Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Zonnemaire

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Zonnemaire? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere populaire leveranciers van winter- zomer- en all season banden en lokale garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Ook kan je aan de slag met belangrijke informatie over montage, uitlijnen en balanceren en leert onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is belangrijk dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Zonnemaire incl. balanceren en uitlijnen laat je al doen vanaf €41,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van bekende merken als Bridgestone kosten gemiddeld zo’n €330. B-merken als Bfgoodrich kosten ongeveer €210 per vier.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Zonnemaire

Banden wisselen in Zonnemaire

De bandenwissel bij een autobedrijf in Zonnemaire is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste automobilisten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) kiezen we voor de winterband en rond maart / april rijden we verder op de zomerband. Op eigen houtje wisselen is een precies werkje. Tevens vraagt het flink wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Zonnemaire maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Steeds vaker bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Zonnemaire.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenservice weet ook of het profiel nog op orde is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook zodra het rubber versleten of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met de rijstijl en type wegdek. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt scheef en stuurt licht of juist zwaar. Vaak heeft de auto dan ook een ongunstig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Het gevolg is een goede wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een wagen uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €87,50.

Waarom autobanden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Grote kans dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, verbruik je minder benzine en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een wissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Lokale banden garages in Zonnemaire

Snel en voordelig banden vervangen in Zonnemaire? In de onderstaande tabel vind je autogarages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Zeeland). Deze bandenservices hebben ervaring met (de)monteren, trimmen, sipen, wisselen, repareren, uitlijnen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op deze website zoek je tevens montagepunten in Dreischor, Bruinisse, Sirjansland, Oosterland en Ouwerkerk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-zonnemaire

Goedkope autobanden Zonnemaire

Ben je aan het zoeken naar extra banden voor de winter/zomer? Het valt dan al gauw op dat het aanbod meer dan divers is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Dit is met name afhankelijk van rijstijl, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht van de auto. Opmerking: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende producten splitsen we uit in 3 niveau’s:

KlasseSoort autoAantal kilometersRij-kenmerkPrijs
1. TopklasseSportautoVanaf 50.000Driftig190
2. PopulairDoorsnee autoRond de 25.000Gemiddeld€117
3. VoordeelKleine autootjesMinder dan 15.000Simpel €71

Vergelijk online bandenshops
Via internet je aankopen doen? In de tabel hierna doorzoek je betrouwbare online aanbieders die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Zonnemaire hebben. Op Autobandenspot.nl zoek je ook meer informatie over: Banden kiezen

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Meestal worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Zonnemaire monteren geeft meer grip op het wegdek, geeft een betere wegligging, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden met behulp van de brede sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Snel en voordelig winterbanden wisselen Zonnemaire

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit geeft een kortere remweg, zorgt voor meer grip en een stabiele wegligging bij vorst of sneeuwval. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij winterse omstandigheden.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Meer controle over je auto.

Wanneer rijden op all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een prima oplossing als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Meer weten over de kosten van nieuwe autobanden in Zonnemaire kopen? In het onderstaande schema vergelijk je de tariefindicaties van diverse types en merken. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op dit portaal tref je ook meer informatie over: Doorrijden met een lekke band.

MerkTypeGrootteVermogenKosten
Michelincrossclimate+225/55 R1699W€142
Continentalescape410/0 R1860S€81
Vredesteinwintrac pro225/65 R17106H€127
Bridgestonepotenza245/50 R18100Y€165
Goodyearexcellence245/40 R1994Y€177
Dunlopsp sport maxx gt255/30 R2092YY€324
Pirellimt 60 rs180/55 R1773H€142
Hankookventus prime3 k125215/50 R1795V€90
Kumhosolus kh17175/65 R1380T€55
Uniroyalrainsport 3 xl255/35 R2097Y€198
Nexenn fera su4 xl225/45 R1794W€63
Firestonehp235/60 R16100H€76
Superiaecoblue 4s205/45 R1687W€101
Savaadapto hp195/60 R1588H€64
Maxxiswp-05 arctictrekk225/55 R1699H€125
Toyonano energy 3175/65 R1482T€46
Opsomming met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Schouwen-Duiveland).

Zoek jouw bandenmaat

Check acties en aanbiedingen en bespaar tot 40%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er een aantal factoren die relevant zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op het rubber van de band. De reeks aan cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een van de bandenmaat codes is: 175 / 65 R15 – 88 T.

 • 175 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 65 is de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in ons voorbeeld 65%.
 • De R houdt in: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 15 geeft een indicatie van de velgmaat (hier is dat dus 15 inch).
 • 88 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In dit geval een max. belasting van 560 kilogram.
 • De laatste letter (T) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 190 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Denk na over de vraag of je veel of juist weinig rijdt? In ons milde klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door veruit de beste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is een een all-season band een uitstekende keuze. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je graag op wintersport? Een winterband rijden is dan tijdens de koude maanden een onmisbare keuze. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Zonnemaire.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Kosten
Autobanden kan je kopen in verschillende prijscategorieën: Voordelig, gemiddeld en premium. Welk model je moet kiezen heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, rijgedrag en hoeveel je rijdt. Ga voor A-merken als Kumho Tyres of Pirelli als je meer dan 30.000 km maakt, een pittige rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Fiat 500) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Cooper & Nokian.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Kumho Tyres of Firestone zijn niet perse heel goedkoop. De slimme consument bestelt scherpe aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op deze manier kan je extra goedkope autobanden in Zonnemaire bestellen, en krijg je zomaar 40% korting.

 • Check de autobanden outlet in Zonnemaire: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Kies voor gebruikte banden Zonnemaire: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €150,00 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Wanneer je normaal rijdt moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor de juiste band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tenslotte is het belangrijk dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Zonnemaire.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Zonnemaire?
Door een vakman banden vervangen in Zonnemaire regel je al voor €32,50 bij 4 banden (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd betaal je al snel €100. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €57,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat is het voordeel van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Met gebruikmaking van de speciale constructie kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. Zodoende vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor bestelbussen). De positieve eigenschappen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Tip: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en de profielkwaliteit. In de praktijk wordt geadviseerd om deze elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Zonnemaire.

Plaats een reactie