Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Schouwen-Duiveland

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Schouwen-Duiveland? Op deze website kan je aan de slag met toonaangevende webwinkels in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en contactgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Daarnaast raadpleeg je hier uitgebreide informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product rijmt met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is cruciaal dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Schouwen-Duiveland inclusief montage, balanceren en testen is er al vanaf €44,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor de beste veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van A-merken als Pirelli kan je al krijgen vanaf €325. budgetmerken als Imperial All scoor je al vanaf €190 per set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Maak afspraak bij banden montage in Schouwen-Duiveland

Banden wisselen in Schouwen-Duiveland

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Schouwen-Duiveland is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste auto-eigenaren wisselen twee keer per jaar. Rond oktober / november nemen we de winterband en vanaf het voorjaar kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf verwisselen is niet eenvoudig. Daarnaast vraagt het wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Schouwen-Duiveland ontneemt veel stress:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je geen tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Je banden worden ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Optioneel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Schouwen-Duiveland.

Wanneer banden vervangen
Een banden montagebedrijf controleert ook of de profieldiepte nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook in het geval het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt dien je nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 45.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een langere levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt iets naar rechts of links en stuurt te zwaar of juist te licht. Je krijgt ook te maken met een ongunstig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Het gevolg is een goede wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €90,00.

Balanceren van de banden
Trillend stuur of dashboard? Grote kans dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceermachine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijdt je een stuk rustiger, ben je milieuvriendelijk bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Banden garages in Schouwen-Duiveland

Rap en goedkoop banden vervangen in Schouwen-Duiveland? In het overzicht hierna vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels in de buurt (provincie Zeeland). Deze bedrijven verlenen diensten zoals wisselen, trimmen, uitlijnen, balanceren, (de)monteren, sipen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website vergelijk je regionale montage-specialisten in Altena, Gorinchem, West Betuwe, Vijfheerenlanden en Buren.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-schouwen-duiveland

Goedkope autobanden Schouwen-Duiveland

Zoek jij ook nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je komt er al gauw achter dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Wat is nu voor mij het beste product? Dat wordt bepaald door de manier waarop je rijdt, de afstanden die je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en wat voor type auto je rijdt. Noemenswaardig: de banden van bijna alle Europese merken zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken kunnen we uiteenzetten in 3 groepen:

KlasseSoort autoAantal kilometersRij-kenmerkKostprijs
1. TopklasseSportwagenVanaf 50.000Druk187
2. MiddenklasseDoorsnee autoDagelijks gebruikHerkenbaar€102
3. BudgetKleine auto’sWeinig kilometersZwaar€77

De beste aanbieders vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het schema hierna bieden we je goede online leveranciers die ook leveren en een voordelige bandenservice in Schouwen-Duiveland hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook uitgebreide info over: Runflat banden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Normaal gesproken gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Schouwen-Duiveland monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder slijtage in de zomer en een effectieve waterafvoer door de diepe sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Optimale grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Schouwen-Duiveland

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, meer controle over je auto en biedt veiligheid en stabiliteit bij nat en koud weer. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, Luxemburg, Italië) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren in het najaar en in de winter.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door plezier van hebt. Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Perfect als je niet zoveel kilometer rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de kosten van nieuwe autobanden in Schouwen-Duiveland kopen? In het overzicht hierna verstrekken wij de actuele prijzen van de meest verkochte merken. Dit is exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Middels onze vergelijker lees je ook nuttige informatie over: Winterbanden.

MerkTypeAfmetingenVermogenPrijs
Michelinpower rs180/55 R1773W€191
Continentalcontiwintercontact ts 830p295/40 R20110W€271
Vredesteinquatrac 5255/60 R18112V€117
Bridgestonepotenza255/35 R1992Y€178
Goodyearvector 4seasons gen-2185/65 R1588T€74
Dunloparrowmax streetsmart100/90 R1957V€132
Pirellimoto180/55 R1773W€173
Hankookwinter icept rs2 w452215/65 R1698H€82
Kumhowp51175/70 R1484T€49
Uniroyalms-plus 77 xl255/55 R18109V€112
Nexenroadian at205/70 R15104T€73
Firestonetsp 3000265/70 R20143J€280
Superiabluewin185/55 R1582H€39
Savatrenta ms225/70 R15112R€102
Maxxisap2 all season175/70 R1488T€48
Toyocelsius xl185/65 R1592V€60
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Schouwen-Duiveland).

Zoek jouw nieuwe band

Check acties en aanbiedingen en bespaar ongeveer 35%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Vanaf het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er een aantal onderwerpen waar je over na moet denken. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je budget is.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat staat weergegeven op op de band. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 165 / 65 R13 – 77 T.

 • 165 staat voor de breedte in millimeters.
 • 65 is de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 65%.
 • De R staat voor Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 13 geeft een indicatie van de velgmaat (hierbij dus 13 inch).
 • 77 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 412kg.
 • De laatste letter (T) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. correspondeert met een max. snelheid van 190 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bedenk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door veruit de beste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Maak je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is een winterband in het najaar en de winter zeer aantrekkelijk. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Schouwen-Duiveland.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers in de winter maakt en bij winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Budget bepalen
Autobanden kunnen we onderverdelen in velerlei prijscategorieën: Voordeel, middenklassen en premium. Welk artikel voor jou ideaal is heeft te maken met de inhoud van je auto, rijstijl en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Koop een A-merk als o.a. Kumho Tyres of Nexen op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een auto met veel PK’s hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Seat Mii) en heb je een rustig rijgedrag? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Antares en T-Tyre.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Continental of Firestone zijn in de basis best duur. Wie wil besparen checkt regelmatig aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je verrassend goedkope autobanden in Schouwen-Duiveland bestellen, en profiteer je snel van 45% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Schouwen-Duiveland: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Kies voor gebruikte banden Schouwen-Duiveland: tweedehands die goed zijn nagekeken met minimale slijtage.
 • Totaalpakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al vanaf €147,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Wanneer je normaal rijdt zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tenslotte is het enorm aan te raden dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Schouwen-Duiveland.

Hoe duur is autobanden wisselen in Schouwen-Duiveland?
Professioneel banden vervangen in Schouwen-Duiveland regel je al voor €32,50 voor een complete set (mits de band al op de velg zit, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit ongeveer €82,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €57,50 per 6 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Met gebruikmaking van de verstevigde wanden kan je nog 80 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zodoende vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een autogarage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De positieve eigenschappen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn een stuk sterker. Aandachtspunt: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning van de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Het advies is om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Schouwen-Duiveland.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie