Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Rijswijk

Nieuwe autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Rijswijk? Op deze pagina tref je toonaangevende online verkooppunten van goedkope autobanden en gegevens van garages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Verder vind je hier uitgebreide informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Zorg ervoor dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Rijswijk incl. balanceren en uitlijnen laat je al doen vanaf €43,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor de verkeersveiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Degelijke banden van A-merken als Hankook kan je al krijgen vanaf €320. Budgetmerken als Fullrun zijn al te koop vanaf €185 per 4.

Banden wisselen in Rijswijk

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Rijswijk is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en omstreeks maart of april zetten we de zomerband er weer onder. De banden verwisselen is een heel precies klusje. Tevens vergt het ruimte die niet iedereen heeft en materialen. Goedkoop banden wisselen in Rijswijk scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je mag er gerust op zijn dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je geen tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De banden worden direct gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Soms kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Rijswijk.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of het profiel op de banden nog volstaat. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na 40.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en wordt bepaald door type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt naar één kant en stuurt licht of juist zwaar. Doorgaans zien we dan ook een verhoogd brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen betekent dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een scherp brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kost om en nabij de €74,99.

Wanneer autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? De oplossing is dan vaak dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Daarbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je duurzamer bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Zoek banden garages in Rijswijk

In no-time en voordelig banden vervangen in Rijswijk? In de tabel hieronder vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Noord-Brabant). Deze montagebedrijven zijn opgeleid voor (de)monteren, wisselen, uitlijnen, repareren, balanceren, trimmen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je daarnaast ook montage-specialisten in Giessen, Andel, Hank, Dussen en Babyloniënbroek.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-rijswijk

Goedkope autobanden Rijswijk

Je bent op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Je merkt al snel het (online) aanbod gigantisch is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dat wordt bepaald door jouw rijgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht van de auto. Belangrijk: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

ClassificatieAutoKm p/jaarRijgedragPrijzen
1. A-merkSnel en/of zwaarVanaf 50.000Driftig197
2. PopulairGemiddelde autoRond de 25.000Doorsnee€118
3. VoordeligKleine autootjesWeinig kilometersEenvoudig€72

Bandenshops vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het overzicht hieronder vergelijk je eenvoudig landelijke aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Rijswijk hebben. Op dit portaal tref je ook meer informatie over: Banden balanceren en uitlijnen

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Doorgaans gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Rijswijk monteren geeft meer grip op het wegdek, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder geluidsproductie en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek met behulp van de lange sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste keuze van april t/m september.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Rijswijk

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit verbetert de remweg, beter contact met het asfalt en biedt veiligheid en stabiliteit bij winterse omstandigheden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Noorwegen, Zwitserland, Italië, Frankrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • De beste prestatie bij vorst of ijzel.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Alles wat je moet weten over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Perfect als je niet al te veel kilometers maakt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de onkosten van nieuwe autobanden in Rijswijk kopen? In de tabel in het volgende blok verstrekken wij de doorsnee tarieven van de meest verkochte merken. Deze prijzen zijn excl. monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal tref je ook aanvullende info over: Autoverzekering.

MerkSerieFormaatVermogenPrijs
Michelincrossclimate+215/45 R1791W€128
Continentalk62300/0 R1050J€43
Vredesteinquatrac pro275/45 R21110Y€255
Bridgestonemoto cross m20480/100 R1241M€68
Goodyeareagle ls2245/45 R18100H€190
Dunlopsport bluresponse205/60 R1591H€92
Pirellimt 60 rs110/80 R1858H€129
Hankookventus prime3 k125205/50 R1789V€94
Kumhokh27185/65 R1486H€65
Uniroyalms-plus 77205/55 R1691H€71
Nexenn fera ru1225/55 R1999H€97
Firestonefirehawk245/40 R1893Y€114
Superiaecoblue 4s195/55 R1687V€58
Savaeskimo s3+155/65 R1373Q€49
Maxxisma-las all season195/70 R15104R€87
Toyosnowprox s 953235/55 R17103V€106
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Altena).

Zoek direct jouw band

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar maar liefst 25%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Zodra je nieuwe banden nodig hebt zijn er een aantal details die relevant zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt geperst op de wang van de autoband. Deze combinatie van cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een bandenmaat kan zijn 175 / 70 R14 – 88 T.

 • 175 staat voor de breedte in millimeters.
 • 70 is een indicatie voor de bandhoogte, als percentage van de breedte (hierbij dus 70%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 14 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 14 inch).
 • 88 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 560kg.
 • De laatste waarde (T) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 190 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bekijk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot zo’n 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een betere mogelijkheid. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de speciale winterband tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Rijswijk.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Kosten
Autobanden kun je onderbrengen in 3 prijscategorieën: Economy, uitstekend en A-segment. Welk segment aan te raden is voor jou heeft te maken met het vermogen van de auto, rijstijl en de jaarlijkse kilometrage. Neem een A-merk zoals Michelin of Sava in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (neem een Toyota iQ) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Cheng Shin & Mazzini.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Goodyear of Sava zijn de duurste op de markt. De slimme consument profiteert van acties en aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je heel goedkope autobanden in Rijswijk bestellen, en krijg je zomaar 20% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Rijswijk: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Rijswijk: tweedehands onderdelen met garantie die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al vanaf €147,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Echter, het algemene advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij een redelijke rijstijl moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor de juiste band-balans en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tenslotte is het van groot belang dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Rijswijk.

Wat kost autobanden wisselen in Rijswijk?
Op korte termijn banden vervangen in Rijswijk kan al vanaf €52,50 per set van 4 (voor een combinatie van velg + band, dit heet een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen hanteren ze tarieven van plus minus €94,95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €65,00 per half jaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Dankzij de speciale constructie kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Je kunt rekenen op een hoger draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn extra sterk gebouwd. Aandachtspunt: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en het profiel (minimaal 2.5 mm). Autogarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Rijswijk.

Plaats een reactie