Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Woudrichem

Direct nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Woudrichem? Op deze pagina tref je toonaangevende leveranciers van goedkope autobanden en lokale garages gespecialiseerd in bandenwissel. Als laatste verstrekken wij aanvullende informatie over montage, uitlijnen en balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw rijstijl.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Het is essentieel dat je altijd en overal rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Woudrichem inclusief montage, balanceren en ventiel laat je al doen vanaf €35,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen bevelen wij aan om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Superia kosten ongeveer €335. B-merken als Aplus koop je al vanaf €180 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Woudrichem

Banden wisselen in Woudrichem

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Woudrichem is essentieel. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november zetten we de winterband eronder en rond maart / april gaat de zomerband erop. Dit zelf verwisselen is niet eenvoudig. Daarnaast eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Woudrichem ontneemt veel stress:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Soms bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Woudrichem.

Wat is de levensduur van banden?
Een autogarage analyseert ook of het profiel nog op orde is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook wanneer het rubber versleten of uitgedroogd is dien je nieuwe banden te nemen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 30.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen is met name afhankelijk van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt naar één kant en stuurt raar. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit verbetert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een auto kost je ongeveer €72,50.

Balanceren van de banden
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? De kans bestaat dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je duurzamer bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Zoek banden garages in Woudrichem

In no-time en goedkoop banden vervangen in Woudrichem? In de tabel in het volgende blok vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Noord-Brabant). Deze garages kunnen je helpen bij (de)monteren, balanceren, repareren, sipen, trimmen, uitlijnen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op Autobandenspot.nl ontdek je ook andere montagepartners in Rijswijk, Giessen, Andel, Hank en Dussen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-woudrichem

Goedkope autobanden Woudrichem

Zoek jij ook nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je merkt al snel er een enorm aanbod is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit heeft te maken met rijstijl (rustig of dynamisch), de jaarlijkse kilometrage, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Noemenswaardig: de bandenmerken uit Europa voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende producten splitsen we uit in 3 klassen:

CategorieType autoKilometrageWegliggingKosten
1. A-merkZware wagens50.000+ Energiek196
2. GoedGemiddelde autoRond de 25.000Gemiddeld€101
3. BasisBoodschappenautoWeinig gebruikEenvoudig€72

Vergelijk online bandenshops
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende schema vergelijk je eenvoudig toonaangevende online garages die ook leveren en een voordelige bandenservice in Woudrichem hebben. Op onze autobandenvergelijker tref je ook uitgebreide info over: Doorrijden met een lekke band

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. In de regel worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Woudrichem monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Woudrichem

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Het gevolg is een korte remweg, verhoogt het gripniveau en een betere wegligging bij vorst of sneeuwval. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Oostenrijk, Luxemburg, Italië, Zwitserland, Frankrijk) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij nat en koud weer.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Geschikt als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Woudrichem kopen? In de tabel in het volgende blok vind je de standaard tarieven van verschillende merken en modellen. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website vind je ook meer informatie over: Autobanden controleren voor vakantie.

MerkSerieAfmetingKenmerkTarief
Michelinpilot sport 4205/55 R1694Y€113
Continentalcontigo!400/0 R1865H€112
Vredesteinquatrac pro275/30 R2097Y€238
Bridgestonebliz. dm v2 mfs275/60 R18113R€185
Goodyearg90 4×48/80 R16116N€152
Dunlopsport bluresponse205/65 R1594V€129
Pirelliscorpion trail ii140/80 R1769V€136
Hankookventus prime3 k125225/60 R1799V€97
Kumhokc53185/80 R14102R€97
Uniroyalrainsport 3195/55 R1585V€102
Nexenn fera ru1 xl235/45 R1898W€101
Firestonefirehawk245/40 R1897Y€111
Superiaecoblue 4s175/65 R1584H€54
Savaadapto165/65 R1479T€52
Maxxisma-pw xl225/60 R17103V€120
Toyoproxes cf2195/65 R1591V€53
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Altena).

Zoek jouw geschikte autoband

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar ongeveer 35%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Indien je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een aantal factoren die invloed hebben op de beste keuze. De maat van jouw huidige velgen, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en hoeveel geld je wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op op de band. Deze unieke combi van letters en cijfers helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. Een voorbeeld van een bandenmaat is 175 / 70 R14 – 88H.

 • 175 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 70 slaat op de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (hierbij dus 70%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 14 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 14 inch).
 • 88 duidt het maximale draagvermogen aan. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 560kg.
 • De laatste letter (H) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 210 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Denk na over de vraag of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Als je de auto niet zoveel gebruikt (rond de 10.000 km) dan is wellicht de all-season band een betere mogelijkheid. Rij je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is een extra winterband van oktober/november tot maart/april aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Woudrichem.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers in de winter maakt en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je bestellen in allerlei prijsklassen: Prima, standaard en premium. Welke groep je moet kiezen is met name afhankelijk van de trekkracht van de auto, je manier van rijden en de afstanden die je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Bridgestone of Firestone als je elk jaar grote afstanden aflegt, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Smart Forfour) en rijd je rustig? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Gremax & Riken.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Sava zijn niet goedkoop. Wie wil besparen doorzoekt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op die manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Woudrichem bestellen, en ontvang je tot 35% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Woudrichem: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Probeer gebruikte banden Woudrichem: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al vanaf €147,50 per jaar.

Veelgestelde vragen

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij een redelijke rijstijl moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Check elke maand even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Als laatste is het enorm aan te raden dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Woudrichem.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Woudrichem?
Op locatie banden vervangen in Woudrichem wordt al gedaan voor €55,00 per set van 4 (mits de band al op de velg zit, we noemen dit een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit ongeveer €92,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €65,00 per 6 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door de versterkte wang (zijkant) kan je nog een stuk blijven rijden als de lucht uit je band is. Dan is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat is het belang van caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Ze onderscheiden zich door een hoger draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en sterker ontwikkeld. Let op: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de bandenspanning en de profieldikte. Wij raden aan om elke 6 jaar te wisselen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Woudrichem.

Plaats een reactie