Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Haarsteeg

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Haarsteeg? Op www.autobandenspot.nl ontdek je erkende webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale garages gespecialiseerd in bandenwissel. In aanvulling daarop vind je hier belangrijke informatie over de verschillende soorten autobanden en vertelt onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw wensen.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Het is essentieel dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Haarsteeg inclusief demonteren, monteren en balanceren laat je al doen vanaf €44,99.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Maar voor de algehele wordt door de ANWB geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van toonaangevende merken als Nexen zijn er al vanaf €310. Budgetmerken als Ep kan je al krijgen vanaf €215 per 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Haarsteeg

Banden wisselen in Haarsteeg

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Haarsteeg is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste consumenten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) rijden we op de winterband en als de zomer nadert rijden we verder op de zomerband. Dit zelf doen is een heel precies klusje. Verder vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Haarsteeg maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Jouw autobanden worden ook gebalanceerd en nagekeken.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij steeds meer services kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Haarsteeg.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenspecialist controleert ook of het profiel op de banden nog in orde is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook op het moment dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na 50.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en wordt bepaald door rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een langere levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook leidt het tot een onzuinig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de wagen kost om en nabij de €70,00.

Informatie over autobanden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? In dat geval kan het zijn dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceermachine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Dit voorkomt een instabiele wegligging, het rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Vind banden garages in Haarsteeg

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Haarsteeg? In het overzicht hierna bekijk je contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de regio (provincie Noord-Brabant). Deze lokale garages kunnen je helpen bij wisselen, trimmen, sipen, repareren, uitlijnen, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op deze website zoek je eveneens montagepunten in Nieuwkuijk, Vlijmen, Rosmalen, De Moer en Kaatsheuvel.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-haarsteeg

Goedkope autobanden Haarsteeg

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat het aanbod meer dan divers is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit heeft te maken met jouw rijgedrag, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa zijn van uitstekende kwaliteit, ook de goedkoopste banden. De merken worden vaak onderverdeeld in 3 niveau’s:

ClassificatieType autoKm p/jaarRij-kenmerkPrijzen
1. KwaliteitVeel trekkrachtVanaf 40.000Dynamisch189
2. PopulairNormale autoCirca 25.000Modaal€108
3. BasisStadsautootje< 15.000Beheerst€76

Bandenshops vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het volgende schema bieden we je toonaangevende online winkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Haarsteeg hebben. Op deze website tref je ook uitgebreide info over: Runflat banden

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband rijd je bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Gewoonlijk worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Haarsteeg monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, het maximaliseert de levensduur van de band en een goede waterafvoer vanwege de diepe sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Voordelig winterbanden wisselen Haarsteeg

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en wissel je weer om in maart. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit zorgt voor een korte remweg, zorgt voor meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of sneeuwval. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Noorwegen, Zwitserland, Italië) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Biedt de beste performance bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en ze geven een heel goede grip. Aandachtspunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de prijzen van nieuwe autobanden in Haarsteeg kopen? In het overzicht hierna vergelijk je de geschatte tarieven van enkele populaire modellen en types. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op dit portaal lees je ook meer informatie over: Veilig autorijden.

MerkSerieAfmetingKenmerkTarief
Michelinstarcross 5 sand110/90 R1962M€87
Continentalcontiwintercontact ts 830p245/35 R1993W€244
Vredesteinquatrac 5195/50 R1582H€62
Bridgestonepotenza205/50 R1789W€119
Goodyearcargo vector 2225/55 R17104H€108
Dunlopsp sport 01275/30 R2093Y€305
Pirellicinturato p7205/55 R1691V€68
Hankookventus v12 evo2 k120215/35 R1884Y€105
Kumhoes31165/65 R1581T€48
Uniroyalas expert 2 xl235/45 R1799V€105
Nexenwin.sp. 2 suvxl255/55 R18109V€92
Firestonemultihawk175/65 R1380T€57
Superiasa37275/35 R19100W€62
Savaintensa uhp205/50 R1687W€88
Maxxisall-season ap2225/55 R1898V€110
Toyoproxes sport235/40 R1895Y€124
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Heusden).

Autobanden zoeken en vinden

Bekijk aanbiedingen en bespaar zo’n 50%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er verschillende onderdelen die invloed hebben op de beste keuze. Je moet dan denken aan de velgmaat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat het allemaal mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt geperst op de wang van de je band. Deze getallen en letters combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je ook voor een nieuwe velg? Dan verandert de maat vaak. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 225 / 45 R17 – 91H.

 • 225 staat voor de breedte in millimeters.
 • 45 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit geval 45%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 17 geeft de velgmaat weer (hier is dat dus 17 inch).
 • 91 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval is dat een max. belasting van 615 kilogram.
 • De laatste waarde (H) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bedenk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een efficiënte manier van rijden. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band aan te raden. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de speciale winterband van oktober/november tot maart/april het meest interessant. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Haarsteeg.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat kost het?
Autobanden kan je vinden in allerlei prijsgroepen: Economy, standaard en premium. Welke soort voor jou ideaal is hangt af van de inhoud van je auto, je manier van rijden en het aantal afgelegde kilometers. Neem een A-merk zoals Bridgestone of Firestone in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een high-performance auto rijdt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Opel Karl) en houd je er een rustige rijstijl op na? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Conti & Zeetex.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Goodyear of Sava zijn in de basis best duur. De slimme automobilist profiteert van acties en aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je heel goedkope autobanden in Haarsteeg bestellen, soms met wel 20% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Haarsteeg: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Haarsteeg: tweedehands producten van goede kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €152,50 per jaar.

Veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Onder normale omstandigheden zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Achterhaal een paar keer per jaar hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de banden te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Haarsteeg.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Haarsteeg?
Professioneel banden vervangen in Haarsteeg wordt al gedaan voor €42,50 bij 4 banden (mits de band al op de velg zit, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt hanteren ze tarieven van plus minus €95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €50,00 per kalenderjaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door middel van de speciale constructie kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie kan jij dus nog naar huis rijden of naar een specialist. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor bestelbussen). Je kunt rekenen op een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn een stuk sterker. Let op: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan de spanning van de banden en de profielkwaliteit. Wij raden aan om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Haarsteeg.

Plaats een reactie