Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Oosterland

Nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Oosterland? Op onze autobandenvergelijker ontdek je toonaangevende leveranciers van voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages gespecialiseerd in bandenwissel. Daarnaast kan je aan de slag met nuttige info over uitlijnen, balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product rijmt met jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Zorg ervoor dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Oosterland inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is al mogelijk vanaf €41,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van A-merken als Toyo zijn er al vanaf €310. Budgetmerken als Cst bestel je al vanaf €200 voor een hele set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Oosterland

Banden wisselen in Oosterland

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Oosterland is cruciaal. De meeste weggebruikers wisselen twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) nemen we de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaan we over op zomerbanden. Thuis de banden wisselen is niet iets wat je zomaar doet. Verder vraagt het flink wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Oosterland is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je bent er zeker van dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Eventueel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Oosterland.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autogarage analyseert ook of de profieldiepte nog volstaat. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt is het tijd voor nieuwe banden. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 50.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een onjuist uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt scheef en stuurt zwaar. Ook geeft het een te hoog brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een laag brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen kan al vanaf €87,50.

Wanneer autobanden balanceren
Last van een trillend stuur? De kans bestaat dat je de banden moet laten balanceren. Daarbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, het rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Zoek banden garages in Oosterland

Direct en voordelig banden vervangen in Oosterland? In de tabel in het volgende blok tref je garages en bandenwinkels in de buurt (provincie Zeeland). Deze bandenservices zijn gespecialiseerd in (de)monteren, uitlijnen, repareren, balanceren, wisselen, trimmen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Via deze website ontdek je regionale montagepunten in Ouwerkerk, Zierikzee, Uitwijk, Waardhuizen en Almkerk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-oosterland

Goedkope autobanden Oosterland

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een tweede set banden voor je auto? Je merkt al snel je kunt kiezen uit talloze producten. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de rijstijlen, het aantal afgelegde kilometers, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Hoe dan ook: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De merken en modellen worden vaak onderverdeeld in 3 classificaties:

ClassificatieSoort autoKm p/jaarWegcontactPrijs
1. PremiumSportwagenVeel kilometersAgressief195
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoRond 30.000Doorsnee€100
3. BasisKleine autootjesWeinig gebruikZwaar€64

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de tabel hierna vergelijken wij populaire online leveranciers die ook leveren en een voordelige bandenservice in Oosterland hebben. Op dit portaal zoek je ook uitgebreide info over: Banden in de winter

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Gewoonlijk worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Oosterland monteren geeft optimale grip, een kortere remweg, geeft minder slijtage in de zomer en een effectieve waterafvoer vanwege de doorlopende sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Winterbanden wisselen Oosterland

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit verbetert de remweg, verhoogt het gripniveau en geeft een veiliger gevoel in de auto bij winterse omstandigheden. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, Italië) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Aanbevolen bij vorst of ijzel.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Minpunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • De beste keuze als je niet zoveel kilometer rijdt en niet aan wintersport doet.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Oosterland kopen? In de volgende tabel tref je de prijsindicaties van verschillende soorten en merken. Dit is exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website vind je ook meer informatie over: Autobanden schoonmaken.

MerkTypeFormaatPrestatieKosten
Michelincrossclimate+195/60 R1592V€86
Continentalsport attack 3160/60 R1769W€177
Vredesteinquatrac pro205/50 R1793V€111
Bridgestoneturanza215/45 R1690V€98
Goodyearefficientgrip performance215/55 R1794W€161
Dunlopsp sport maxx rt205/55 R1691Y€77
Pirellimt66300/80 R1847S€103
Hankookventus prime3 k125225/45 R1791Y€71
Kumhocw51215/65 R16109R€84
Uniroyalrainsport225/50 R1692Y€75
Nexenn fera su4 xl225/50 R1798W€70
Firestonefirehawk235/40 R1895Y€115
Superiabluewin215/60 R17109T€64
Savaeffecta+145/70 R1371T€72
Maxxisma967 trailerm185/80 R14104N€75
Toyoproxes cf2195/50 R1582H€54
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Schouwen-Duiveland).

Zoek de autoband die bij jou past

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 25%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Indien je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een paar onderdelen die van belang zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat het allemaal mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt geperst op de wang van de je band. De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 185 / 70 R14 – 88H.

 • 185 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 70 geeft de hoogte van de band aan, in een percentage van de breedte van de band (hier is dat dus 70%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 14 beschrijft de velgmaat (hierbij dus 14 inch).
 • 88 duidt het maximale draagvermogen aan. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 560 kilogram.
 • De afsluitende waarde (H) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. betekent snelheden tot 210 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bekijk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band een zuinigere optie. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de speciale winterband tijdens de wintermaanden het meest interessant. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Oosterland.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook in de winter veel op de weg zit en regelmatig op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en is prima te rijden in zomer en winter.

Kosten
Autobanden kun je onderbrengen in meerdere prijssegmenten: Prima, goed en topkwaliteit. Welk model aan te raden is voor jou heeft te maken met de trekkracht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de jaarlijkse kilometrage. Schaf een A-merk aan zoals Michelin of Toyo in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een auto met een sterke motor hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Citroën C1) en houd je er een rustige rijstijl op na? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Cooper & Nan Kang.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Michelin of Nexen zijn best kostbaar. De slimme automobilist koopt uitsluitend aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je verrassend goedkope autobanden in Oosterland bestellen, en regel je snel 30% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Oosterland: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Oosterland: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met minimale slijtage.
 • Totaalpakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €135,00 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Kijk elk kwartaal even of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Verder moet je erop letten dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Oosterland.

Wat kost autobanden wisselen in Oosterland?
Door een vakman banden vervangen in Oosterland wordt al gedaan voor €55,00 per bandenset (mits de band al op de velg zit, oftewel een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden betaal je al snel €99,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €50,00 per half jaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Geholpen door de bijzondere eigenschappen is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de lucht uit je band is. HIerdoor kan je veilig naar huis of naar een autogarage. Een reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Je kunt rekenen op een optimaal draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn extra sterk gebouwd. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning op de banden en en de diepte van het profiel. Het algemene advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Oosterland.

Plaats een reactie