Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Agelo

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Agelo? Op Autobandenspot.nl vind je de meest populaire leveranciers van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale autogarages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Tenslotte lees je hier nuttige info over bandenmaten en populaire merken en leert onze keuzehulp welk product strookt met jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Agelo inclusief demonteren, monteren en balanceren laat je al doen vanaf €40,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Maar voor de algehele adviseert de ANWB om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Gewoon goede banden van de beste merken zoals Superia kan je al krijgen vanaf €345. budgetmerken als Ep zijn al te koop vanaf €195 per 4.

Voordelig banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Agelo

Banden wisselen in Agelo

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Agelo is belangrijk. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) gaat de winterband erop en als het weer wat warmer wordt (maart/april) kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf doen is best een complexe klus. Verder vergt het wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Agelo ontneemt veel stress:

 • Je bent er zeker van dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Eventueel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Agelo.

Hoe lang gaan banden mee?
Het bandenbedrijf kan je ook vertellen of het profiel op de autoband nog in orde is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook zodra de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na circa 50.000 kilometer. De slijtage van de banden wordt bepaald door type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt zwaar. Vaak heeft de auto dan ook een onzuinig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen houdt in dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit verbetert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een wagen laat je al uitvoeren vanaf €80,00.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? De kans bestaat dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Hierbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijd je een stuk veiliger, het rijdt zuiniger en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit eigenlijk altijd inclusief.

Overzicht met banden garages in Agelo

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Agelo? In de onderstaande tabel bekijk je specialisten en bandenwinkels uit de buurt (provincie Overijssel). Deze autogarages zijn opgeleid voor repareren, uitlijnen, sipen, balanceren, wisselen, (de)monteren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website vergelijk je plaatselijke montagebedrijven in Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Ootmarsum, Bornerbroek en Hertme.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-agelo

Goedkope autobanden Agelo

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een set andere banden voor je wagen? Het is geen geheim dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn jouw rijgedrag, de afstanden die je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en kenmerken van de auto zelf. Tip: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De autobanden zijn te verdelen in 3 groepen:

SegmentSoort autoKM (jaarlijks)WegliggingKostprijs
1. TopsegmentZware wagensMeer dan 45.000Energiek192
2. Prijs-kwaliteitNormale autoTot 30.000 kmNormaal€119
3. InstapKleine autootjesBeperkt gebruikZwaar€71

Vergelijk online bandenshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het volgende overzicht doorzoek je goede online leveranciers die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Agelo hebben. Middels onze vergelijker check je ook nuttige informatie over: Draagvermogen en Snelheidsindex

Wanneer zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Gewoonlijk gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Agelo monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor minimale slijtage en een goede waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Met name in de zomer een aanzienlijk kortere remweg.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Agelo

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze hebben een dieper profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, directer contact met de weg en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of sneeuwval. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Italië, Zweden, Zwitserland, Noorwegen) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Perfect als je weinig kilometers maakter geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de kosten van nieuwe autobanden in Agelo kopen? In de tabel hieronder vind je de gemiddelde tarieven van verschillende merken en modellen. Prijzen zijn exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Middels onze vergelijker tref je ook extra informatie over: Winterbanden.

MerkTypeAfmetingenVermogenKosten
Michelinpilot alpin pa4245/40 R1998V€303
Continentalcontiecocontact 5205/55 R1691Q€92
Vredesteinquatrac 5255/50 R19107W€213
Bridgestonealenza285/45 R20108W€153
Goodyeareagle f1 asymmetric 2235/40 R1992Y€152
Dunlopsp winter sport 4d225/60 R1799H€161
Pirelliscorpion verde all season285/60 R18120V€168
Hankookventus s1 evo3 k127275/30 R2097Y€183
Kumhohs51 xl215/55 R1697W€88
Uniroyalsnow max 2185/75 R16104R€96
Nexenroadian ct8185/75 R14102Q€66
Firestonemseason 2 xl215/55 R1899V€118
Superiaecoblue va185/75 R16104R€70
Savaadapto165/65 R1479T€52
Maxxisarctictrekker wp-05135/70 R1570T€60
Toyosnowprox s 953225/60 R1799V€117
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Dinkelland).

Vind jouw perfecte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar plus minus 25%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Wanneer je nieuwe banden gaat kopen zijn er meerdere factoren die van belang zijn. Denk aan de bandenmaat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en natuurlijk het budget.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat lees je af op de flank van de band. Deze getallen en letters combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je ook voor een nieuwe velg? Wellicht past daar een andere maat bij. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 245 / 40 R19 – 98H.

 • 245 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 40 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 40%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 19 biedt inzicht in de velgmaat (hier dus 19 inch).
 • 98 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 750kg.
 • De laatste letter (H) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot210 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bedenk eerst of je veel rijdt of juist weinig? Met ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans veruit de beste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (rond de 10.000 km) dan is de all 4-seizoenen band het overwegen waard. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is de speciale winterband van oktober/november tot maart/april echt essentieel. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Agelo.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of ijzel.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Onkosten
Autobanden kan je vinden in meerdere prijssegmenten: Prima, goed en premium. Welk artikel jij moet kiezen heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, de manier waarop je rijdt en hoeveel je rijdt. Neem een A-merk zoals Goodyear of Sava op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Opel Karl) en een rustige rijstijl? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Aeolus of Radar.


Dagdeals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Bridgestone of Maxxis zijn best kostbaar. De slimme automobilist koopt uitsluitend aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je heel goedkope autobanden in Agelo bestellen, en regel je snel 25% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Agelo: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Agelo: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • Combideal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €130,00 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij een normale rijstijl kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden een stuk langer.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tevens is het enorm aan te raden dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Agelo.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Agelo?
Op locatie banden vervangen in Agelo laat je al uitvoeren voor €35,00 voor de complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit ongeveer €95,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €55,00 per 6 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Met gebruikmaking van de stuggere wang van de runflats kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je onverhoopt lek rijdt. Zo kan je veilig naar huis of naar een vakgarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is de aantrekkelijk draagcapaciteit, meer vrijheid in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Tip: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Controleer voor vakantie de spanning van de banden en de profieldiepte. Autogarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Agelo.

Plaats een reactie