Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Scharendijke

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Scharendijke? Op deze pagina communiceren wij de grote aanbieders van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale autogarages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Ook tref je hier meer informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product past bij jouw rijgedrag.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Het is essentieel dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Scharendijke incl. balanceren en uitlijnen kan al voor €44,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen is het verstandig om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Banden van A-merken als Michelin bestel je al vanaf €320. budgetmerken als B.F. Goodrich kan je al krijgen vanaf €195 per vier.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Scharendijke

Banden wisselen in Scharendijke

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Scharendijke is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste auto-eigenaren doen dit twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) zetten we de winterband eronder en ronde maand maart kiezen we weer voor de zomerband. Op eigen houtje wisselen is een behoorlijke operatie. Daarbij vraagt het wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Scharendijke heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt er van uitgaan dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Jouw autobanden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Soms heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Scharendijke.

Wanneer banden vervangen
Een garage weet ook of het profiel op de banden nog volstaat. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook zodra er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit het geval rond de 50.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een langere levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Doorgaans zien we dan ook onnodig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een wagen uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €65,00.

Waarom banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? De kans bestaat dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceermachine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je rijdt zuiniger en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit meestal inbegrepen.

Zoek banden garages in Scharendijke

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Scharendijke? In de tabel hieronder vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Zeeland). Deze bandenservices hebben ervaring met wisselen, repareren, balanceren, trimmen, uitlijnen, sipen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je nabijgelegen montagepunten in Kerkwerve, Brouwershaven, Nieuwerkerk, Noordgouwe en Zonnemaire.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-scharendijke

Goedkope autobanden Scharendijke

Je bent op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Het valt dan al gauw op dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn jouw rijgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en wat voor type auto je rijdt. Opmerking: producten van EU-merken zijn in de basis gewoon goed, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we uiteenzetten in 3 niveau’s:

KlasseAutoKM (jaarlijks)RijstijlTarief
1. Hoogste klasseVeel vermogen50.000+ Driftig182
2. UitstekendNormale autoGemiddeldDoorsnee€102
3. BudgetKleine stadsautoBeperkt gebruikSimpel €75

Vergelijk banden webshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de onderstaande tabel bekijk en vergelijk je landelijke aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Scharendijke hebben. Op deze website lees je ook meer informatie over: Cijfers en letters op autobanden

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Over het algemeen worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Scharendijke monteren geeft meer grip op het wegdek, betere acceleratie, het maximaliseert de levensduur van de band en een effectieve waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Geadviseerd van maart tot november.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Winterbanden wisselen Scharendijke

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben diepe gleuven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit verbetert de remweg, meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit bij gladheid of vorst. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Presteren het best vanaf eind oktober tot begin april.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een belangrijk nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Geschikt als je niet zoveel kilometer rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de investering in nieuwe autobanden in Scharendijke kopen? In de volgende tabel tref je de gemiddelde tarieven van verschillende merken en modellen. Dit is exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op Autobandenspot.nl zoek je ook handige informatie over: Banden in de zomer.

MerkTypeFormaatPrestatieKosten
Michelincrossclimate+215/65 R16102V€114
Continentalcontimotion m140/70 R1766W€82
Vredesteinwintrac pro225/60 R17103H€124
Bridgestonepotenza235/45 R17ZZ€143
Goodyearug9195/65 R1591H€68
Dunlopwinterresponse 2195/50 R1582H€105
Pirelliscorpion mx extra j front3/0 R1033J€47
Hankookventus prime3 k125205/65 R1594H€99
Kumhopower grip kc11225/75 R16110Q€179
Uniroyalrainsp.3 fr225/50 R1794Y€93
Nexenwinguard snow g wh2185/65 R1588T€53
Firestonewint.hawk2205/55 R1691H€67
Superiabluewin235/75 R15105T€59
Savaadapto175/65 R1482T€54
Maxxism6011f www130/90 R1667H€110
Toyoproxes r37225/55 R1898H€104
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Schouwen-Duiveland).

Zoek jouw bandenmaat

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot 35%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er een aantal dingen die relevant zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat lees je af op de flank van de band. Deze cijfer-letter combinatie toont welke maat je moet kopen. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 185 / 60 R15 – 88H.

 • 185 staat voor de breedte in millimeters.
 • 60 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier is dat dus 60%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 15 beschrijft de velgmaat (hier is dat dus 15 inch).
 • 88 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 560 kilogram.
 • De laatste letter (H) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je veel rijdt of juist weinig? Met ons Hollandse klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een efficiënte manier van rijden. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband het overwegen waard. Maak je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? In dat geval is de winterband in het najaar en de winter uitermate geschikt. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Scharendijke.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Tarieven
Autobanden zijn beschikbaar in diverse prijscategorieën: Koopjes, prijs-kwaliteit en premium. Welk product je moet kiezen hangt af van de trekkracht van de auto, rijstijl en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Michelin of Hankook als je elk jaar grote afstanden aflegt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein en zuinig autootje (denk aan een Hyundai i10) en een rustige rijstijl? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Diplomat of Powertrac.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Goodyear of Toyo zijn niet goedkoop. Wie wil besparen vergelijkt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zo kan je heel goedkope autobanden in Scharendijke bestellen, en regel je snel 40% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Scharendijke: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Scharendijke: tweedehands die goed zijn nagekeken die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Compleet pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €165,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Wanneer je normaal rijdt gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Kijk elk kwartaal even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom overmatige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Verder is het belangrijk dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Scharendijke.

Hoe duur is autobanden wisselen in Scharendijke?
Professioneel banden vervangen in Scharendijke kan al vanaf €32,50 per set van 4 (mits de band al op de velg zit, dit heet een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet jij uitgaan van +/- €87,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €50,00 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. D.m.v. de speciale constructie kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een specialist. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Ze onderscheiden zich door een extra draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en en de diepte van het profiel. Het advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Scharendijke.

Plaats een reactie