (mogelijk) hoger bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Aandachtspunt: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de bandenspanning en de profielkwaliteit. In de praktijk wordt geadviseerd om deze elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Ballum.

Plaats een reactie