Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Lichtaard

Online autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Lichtaard? Op deze website kan je aan de slag met erkende webwinkels in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Verder lees je hier uitgebreide informatie over de verschillende soorten autobanden en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product past bij jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Lichtaard inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €45,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Autobanden van bekende merken als Superia kosten gemiddeld zo’n €335. B-merken als Grenlander zijn er al vanaf €225 voor een complete set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Lichtaard

Banden wisselen in Lichtaard

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Lichtaard is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren laten het twee keer per jaar vervangen. Rond oktober / november zetten we de winterband eronder en als de zomer nadert gaan we over op zomerbanden. Op eigen houtje wisselen is een heel precies klusje. Daarbij eist dit de nodige ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Lichtaard maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij sommige aanbieders kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Lichtaard.

Wat is de levensduur van banden?
Een garage weet ook of het profiel op de banden nog toereikend is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook zodra het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt dien je nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden wordt bepaald door type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt zwaar. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen houdt in dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een auto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €90,00.

Informatie over banden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceermachine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een wissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Zoek banden garages in Lichtaard

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Lichtaard? In de volgende tabel tref je adressen van bandenwinkels en servicepunten in de buurt (provincie Friesland). Deze bandenservices ondersteunen je bij wisselen, sipen, (de)monteren, trimmen, balanceren, uitlijnen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je plaatselijke montageservices in Reitsum, Ginnum, Hegebeintum, Ferwert en Blije.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-lichtaard

Goedkope autobanden Lichtaard

Ben je aan het zoeken naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is geen geheim dat er een enorm aanbod is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt af van de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het vermogen van de auto. Hoe dan ook: de banden van bijna alle Europese merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 groepen:

CategorieAutoKilometersWegliggingKostprijs
1. TopsegmentGroot vermogen50.000+ Agressief184
2. MiddenklasseNormale autoGemiddeldGemiddeld€101
3. BudgetBoodschappenautoKleingebruikerRustig€71

Vergelijk banden webshops
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende schema bieden we je professionele online aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Lichtaard hebben. Op deze website check je ook uitgebreide info over: All season banden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband is ideaal bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Standaard laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Lichtaard monteren geeft jou extra grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een effectieve waterafvoer door de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Direct winterbanden wisselen Lichtaard

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben diepe gleuven en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, bevordert de grip en een ideale rijervaring bij gladheid of sneeuw. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Zweden, Frankrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • De beste keuze bij sneeuw of ijzel.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een vaak genoemd nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de prijzen van nieuwe autobanden in Lichtaard kopen? In de tabel in het volgende blok vergelijk je de doorsnee prijzen van enkele populaire modellen en types. Dit is exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website vind je ook aanvullende info over: Motorbanden.

MerkSoortFormaatKenmerkKosten
Michelinlattitude cross235/55 R18100V€138
Continentalcrosscontact atr275/40 R20106W€236
Vredesteinquatrac pro245/45 R18100Y€139
Bridgestonelm-32195/65 R1591H€87
Goodyearultragrip performance +235/50 R18101V€152
Dunlopsp winter sport 3d235/40 R1996V€191
Pirellip-zero (pz4)285/40 R22110Y€446
Hankookwinter icept evo2 suv w320a265/50 R19110V€150
Kumhowp51155/80 R1379T€40
Uniroyalrainexpert 3 xl175/65 R1486T€62
Nexenwinguard sport 2 xl245/45 R18100V€107
Firestonefirehawk235/45 R1794Y€93
Superiaecoblue va195/75 R16107R€72
Savaeskimo hp 2 xl225/45 R1794V€96
Maxxisma-sw235/65 R17108H€102
Toyos954s xl235/55 R18104H€115
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Noardeast-Fryslân).

Zoek jouw geschikte autoband

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar ongeveer 45%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Vanaf het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een aantal specificaties die van belang zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op het rubber van de band. De reeks aan cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 285 / 35 R20 – 104Y.

 • 285 betekent de breedte van de band in mm.
 • 35 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (hierbij dus 35%.
 • De R betekent Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 20 staat voor de velgmaat (hierbij dus 20 inch).
 • 104 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval is dat een max. belasting van 900kg.
 • De afsluitende letter (Y) geeft de maximumsnelheid van de band weer. betekent snelheden tot 300 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ben jij iemand die veel of juist weinig rijdt? In ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band aan te raden. Maak je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de winterband tijdens de winterse periodes een onmisbare keuze. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Lichtaard.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers in de winter maakt en bij winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Onkosten
Autobanden kunnen we onderverdelen in drie prijssegmenten: Voordeel, gemiddeld en topklasse. Welk segment jij moet kiezen hangt met name af van hoeveel power je auto heeft, rijgedrag en de gebruiksintensiteit. Koop een A-merk als o.a. Bridgestone of Toyo als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijder bent en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Suzuki Celerio) en heb je een rustig rijgedrag? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Best of Maxtrek.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Goodyear of Toyo zijn vrij duur. Wie wat verder kijkt houdt acties en aanbiedingen in de gaten van bandenleveranciers (online en lokaal). Op die manier kan je heel goedkope autobanden in Lichtaard bestellen, en regel je snel 45% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Lichtaard: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Lichtaard: tweedehands met lichte gebruikerssporen en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Totaalpakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €130,00 per jaar.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij normaal rijgedrag zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom overmatige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Als laatste is het van groot belang dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Lichtaard.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Lichtaard?
Vakkundig banden vervangen in Lichtaard laat je al uitvoeren voor €35,00 bij 4 banden (de band inclusief velg wordt gewisseld, bekend als wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet je rekenen op zo’n €80. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €60,00 per kalenderjaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door gebruik te maken van de versterkte wang kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een specialist. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat is het belang van caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelauto). De pluspunten hiervan zijn een zeer hoog draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Aandachtspunt: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldikte. In de praktijk wordt geadviseerd om elke 6 jaar te wisselen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Lichtaard.

Plaats een reactie