Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Vredenheim

Online autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Vredenheim? Op onze autobandenvergelijker kan je aan de slag met de meest populaire online verkooppunten van goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. In aanvulling daarop vind je hier praktische informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Zorg ervoor dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Vredenheim incl. balanceren en uitlijnen is er al vanaf €39,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid bevelen wij aan om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Degelijke banden van bekende merken als Michelin zijn al te koop vanaf €325. B-merken als Compass kan je al krijgen vanaf €205 per 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Vredenheim

Banden wisselen in Vredenheim

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Vredenheim is belangrijk. De meeste autorijders wisselen twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) kiezen we voor de winterband en ronde maand maart rijden we verder op de zomerband. Zelf wisselen is best een complexe klus. Daarnaast vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Vredenheim ontneemt veel stress:

 • Je weet 100% zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt veel stress.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Jouw banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Eventueel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Vredenheim.

Hoe lang gaan banden mee?
Een garage controleert ook of het profiel nog volstaat. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook als het rubber versleten of uitgedroogd is moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na circa 37.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check elke maand je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt niet prettig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Ook leidt het tot een onnatuurlijk brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit verbetert de wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een personenauto kan je bij een garage laten doen vanaf €77,50.

Waarom autobanden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Het kan maar zo zijn dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Hierbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zit dit bij de prijs in.

Vind banden garages in Vredenheim

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Vredenheim? In de tabel in het volgende blok bekijk je autogarages en bandenwinkels in de buurt (provincie Drenthe). Deze autogarages zijn opgeleid voor (de)monteren, wisselen, uitlijnen, trimmen, sipen, balanceren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op deze website zoek je ook montageservices in Grolloo, Schoonloo, Elp, Orvelte en Witteveen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-vredenheim

Goedkope autobanden Vredenheim

Ben je aan het zoeken naar een tweede set banden voor je auto? Je merkt al snel het aanbod meer dan divers is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit hangt af van de manier waarop je rijdt, de afstanden die je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en kenmerken van de auto zelf. Goed om te weten: de banden van bijna alle Europese merken zijn in de basis gewoon goed, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De autobanden worden vaak onderverdeeld in 3 klassen:

SegmentAutoKilometrageRijgedragKostprijs
1. TopklasseZware auto’sVeel kilometersDruk184
2. PopulairGemiddelde autoCirca 25.000Modaal€108
3. BudgetLichte auto’sBeperkt gebruikZwaar€72

Vergelijk online bandenshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het onderstaande schema vergelijk je eenvoudig goede webshops die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Vredenheim hebben. Op onze autobandenvergelijker check je ook meer informatie over: Zomerbanden

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaal gesproken rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Vredenheim monteren geeft meer grip op het wegdek, zorgt dat je sneller accelereert en remt, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer door de brede groeven en sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Winterbanden laten wisselen Vredenheim

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en wissel je weer om in maart. Ze hebben diepe gleuven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit geeft een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en een veilige rijervaring bij vorst of sneeuwval. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Zweden, Zwitserland, Italië, Noorwegen) zijn winterbanden verplicht.

 • Presteren het best tijdens de wintermaanden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Met name geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Minpunt is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de onkosten van nieuwe autobanden in Vredenheim kopen? In de tabel in het volgende blok beiden wij de gemiddelde tarieven van verscheidene merken en soorten. Deze prijzen zijn excl. monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website check je ook uitgebreide info over: Gehomologeerde banden.

MerkSoortAfmetingenVermogenTarief
Michelinlattitude sport 3235/60 R17102V€135
Continentalwintercontact ts 850 p225/50 R1798H€132
Vredesteinsnowtrac 5195/55 R1691H€97
Bridgestonebattlax bt016 r pro170/60 R1772(W)€112
Goodyearultragrip performance suv gen-1215/60 R17100V€142
Dunlopsp sport 01 a225/45 R1791Y€104
Pirelliscooter80/90 R1044J€71
Hankookventus v12 evo2 k120245/40 R1795Y€97
Kumhowp71 xl235/50 R18101V€99
Uniroyalms plus 77185/65 R1486T€56
Nexenn fera su4 xl205/45 R1788W€65
Firestoneroadhawk235/60 R18107V€115
Superiasa37235/50 R18101V€60
Savaeskimo hp 2195/55 R1585H€70
Maxxisvansmart snow wl2195/70 R15104R€73
Toyoproxes sport xl205/50 R1793Y€85
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Aa en Hunze).

Zoek de autoband die bij jou past

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 40%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Vanaf het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er veel onderdelen die van belang zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de autoband. Deze combinatie van cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Koop je ook nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. Een van de bandenmaat codes is: 225 / 65 R17 – 106T.

 • 225 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 65 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 65%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier is dat dus 17 inch).
 • 106 staat voor het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 950 kilogram.
 • De afsluitende letter (T) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. correspondeert met een max. snelheid van 190 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga eerst na of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de beste optie. Wanneer je een incidentele autorijder bent (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band aan te raden. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Een winterband rijden is dan tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Vredenheim.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Tarieven
Autobanden kun je onderbrengen in 3 prijsklassen: Budget, goed en het topsegment. Welk product je moet kiezen is met name afhankelijk van de trekkracht van de auto, rijstijl en de gebruiksintensiteit. Ga voor A-merken als Continental of Maxxis als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (denk aan een Nissan Pixo) en rijd je niet al te hard? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Compass of Overige Merken.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Vredestein of Sava zijn in de basis best duur. Wie wil besparen zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zo kan je heel goedkope autobanden in Vredenheim bestellen, soms met wel 30% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Vredenheim: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Kies voor gebruikte banden Vredenheim: tweedehands die amper gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1-pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €155,00 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij een normale rijstijl gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Controleer regelmatig of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom vreemde slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ten derde is het enorm aan te raden dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Vredenheim.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Vredenheim?
Op korte termijn banden vervangen in Vredenheim regel je al voor €32,50 voor de complete set (bij band reeds op de velg, dit is een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €99,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €60,00 per seizoen.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door de extra sterke stukken in de wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Op die manier kan jij dus nog naar huis rijden of naar een garage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelauto). De voordelen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vervorming. Tip: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan de spanning op de banden en de profieldikte. De ANWB adviseert om elke 6 jaar te wisselen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Vredenheim.

Plaats een reactie