Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Maren-Kessel

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Maren-Kessel? Op deze pagina tref je populaire webshops in winter- zomer- en all season banden en lokale garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Ook bieden wij nuttige informatie over de verschillende type banden die er zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product matcht met jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is essentieel dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Maren-Kessel inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is er al vanaf €44,99.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor de verkeersveiligheid adviseren wij om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van toonaangevende merken als Nexen scoor je al vanaf €350. B-merken als Aplus scoor je al vanaf €200 voor een hele set.

Banden wisselen in Maren-Kessel

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Maren-Kessel is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste autorijders laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) kiezen we voor de winterband en vanaf het voorjaar rijden we verder op de zomerband. Thuis de banden wisselen is een tijdrovende klus. Ook vergt het wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Maren-Kessel is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en nagekeken.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij steeds meer services kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Maren-Kessel.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autobedrijf controleert ook of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Check elke maand je bandenspanning voor een langere levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet zo eenvoudig. Ook leidt het tot een onnatuurlijk brandstofverbruik en te snelle slijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit bevordert de wegligging, een lager brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een personenauto uitlijnen kan al vanaf €77,50.

Wanneer banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Daarbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, het rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel is dit standaard inbegrepen.

Zoek banden garages in Maren-Kessel

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Maren-Kessel? In de onderstaande tabel verzamelen wij adressen van bandenwinkels en servicepunten in jouw omgeving (provincie Groningen). Deze lokale garages verlenen diensten zoals repareren, uitlijnen, balanceren, trimmen, wisselen, (de)monteren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je eveneens montageservices in Lith, Lithoijen, Teeffelen, Oijen en Nuland.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-maren-kessel

Goedkope autobanden Maren-Kessel

Wil je investeren in nieuwe banden voor jouw auto? Je merkt al snel de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt af van rijstijl (rustig of dynamisch), het dagelijkse gebruik, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Tip: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we terugbrengen naar 3 segmenten:

CategorieAutoKilometrageRijgedragKosten
1. A-merkVeel trekkrachtVanaf 40.000Druk183
2. MiddenklasseGemiddelde autoVanaf 25.000Gewoon€114
3. GoedkoopsteStadsautootje< 15.000Rustig€74

Bandenshops vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de bijgaande tabel bieden we je toonaangevende online aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Maren-Kessel hebben. Op dit portaal check je ook meer informatie over: Banden balanceren en uitlijnen

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Standaard rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Maren-Kessel monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de lange sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Optimale grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Minder geluidsproductie.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Maren-Kessel

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit leidt tot een kortere remweg, geeft meer grip en een optimale wegligging bij nat en koud weer. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Zweden, Italië) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Presteren het best bij natte en winterse omstandigheden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden worden steeds populairder: banden wisselen is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een vaak genoemd nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Maren-Kessel kopen? In het overzicht hierna vergelijk je de verwachte tarieven van verschillende merken en modellen. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, monteren en balanceren. Via deze website zoek je ook meer informatie over: Autoverzekering.

MerkTypeFormaatVermogenPrijs
Michelinprimacy 3225/60 R1698V€121
Continentalwintercontact ts 850p265/65 R17112T€172
Vredesteinquatrac 5245/45 R20103V€223
Bridgestoneduravis225/70 R15112S€105
Goodyearwrangler hp all weather235/65 R17104V€115
Dunlopsp sport fastresponse195/65 R1591T€66
Pirelliangel gt front110/80 R1959V€101
Hankookwinter icept rs2 w452195/55 R1585H€69
Kumhows71 xl225/65 R17106H€85
Uniroyalrainexpert 3 xl165/70 R1485T€54
Nexenwg-sport 2 (wu7)235/45 R1797V€83
Firestoneroadhawk215/55 R1697Y€91
Superiaecoblue 4s185/55 R1480H€40
Savaeskimo s3 ms155/70 R1375T€52
Maxxisvansmart snow wl2215/70 R15109R€95
Toyoopen c.a/t+265/75 R16119/116S€147
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Oss).

Vind jouw perfecte autoband

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar 35%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Zodra je nieuwe banden wilt bestellen zijn er verschillende aspecten die invloed hebben op de beste keuze. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat lees je af op de wang van de autoband. Deze cijfer-letter combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een bandenmaat kan zijn 195 / 55 R17 – 92H.

 • 195 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 55 slaat op de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier is dat dus 55%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in ons voorbeeld 17 inch).
 • 92 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 630kg.
 • De afsluitende waarde (H) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. is een snelheidsindicator van maximaal 210 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans de juiste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een uitstekende keuze. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes aan te raden. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Maren-Kessel.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst of ijzel.
 • De vier seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Kosten
Autobanden kan je kopen in drie prijsgroepen: Voordeel, standaard en de a-merken. Welk product voor jou ideaal is heeft te maken met de inhoud van de motor, rijgedrag en het aantal afgelegde kilometers. Kies voor een A-merk als Michelin of Maxxis in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Rij je weinig en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Lancia Ypsilon) en een rustige rijstijl? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Kleber of Semperit.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Continental of Nexen zijn vrij duur. De slimme consument koopt uitsluitend aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je hele goedkope autobanden in Maren-Kessel bestellen, en krijg je zomaar 35% korting.

 • Check de autobanden outlet in Maren-Kessel: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Maren-Kessel: tweedehands die amper gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Combideal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €135,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij een redelijke rijstijl kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom overmatige slijtage door een goede band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Verder moet je ervoor zorgen dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Maren-Kessel.

Wat kost autobanden wisselen in Maren-Kessel?
Professioneel banden vervangen in Maren-Kessel regel je al voor €52,50 per bandenset (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit is een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd betaal je al snel €80 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €50,00 per seizoen.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door middel van de versterkte zijkant kan je nog een stuk blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. In die situatie rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een specialist. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor bestelbussen). De pluspunten hiervan zijn een zeer hoog draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Aandachtspunt: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning gewijzigd moet worden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Vakgarages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Maren-Kessel.

Plaats een reactie