Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Bornerbroek

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Bornerbroek? Op www.autobandenspot.nl communiceren wij betrouwbare leveranciers van goedkope autobanden en lokale garages voor een snelle bandenwissel. Daarnaast bekijk je hier uitgebreide informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is cruciaal dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Bornerbroek incl. balanceren en uitlijnen is al mogelijk vanaf €43,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van de beste merken zoals Nexen kosten gemiddeld zo’n €305. Budgetmerken als Keter zijn al te koop vanaf €230 voor een complete set.

Banden wisselen in Bornerbroek

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Bornerbroek is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers laten het twee keer per jaar vervangen. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en ronde maand maart nemen we weer de zomerband. Zelf banden verwisselen is best een complexe klus. Daarnaast eist dit ruimte die niet iedereen heeft en materialen. Goedkoop banden wisselen in Bornerbroek heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt er van uitgaan dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De autobanden worden ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Steeds vaker heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Bornerbroek.

Wanneer banden vervangen
Een autobedrijf kan je ook vertellen of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook als de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 30.000 kilometer. De levensduur van de banden wordt bepaald door het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt naar één kant en stuurt minder gemakkelijk. Tevens zie je daarbij een te hoog brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. De kern van uitlijnen is dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een personenauto is al uit te voeren vanaf €84,99.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Trillen er delen in de auto? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceerapparaat plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, verbruik je minder benzine en gaan de banden extra lang mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zit dit bij de prijs in.

Lokale banden garages in Bornerbroek

Rap en voordelig banden vervangen in Bornerbroek? In de onderstaande tabel bekijk je garages en bandenwinkels uit de buurt (provincie Overijssel). Deze bandenservices kunnen je helpen bij (de)monteren, balanceren, uitlijnen, wisselen, repareren, trimmen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker check je evenzeer montagepunten in Hertme, Zenderen, Harbrinkhoek, Mariaparochie en Aadorp.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-bornerbroek

Goedkope autobanden Bornerbroek

Ben je aan het zoeken naar een tweede set banden voor je auto? Je merkt al snel het assortiment enorm uitgebreid is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Wat is nu voor mij het beste product? Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het vermogen van de auto. Advies: alle Europese bandenmerken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken en modellen worden vaak onderverdeeld in 3 klassen:

ClassificatieSoort autoKilometrageRijgedragKostprijs
1. TopsegmentKrachtige autoVanaf 40.000Druk186
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoTot 30.000 kmNormaal€103
3. InstapLichte auto’sBeperkt gebruikKalm€72

De beste aanbieders vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het overzicht hieronder check en vergelijk je goede online garages die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Bornerbroek hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook aanvullende info over: Autobanden controleren voor vakantie

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaliter laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Bornerbroek monteren bevordert de grip, betere acceleratie, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de brede sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Bornerbroek

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en lamellen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit bevordert de remweg, beter contact met het asfalt en dus minder kans ongelukken tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Luxemburg, Zweden) zijn winterbanden verplicht.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij sneeuw of ijzel.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

All season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden worden steeds populairder: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de kosten van nieuwe autobanden in Bornerbroek kopen? In de onderstaande tabel vergelijk je de tariefindicaties van enkele populaire modellen en types. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op dit portaal lees je ook extra informatie over: Goedkoopste autobanden.

MerkTypeFormaatPrestatiePrijs
Michelinpilot super sport295/35 R19104Y€321
Continentalcontiecocontact 5215/55 R1794V€135
Vredesteinarctrac175/70 R1484T€164
Bridgestoneduravis215/65 R16109R€140
Goodyearug8 performance245/45 R18100V€134
Dunlopscootsmart120/70 R1251S€59
Pirellipzero285/40 R19107Y€183
Hankookventus s1 evo3 k127235/40 R1895Y€101
Kumhohs51215/55 R1794W€92
Uniroyalms plus 77 xl225/55 R1699V€129
Nexenroadian ct8225/65 R16112S€91
Firestonevanhawk 2215/70 R15109/107S€95
Superiaecoblue 4s225/55 R17101W€56
Savaeskimo s3+185/70 R1488T€63
Maxxiswp-05 arctictrekk195/50 R1586H€61
Toyoproxes cf2205/50 R1687V€68
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Almelo).

Zoek de autoband die bij jou past

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar maar liefst 40%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Wanneer je wilt overstappen op andere banden zijn er een paar zaken die belangrijk zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

De bandenmaat
De maat wordt geperst op de wang van de je band. Deze combinatie van cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Let er dan op dat de maat dan verandert. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 235 / 45 R18 – 98W.

 • 235 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 45 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (hierbij dus 45%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 18 biedt inzicht in de velgmaat (in ons voorbeeld 18 inch).
 • 98 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 750kg.
 • De laatste waarde (W) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 270 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bekijk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de juiste keuze. Als je niet zoveel rijdt (rond de 10.000 km) dan is de all weather band aan te raden. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom jij graag in de wintersportgebieden? Een winterband rijden is dan in het najaar en de winter zeer aantrekkelijk. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Bornerbroek.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Prijzen
Autobanden kun je onderbrengen in 3 prijsklassen: Prima, goed en het topsegment. Welk segment jij moet kiezen heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, rijstijl (dynamisch of rustig) het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Kies voor een A-merk als Michelin of Maxxis als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Hyundai i10) en doe je het rustig aan in het verkeer? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Aptany en Tristar Fs.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Vredestein of Nexen zijn best kostbaar. Wie slim is zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je heel goedkope autobanden in Bornerbroek bestellen, en krijg je wel 45% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Bornerbroek: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Probeer gebruikte banden Bornerbroek: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €152,50 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Op welke moment moet ik banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. De garages adviseren om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde is het cruciaal dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Bornerbroek.

Wat kost autobanden wisselen in Bornerbroek?
Bij een garage banden vervangen in Bornerbroek kan al vanaf €50,00 per bandenset (waarbij de velgen ook worden verwisseld, bekend als wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €87,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €62,50 per 12 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Met gebruikmaking van de versterkte zijkant kan je nog een stuk blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Zodoende vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Een thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat is het belang van caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelwagen). Je kunt rekenen op dat ze meer kilo’s kunnen dragen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en sterker ontwikkeld. Opgelet: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldiepte. Vakgarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Bornerbroek.

Plaats een reactie