Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Lithoijen

Nieuwe autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Lithoijen? Op deze pagina tref je landelijke shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en lokale autogarages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Daarnaast verstrekken wij belangrijke informatie over montage, uitlijnen en balanceren en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product strookt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is essentieel dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Lithoijen inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al voor €44,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor optimale veiligheid wordt geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de beste merken zoals Kumho Tyres zijn al te koop vanaf €305. B-merken als Debica kosten gemiddeld zo’n €225 per vier.

Voordelig banden wisselen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Lithoijen

Banden wisselen in Lithoijen

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Lithoijen is cruciaal. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) nemen we de winterband en ronde maand maart gaat de zomerband erop. Thuis de banden wisselen is niet iets wat je zomaar doet. Verder vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Lithoijen is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De autobanden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Lithoijen.

Wanneer banden vervangen
Een autogarage checkt ook of de profieldiepte nog volstaat. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook op het moment dat de band uitgedroogd of beschadigd is worden nieuwe banden aanbevolen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 37.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en is met name afhankelijk van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt naar één kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en abnormale slijtage. De kern van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit geeft een veilige wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van de wagen regel je al vanaf €72,50.

Informatie over banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? De kans bestaat dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, je rijdt zuiniger en gaan de banden extra lang mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Zoek banden garages in Lithoijen

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Lithoijen? In de tabel hieronder verzamelen wij de gegevens van verschillende bandenwinkels uit jouw regio (provincie Groningen). Deze garages verlenen diensten zoals (de)monteren, uitlijnen, repareren, sipen, wisselen, trimmen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op dit portaal zoek je eveneens montagebedrijven in Teeffelen, Oijen, Nuland, Nistelrode en Geffen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-lithoijen

Goedkope autobanden Lithoijen

Wil je investeren in nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel zien dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en de eigenschappen van de auto. Advies: alle Europese bandenmerken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De merken kunnen we uiteenzetten in 3 niveau’s:

ClassificatieAutoKilometersRijstijlKosten
1. Hoogste klasseVeel vermogenVanaf 50.000Agressief182
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoVanaf 25.000Gemiddeld€109
3. InstapLichte auto’sBeperkt gebruikEenvoudig€63

Vergelijk online bandenshops
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna check en vergelijk je landelijke online garages die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Lithoijen hebben. Op deze website lees je ook aanvullende info over: Motorbanden

Informatie over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Over het algemeen worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Lithoijen monteren zorgt voor meer grip, betere acceleratie, het maximaliseert de levensduur van de band en een goede waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Goedkoop winterbanden wisselen Lithoijen

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, meer controle over je auto en een stabiele wegligging bij gladheid of vorst. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Zweden, Italië, Frankrijk, Zwitserland) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • In hun element bij vorst of sneeuw.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door plezier van hebt. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Minpunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Een prima oplossing als je weinig kilometers maakten niet in skigebieden komt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de investering in nieuwe autobanden in Lithoijen kopen? In het onderstaande schema vergelijk je de prijsindicaties van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website ontdek je ook aanvullende info over: Bandenlabel.

MerkTypeFormaatKenmerkTarief
Michelinprimacy 3205/55 R1691W€99
Continentalcontiwintercontact ts 830p245/35 R1993W€260
Vredesteincomtrac 2195/70 R15104R€97
Bridgestonepotenza305/35 R20104Y€306
Goodyearultragrip performance +225/50 R1794H€118
Dunlopsp sport maxx tt225/60 R1799V€162
Pirelliangel st a120/70 R1758W€91
Hankookwinter icept evo2 w320225/50 R1794H€114
Kumhows71255/70 R16111H€107
Uniroyalrainexpert 3185/70 R1386T€71
Nexenwinguard snow g 3 wh21185/55 R1582H€64
Firestoneroadhawk195/55 R1687H€86
Superiabluewin215/60 R17109T€64
Savatrenta 2195/65 R16104T€90
Maxxisvettura185/50 R1681V€68
Toyoproxes sport xl265/40 R18101Y€140
Figuur met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Oss).

Zoek direct jouw band

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar wel 50%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Op het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er veel dingen die belangrijk zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de je band. Deze combinatie van cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een bandenmaat kan zijn 225 / 50 R16 – 92W.

 • 225 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 50 is de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (hier dus 50%.
 • R duidt aan: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 16 beschrijft de velgmaat (hierbij dus 16 inch).
 • 92 geeft de maximale draagkracht weer. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 630 kilogram.
 • De afsluitende waarde (W) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 270 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons Hollandse klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een efficiënte manier van rijden. Als je weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een interessant alternatief. Maak je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is het rijden op winterbanden van november tot april aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Lithoijen.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Prijzen
Autobanden zijn beschikbaar in 3 prijscategorieën: Economy, uitstekend en de hoogste klasse. Welke klasse past bij jou hangt met name af van het vermogen van de auto, je manier van rijden en het aantal kilometers. Ga voor A-merken als Continental of Maxxis op het moment dat je veel rijdt, veel op de snelweg zit en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een licht autootje (denk aan een Smart Forfour) en rijd je niet al te hard? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Yokohama & Sportiva.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Michelin of Hankook hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie slim is koopt uitsluitend aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op deze manier kan je extra goedkope autobanden in Lithoijen bestellen, soms met wel 25% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Lithoijen: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Lithoijen: tweedehands die amper gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €165,00 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Wij raden aan om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij een redelijke rijstijl moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Als laatste moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Lithoijen.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Lithoijen?
Professioneel banden vervangen in Lithoijen kan al vanaf €40,00 per set van 4 (indien je band en velg in 1x laat wisselen, we noemen dit een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit ongeveer €89,99. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €55,00 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. D.m.v. de Runflat eigenschap kan je nog 80 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door de aantrekkelijk draagcapaciteit, meer vrijheid in de bandenspanning en minder vervorming. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldiepte. Het advies is om elke 6 jaar te wisselen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Lithoijen.

Plaats een reactie