Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Heusden

Nieuwe autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Heusden? Op www.autobandenspot.nl tref je de beste webwinkels in goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens waar je je kunt melden voor een bandenwissel. In aanvulling daarop bekijk je hier belangrijke informatie over de verschillende soorten autobanden en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product strookt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Heusden inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al voor €45,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor de beste veiligheid wordt het aanbevolen om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Banden van populaire merken zoals Vredestein zijn al te koop vanaf €325. budgetmerken als Giti scoor je al vanaf €200 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek de goedkoopste banden montage in Heusden

Banden wisselen in Heusden

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Heusden is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de winter nadert rijden we op de winterband en als de zomer nadert gaat de zomerband erop. Dit zelf doen is een precies werkje. Tevens vraagt het behoorlijk wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Heusden maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en het scheelt een hoop gedoe.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en gecheckt.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij sommige aanbieders is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Heusden.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of het profiel op de banden nog toereikend is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 37.500 kilometer. De slijtage van de banden is met name afhankelijk van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te vergroten.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en stuurt zwaar. Ook leidt het tot een te hoog brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen wil zeggen dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een lager brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto kan je bij een garage laten doen vanaf €77,50.

Autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Aan de hand van een wielanalyse plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je duurzamer bezig en je banden gaan langer mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit standaard inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Heusden

Vlug en goedkoop banden vervangen in Heusden? In het onderstaande schema tref je de gegevens van verschillende bandenwinkels uit de regio (provincie Noord-Brabant). Deze bandenservices hebben ervaring met repareren, (de)monteren, wisselen, trimmen, balanceren, sipen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website vind je nabijgelegen montage-specialisten in s-Hertogenbosch, Loon op Zand, Waalwijk, Gilze en Rijen en Baarle-Nassau.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-heusden

Goedkope autobanden Heusden

Ben jij toe aan nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel zien dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit hangt af van de manier waarop je rijdt, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Let op: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge regelgeving, ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we grofweg indelen in 3 categorieën:

SegmentSoort autoKM (op jaarbasis)WegcontactTarief
1. PremiumSnel en/of zwaarVanaf 40.000Druk186
2. PopulairNormale autoCirca 25.000Gewoon€104
3. VoordeelBoodschappenautoMinder dan 15.000Log€66

De beste aanbieders vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de tabel hieronder vergelijken wij erkende webwinkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Heusden hebben. Op deze website ontdek je ook uitgebreide info over: Goedkoopste autobanden

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband rijd je in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). In de basis laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Heusden monteren geeft meer grip op het wegdek, betere acceleratie, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer dankzij de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Heusden

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en inkepingen en het rubber is een stuk zachter. Dat resulteert in een korte remweg, zorgt voor meer grip en een veilige rijervaring bij gladheid of vorst. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Zwitserland, Luxemburg) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een vaak genoemd nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Interesse in de prijzen van nieuwe autobanden in Heusden kopen? In de volgende tabel tref je de doorsnee prijzen van verschillende merken en modellen. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook handige informatie over: Lekke band.

MerkSerieGrootteKenmerkPrijs
Michelinprimacy 3215/50 R1892W€166
Continentalwintercontact ts 850 p235/70 R17111H€138
Vredesteinsnowtrac 5205/55 R1691T€72
Bridgestonepotenza265/30 R2094Y€231
Goodyeareagle f1 asymmetric 3275/35 R19100Y€234
Dunlopscootsmart100/80 R1053L€48
Pirelliscorpion trail ii130/80 R1765V€123
Hankookdynapro mt rt03285/70 R17121Q€209
Kumhocrugen hp91255/65 R17110V€120
Uniroyalms-plus 77 xl175/70 R1488T€68
Nexennfera-ru1285/50 R18109W€158
Firestonefirehawk235/45 R1794Y€93
Superiasnow hp185/60 R1588H€42
Savaeskimo s3+185/60 R1588T€98
Maxxisap2 all season145/65 R1572T€59
Toyocelsius xl225/40 R1892V€94
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Heusden).

Zoek jouw geschikte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar wel 40%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Vanaf het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er een aantal factoren die belangrijk zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat deze investering mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt geperst op de wang van de autoband. De reeks aan cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. Een bandenmaat kan zijn 145 / 80 R13 – 79T.

 • 145 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 80 is de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 80%.
 • De R staat voor Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 13 geeft de velgmaat weer (in dit geval 13 inch).
 • 79 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 437kg.
 • De laatste letter (T) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. correspondeert met een max. snelheid van 190 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ben jij iemand die weinig of juist veel kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband de meeste maanden de juiste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een interessant alternatief. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is een extra winterband van oktober/november tot maart/april aan te raden. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Heusden.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers in de winter maakt en bij winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en is prima te rijden in zomer en winter.

Onkosten
Autobanden verdelen we onder in meerdere prijssegmenten: Economy, medium en A-segment. Welke soort voor jou ideaal is heeft te maken met de trekkracht van de auto, de manier waarop je rijdt het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Continental of Hankook als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel op de snelweg zit en een flinke motor in je auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en kom je niet veel op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (neem een Fiat 500) en rijd je niet al te hard? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Avon & Retro.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Maxxis hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme consument vergelijkt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zo kan je verrassend goedkope autobanden in Heusden bestellen, en profiteer je snel van 50% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Heusden: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Gebruikte banden Heusden: tweedehands onderdelen met garantie met minimale slijtage.
 • All-in deal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor slechts €140,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij standaard merken zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden een stuk langer.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom vreemde slijtage door een goede band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tevens is het enorm aan te raden dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Heusden.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Heusden?
Banden vervangen in Heusden is al mogelijk vanaf €42,50 per set van 4 (bij band reeds op de velg, bekend als wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €94,95. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €62,50 per half jaar.

Hoe werken runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Met gebruikmaking van de versterkte wang (zijkant) kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Zodoende kan je veilig naar huis of naar een garage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje kan je dus thuislaten.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Je kunt rekenen op een hoger draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Controleer voor vakantie of de spanning gewijzigd moet worden en en de diepte van het profiel. Het advies is om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Heusden.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie