Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Ouwerkerk

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Ouwerkerk? Op Autobandenspot.nl vind je onder andere populaire shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en gegevens van garages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Ook raadpleeg je hier nuttige informatie over bandenmaten en populaire merken en vind je via de keuzehulp welk product rijmt met jouw auto.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Het is belangrijk dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Ouwerkerk inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €42,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid is het verstandig om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Degelijke banden van bekende merken als Pirelli kosten gemiddeld zo’n €300. budgetmerken als Grenlander kosten gemiddeld zo’n €180 per set van 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Ouwerkerk

Banden wisselen in Ouwerkerk

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Ouwerkerk is erg belangrijk. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) nemen we weer de zomerband. Thuis de banden wisselen is een tijdrovende klus. Daarnaast vergt het ruimte die niet iedereen heeft en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Ouwerkerk is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet 100% zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt veel stress.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Jouw banden worden ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Soms kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Ouwerkerk.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of de profieldiepte nog voldoende is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook wanneer we zien dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 37.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een verkeerd uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt scheef en stuurt raar. Ook leidt het tot een ongunstig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De definitie van uitlijnen is dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Het gevolg is een goede wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een auto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €87,50.

Balanceren van de banden
Trillen er delen in de auto? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd moeten worden. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je banden gaan langer mee. Bij een wissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Ouwerkerk

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Ouwerkerk? In de tabel in het volgende blok vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Zeeland). Deze bedrijven zijn opgeleid voor (de)monteren, uitlijnen, repareren, trimmen, sipen, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op Autobandenspot.nl zoek je regionale montageservices in Zierikzee, Uitwijk, Waardhuizen, Almkerk en Woudrichem.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-ouwerkerk

Goedkope autobanden Ouwerkerk

Ben je aan het zoeken naar een set andere banden voor je wagen? Het is geen geheim dat er een enorm aanbod is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt af van rijstijl, de jaarlijkse kilometrage, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en wat voor type auto je rijdt. Let op: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De autobanden verdelen we onder in 3 categorieën:

ClassificatieType autoKilometrageRijgedragTarief
1. A-merkSnel en/of zwaar50.000+ Agressief185
2. PopulairDoorsnee autoCirca 25.000Modaal€111
3. VoordeligKleine stadsautoMinder dan 15.000Rustig€65

Vergelijk banden webshops
Via internet je aankopen doen? In de tabel hierna bieden we je populaire online winkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Ouwerkerk hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook uitgebreide info over: Banden in de zomer

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. In de basis worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Ouwerkerk monteren geeft jou extra grip, betere acceleratie, het maximaliseert de levensduur van de band en voert het water uitstekend af vanwege de brede sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Minder slijtage bij temperatuur vanaf 7°C.

Goedkoop winterbanden wisselen Ouwerkerk

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit geeft een kortere remweg, directer contact met de weg en een optimale wegligging bij vorst of ijzel. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Frankrijk, Zweden, Luxemburg, Italië, Zwitserland) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • In hun element van oktober tot en met maart.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een vaak genoemd nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Perfect als je maximaal 15.000 maakt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de investering in nieuwe autobanden in Ouwerkerk kopen? In de tabel hieronder tref je de doorsnee prijzen van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal lees je ook extra informatie over: Homologatie.

MerkSoortGrootteVermogenPrijs
Michelinpilot sport cup 2305/30 R20103Y€390
Continentalcontisportcontact 5215/50 R1791V€135
Vredesteinquatrac pro265/65 R17116H€132
Bridgestoneblizzak225/55 R1797H€150
Goodyeareagle f1 asymmetric 2275/35 R20102Y€200
Dunlopsp sport maxx rt215/55 R1693Y€115
Pirellimt 16 garacross4/0 R1864M€92
Hankookventus prime3 k125195/50 R1582V€55
Kumhocw51215/70 R15109R€79
Uniroyalrainsport 3 xl255/35 R1996Y€171
Nexenn fera su4 xl205/40 R1784W€62
Firestonefirehawk235/35 R1991Y€133
Superiaecoblue 4s195/65 R1591H€56
Savaadapto hp185/65 R1486H€70
Maxxisue103165/70 R1489R€54
Toyonano energy 3 xl185/65 R1592T€52
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Schouwen-Duiveland).

Zoek direct jouw band

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar tot wel 50%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Als je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er verschillende onderdelen die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

De bandenmaat
De maat staat weergegeven op alle autobanden (aan de zijkant). Deze speciale code toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Dan verandert de maat vaak. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 185 / 70 R14 – 88 T.

 • 185 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 70 staat voor de hoogte van de zijwand, in een percentage van de breedte van de band (hier is dat dus 70%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 14 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 14 inch).
 • 88 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 560kg.
 • De afsluitende waarde (T) geeft de maximumsnelheid van de band weer. correspondeert met een max. snelheid van 190 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bedenk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een prima keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is een een all-season band een geschikt type. Maak je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes aan te raden. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Ouwerkerk.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst en/of sneeuw.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je bestellen in meerdere prijsgroepen: Goedkoopste, middenklassen en topklasse. Welk artikel je moet kiezen hangt met name af van het vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Koop een A-merk als o.a. Michelin of Hankook als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein autootje (bijv. een Peugeot 108) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Austone of Ovation.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Goodyear of Toyo hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie slim is zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zo kan je extra goedkope autobanden in Ouwerkerk bestellen, en krijg je wel 25% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Ouwerkerk: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Kies voor gebruikte banden Ouwerkerk: tweedehands onderdelen met garantie en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • All-in deal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €140,00 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij een redelijke rijstijl moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een goede band-balans en je auto te laten uitlijnen. Ten derde is het van groot belang dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Ouwerkerk.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Ouwerkerk?
Professioneel banden vervangen in Ouwerkerk regel je al voor €37,50 bij 4 banden (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit is een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden betaal je al snel €89,95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €50,00 per 12 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door middel van de bijzondere eigenschappen kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de luchtdruk van de band wegvalt. Zodoende is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Je kunt rekenen op het verbeterde draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn een stuk sterker. Let op: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de bandenspanning en en de diepte van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Ouwerkerk.

Plaats een reactie