Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Dreischor

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Dreischor? Op dit portaal communiceren wij populaire leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en contactgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop raadpleeg je hier nuttige informatie over bandenmaten en populaire merken en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Let er op dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Dreischor inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage is al mogelijk vanaf €35,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Om ongelukken te voorkomen adviseert de ANWB om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Degelijke banden van bekende merken als Continental koop je al vanaf €335. B-merken als Imperial Fs kosten ongeveer €225 per 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek de goedkoopste banden montage in Dreischor

Banden wisselen in Dreischor

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Dreischor is essentieel. De meeste mensen wisselen twee keer per jaar. In het najaar nemen we de winterband en omstreeks maart of april laten we de zomerband monteren. De banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Daarbij eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Dreischor ontneemt veel stress:

 • Je bent er zeker van dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Eventueel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Dreischor.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenspecialist controleert ook of de profieldiepte nog toereikend is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de band beschadigd of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 35.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt met name af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt scheef en stuurt te zwaar of juist te licht. Je krijgt ook te maken met een onzuinig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit verbetert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto kost om en nabij de €82,50.

Informatie over autobanden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? De oplossing is dan vaak dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Hierbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Overzicht met banden garages in Dreischor

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Dreischor? In het onderstaande schema bekijk je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Zeeland). Deze autogarages kunnen je helpen bij (de)monteren, trimmen, uitlijnen, balanceren, wisselen, repareren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker zoek je evenzeer montage-specialisten in Bruinisse, Sirjansland, Oosterland, Ouwerkerk en Zierikzee.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-dreischor

Goedkope autobanden Dreischor

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je ontdekt al snel dat er een enorm aanbod is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt af van rijstijl, de afstanden die je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Goed om te weten: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, zelfs de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we grofweg indelen in 3 groepen:

ClassificatieSoort autoKilometersRij-kenmerkKosten
1. A-segmentGroot vermogen50.000+ Driftig€185
2. MiddenklasseGemiddelde autoRond 30.000Doorsnee€104
3. VoordeelLichte auto’s< 15.000Eenvoudig€70

Vergelijk banden webshops
Snel op internet de producten bestellen? In het overzicht hieronder check en vergelijk je landelijke internetwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Dreischor hebben. Middels onze vergelijker zoek je ook uitgebreide info over: Bandenindex

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen vanaf 7 graden. In de regel is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Dreischor monteren geeft jou extra grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de brede sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Snel en voordelig winterbanden wisselen Dreischor

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit leidt tot een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en een veilige rijervaring bij nat en koud weer. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Zweden, Luxemburg, Zwitserland) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Presteren het best bij gladheid of vorst.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

All season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door kunt gebruiken. De beste keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: banden wisselen is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Aandachtspunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de prijzen van nieuwe autobanden in Dreischor kopen? In de onderstaande tabel vergelijk je de huidige tarieven van enkele populaire modellen en types. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal zoek je ook aanvullende info over: Banden balanceren en uitlijnen.

MerkSerieAfmetingenPrestatieKosten
Michelincrossclimate+215/55 R1697V€175
Continentalcontisportattack 3120/60 R1755W€133
Vredesteinquatrac pro215/60 R17100V€116
Bridgestoneblizzak195/70 R1491T€87
Goodyearvector 4seasons215/60 R1796V€129
Dunlopsport bluresponse205/55 R1691H€71
Pirelliscorpion rally90/90 R2154R€99
Hankookdynapro mt rt03235/85 R16120Q€198
Kumhosolus kh17175/70 R1382T€95
Uniroyalrainsport 3 xl225/50 R1798Y€132
Nexenn fera ru1 xl215/55 R1899V€99
Firestonedest.hp235/65 R17104H€98
Superiaecoblue 4s215/45 R1791W€63
Savaintensa uhp225/55 R1695W€91
Maxxisarctictrekker185/60 R1482H€57
Toyonano energy 3155/65 R1373T€41
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Schouwen-Duiveland).

Welke bandenmaat zoek je?

Check acties en aanbiedingen en bespaar tot 30%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Op het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er verschillende onderdelen waar je over na moet denken. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat is vermeld op de flank van de band. De reeks aan cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? Let er dan op dat de maat dan verandert. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 175 / 65 R15 – 88T.

 • 175 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 65 staat voor de hoogte van de zijwand, in een percentage van de breedte van de band (hierbij dus 65%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 15 beschrijft de velgmaat (in dit geval 15 inch).
 • 88 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 560kg.
 • De laatste letter (T) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. betekent snelheden tot 190 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Denk na over de vraag of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een efficiënte manier van rijden. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een betere mogelijkheid. Maak je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Een winterband rijden is dan tijdens de koude maanden een onmisbare keuze. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Dreischor.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst en/of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat wil ik betalen
Autobanden kan je bestellen in 3 prijssegmenten: Goedkoopste, goed en de a-merken. Welk type je moet kiezen wordt bepaald door het vermogen van de auto, rijstijl en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Michelin of Toyo als je meer dan 30.000 km maakt, graag hard optrekt en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Hyundai i10) en heb je een rustig rijgedrag? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Gremax & Master-Steel.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Continental of Toyo zijn best kostbaar. De slimme consument houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de bekendere bandenleveranciers via internet. Hierdoor kan je hele goedkope autobanden in Dreischor bestellen, en ontvang je tot 50% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Dreischor: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Dreischor: tweedehands met lichte gebruikerssporen met ruim voldoende profiel.
 • Totaalpakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €140,00 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij een normale rijstijl zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom vreemde slijtage door een goede band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ten derde is het van groot belang dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Dreischor.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Dreischor?
Vakkundig banden vervangen in Dreischor regel je al voor €52,50 bij 4 banden (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit is een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit circa €95. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €52,50 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door middel van de unieke samenstelling kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zodoende kan je veilig naar huis of naar een specialist. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek de bandenspanning en de profieldikte. De ANWB adviseert om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Doe dit tijdens een wielenwissel in Dreischor.

Plaats een reactie