Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Uitwijk

Direct nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Uitwijk? Op deze pagina communiceren wij landelijke shops gespecialiseerd in goedkope autobanden en servicepunten waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. In aanvulling daarop raadpleeg je hier aanvullende info over uitlijnen, balanceren en leert onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Het is essentieel dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Uitwijk inclusief montage, balanceren en ventiel kan al worden uitgevoerd vanaf €39,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van de betere merken als Vredestein zijn al te koop vanaf €300. B-merken als Imperial Fs kosten gemiddeld zo’n €210 voor een complete set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Uitwijk

Banden wisselen in Uitwijk

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Uitwijk is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Vanaf oktober of november nemen we de winterband en rond maart / april rijden we verder op de zomerband. Dit zelf verwisselen is best een complexe klus. Verder vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Uitwijk is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je geen tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Jouw autobanden worden meestal ook gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Steeds vaker kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Uitwijk.

Wanneer banden vervangen
Een autogarage weet ook of de profieldiepte nog op orde is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook zodra er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 45.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt oncomfortabel, trekt naar 1 kant en stuurt zwaar. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Het gevolg is een goede wegligging, een lager brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto is al uit te voeren vanaf €65,00.

Banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. D.m.v. een speciale machine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, verbruik je minder benzine en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind banden garages in Uitwijk

Vlug en voordelig banden vervangen in Uitwijk? In het onderstaande schema verzamelen wij adressen van bandenwinkels en servicepunten in jouw omgeving (provincie Noord-Brabant). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in repareren, trimmen, uitlijnen, wisselen, sipen, balanceren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook montageservices in Waardhuizen, Almkerk, Woudrichem, Rijswijk en Giessen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-uitwijk

Goedkope autobanden Uitwijk

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is geen geheim dat je kunt kiezen uit talloze producten. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Welke moet ik nu kopen? Dit is met name afhankelijk van rijstijl, het aantal afgelegde kilometers, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht en vermogen van de auto. Belangrijk: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De banden splitsen we uit in 3 categorieën:

ClassificatieType autoKilometersRij-kenmerkPrijs
1. A-merkVeel powerVanaf 50.000Agressief187
2. UitstekendNormale autoCirca 25.000Gemiddeld€119
3. InstapLichte auto’sWeinig gebruikLog€63

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de tabel hieronder bekijk en vergelijk je landelijke online aanbieders die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Uitwijk hebben. Middels onze vergelijker lees je ook handige informatie over: Best geteste autobanden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is ideaal als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Doorgaans rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Uitwijk monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, betere acceleratie, voorkomt onnodige slijtage en een effectieve waterafvoer door de brede sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Winterbanden laten wisselen Uitwijk

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dat resulteert in een korte remweg, bevordert de grip en een betere wegligging bij vorst of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Zweden, Oostenrijk, Italië, Zwitserland) zijn winterbanden verplicht.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren van oktober tot en met maart.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Een belangrijk nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de prijzen van nieuwe autobanden in Uitwijk kopen? In de tabel hieronder verstrekken wij de actuele tarieven van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, monteren en balanceren. Middels onze vergelijker vind je ook handige informatie over: Autoband aflezen.

MerkSoortAfmetingVermogenKosten
Michelinpilot sport 4s305/30 R19102Y€283
Continentalcrosscontact lx sport295/40 R20106W€183
Vredesteinquatrac pro215/40 R1787Y€116
Bridgestonepotenza225/35 R1988Y€160
Goodyeareagle ls2255/40 R19100H€154
Dunlopsport bluresponse215/60 R1699H€110
Pirellidiablo rosso iii190/55 R1775W€162
Hankookdynapro mt rt03315/70 R17121/118Q€275
Kumhoportran cw51195/80 R14106Q€68
Uniroyalrainsport 3225/45 R1791V€78
Nexenn fera ru1 xl235/55 R18100V€97
Firestonefirehawk235/45 R1794Y€93
Superiaecoblue 4s155/65 R1475T€48
Savaadapto hp185/60 R1482H€59
Maxxisat771255/65 R16109T€128
Toyoproxes cf2205/65 R1594V€72
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Altena).

Vind jouw perfecte autoband

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar tot 30%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Wanneer je nieuwe banden nodig hebt zijn er verschillende onderdelen waar je rekening mee moet houden. De maat van jouw huidige velgen, wat voor rijstijl je hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat lees je af op op de band. Deze unieke combi van letters en cijfers biedt inzicht in de benodigde maat. Koop je ook nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een bandenmaat kan zijn 175 / 80 R14 – 88H.

 • 175 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 80 staat voor de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier is dat dus 80%.
 • De R betekent Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 14 geeft de velgmaat weer (hier dus 14 inch).
 • 88 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 560 kilogram.
 • De afsluitende waarde (H) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat zijn standaard zomerbanden vaak de beste optie. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot zo’n 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een geschikt type. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Dan is een extra winterband tijdens de wintermaanden een onmisbare keuze. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Uitwijk.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst of ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en is prima te rijden in zomer en winter.

Budget bepalen
Autobanden kan je vinden in diverse prijsklassen: Goedkoopste, middenklassen en de a-merken. Welk artikel je moet kiezen heeft te maken met de trekkracht van de auto, rijgedrag en hoeveel je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Goodyear of Pirelli als je veel op de weg zit, veel buiten de stad rijdt en een auto met een sterke motor hebt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (denk aan een Citroën C1) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Aoteli of T-Tyre.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Toyo zijn in de basis best duur. Wie wat verder kijkt checkt regelmatig aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je hele goedkope autobanden in Uitwijk bestellen, en krijg je wel 30% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Uitwijk: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Uitwijk: tweedehands onderdelen met garantie met minimale slijtage.
 • All-in deal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €157,50 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Controleer regelmatig of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom vreemde slijtage door een balanceer afspraak te maken en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ook is het enorm aan te raden dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Uitwijk.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Uitwijk?
Vakkundig banden vervangen in Uitwijk kan al vanaf €55,00 voor de complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden betaal je al snel €99,99. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €62,50 per seizoen.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Middels de extra sterke stukken in de wang kan je nog een stuk blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zo rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De pluspunten hiervan zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder vervorming. Opgelet: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Controleer voor vakantie de spanning op de banden en en de diepte van het profiel. Vakgarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Uitwijk.

Plaats een reactie