Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nieuwerkerk

Nieuwe autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Nieuwerkerk? Op www.autobandenspot.nl bieden wij gerenommeerde leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en contactgegevens waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Tevens bekijk je hier uitgebreide informatie over de verschillende soorten autobanden en vind je via de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Het is essentieel dat je altijd en overal rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Nieuwerkerk inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al voor €40,99.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen is het aan te raden om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van bekende merken als Dunlop zijn al te koop vanaf €340. B-merken als Goform kosten ongeveer €185 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Nieuwerkerk

Banden wisselen in Nieuwerkerk

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Nieuwerkerk is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren doen dit twee keer per jaar. Als de winter nadert nemen we de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) rijden we verder op de zomerband. Dit zelf verwisselen is een precies werkje. Verder vergt het flink wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Nieuwerkerk maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je bent er zeker van dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij sommige aanbieders kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nieuwerkerk.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenservice weet ook of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 32.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden wordt bepaald door het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet erg licht. Ook leidt het tot een onnatuurlijk brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen betekent dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit leidt tot een optimale wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een auto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €77,50.

Waarom autobanden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Wellicht is het dan zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Nieuwerkerk

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Nieuwerkerk? In het overzicht hierna vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Zeeland). Deze lokale garages zijn gespecialiseerd in (de)monteren, wisselen, repareren, balanceren, sipen, trimmen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Via deze website ontdek je plaatselijke montage-experts in Noordgouwe, Zonnemaire, Dreischor, Bruinisse en Sirjansland.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nieuwerkerk

Goedkope autobanden Nieuwerkerk

Ben jij toe aan extra banden voor de winter/zomer? Het is je misschien al opgevallen dat er een ontzettend grote keuze is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn jouw rijgedrag, de gebruiksintensiteit, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht en vermogen van de auto. Advies: alle Europese bandenmerken zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we terugbrengen naar 3 classificaties:

SegmentSoort autoKilometersWegliggingKostprijs
1. A-segmentZware wagensVeel kilometersEnergiek188
2. PopulairNormale autoCirca 25.000Gemiddeld€106
3. BudgetBoodschappenautoMinder dan 15.000Zwaar€69

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het overzicht hieronder vergelijk je eenvoudig de beste online winkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Nieuwerkerk hebben. Op dit portaal zoek je ook aanvullende info over: Autobanden voor op reis

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaal gesproken worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Nieuwerkerk monteren geeft jou extra grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer dankzij de diepe sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Nieuwerkerk

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben diepe gleuven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit geeft een kortere remweg, zorgt voor meer grip en een optimale wegligging in het geval van natte en koude periodes. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg, Zweden) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Aanbevolen bij nat en koud weer.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Meer controle over je auto.

Praktische informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Waar je wel op moet letten is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Perfect als je weinig kilometers maakten voornamelijk in Nederland rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de investering in nieuwe autobanden in Nieuwerkerk kopen? In de onderstaande tabel bekijk je de standaard tarieven van de meest verkochte merken. Hierbij zit niet inbegrepen balanceren, monteren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt tref je ook aanvullende info over: Voordeligste autobanden.

MerkTypeAfmetingVermogenKosten
Michelinpower rs110/70 R1754W€126
Continentalcontivancontact 200195/75 R16107R€96
Vredesteinwintrac pro275/35 R19100W€262
Bridgestonebattlecross x20 r cross soft110/90 R1962M€78
Goodyearug9205/55 R1691T€78
Dunlopeconodrive205/75 R16113R€131
Pirellimt 15 mandrake front80/80 R1645J€60
Hankookdynapro mt (rt03)265/70 R16110Q€174
Kumhokh27195/60 R1588V€78
Uniroyalrainsport 3 xl245/35 R1892Y€159
Nexenwinguard snow g wh2 xl175/70 R1488T€63
Firestonewinterhawk 3205/60 R1692H€117
Superiaecoblue 4s195/45 R1684V€45
Savaadapto175/70 R1382T€49
Maxxiswp-05 arctictrekk215/55 R1697H€120
Toyonano energy 3165/65 R1479T€45
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Schouwen-Duiveland).

Zoek direct jouw band

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar 45%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Wanneer je de banden wilt verwisselen zijn er belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat lees je af op de zijkant van je huidige autobanden. Deze speciale code vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je op een andere velg rijden? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een van de bandenmaat codes is: 185 / 55 R15 – 88T.

 • 185 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 55 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier is dat dus 55%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 15 beschrijft de velgmaat (hier dus 15 inch).
 • 88 duidt het maximale draagvermogen aan. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 560 kilogram.
 • De laatste waarde (T) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). correspondeert met een max. snelheid van 190 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Denk na over de vraag of je veel of juist weinig rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een effectieve optie. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een interessant alternatief. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de winterse periodes een onmisbare keuze. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Nieuwerkerk.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat wil ik betalen
Autobanden kun je onderbrengen in allerlei prijsklassen: Goedkoopste, middenklassen en de a-merken. Welke soort voor jou geschikt is is met name afhankelijk van het gewicht van de auto, rijstijl en hoeveel je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Michelin of Maxxis in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Lancia Ypsilon) en een rustige rijstijl? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Westlake en Taurus.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Continental of Toyo zijn best kostbaar. De slimme automobilist bestelt scherpe aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je extra goedkope autobanden in Nieuwerkerk bestellen, en ontvang je tot 45% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Nieuwerkerk: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Nieuwerkerk: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Totaalpakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al vanaf €137,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Wanneer je normaal rijdt gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een goede band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Nieuwerkerk.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Nieuwerkerk?
Professioneel banden vervangen in Nieuwerkerk kost je zo’n €32,50 per set van 4 (waarbij de velgen ook worden verwisseld, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden betaal je al snel €100. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €62,50 per 12 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door gebruik te maken van de Runflat eigenschap kan je nog 80 kilometer doorrijden wanneer jij een lekke band constateert. Zo kan je veilig naar huis of naar de dealer. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn een zeer hoog draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Goed om te weten: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning nog op orde is en de profielkwaliteit. Vakgarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Nieuwerkerk.

Plaats een reactie