Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Feanwâlden

Online autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Feanwâlden? Op dit portaal ontdek je erkende aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Verder raadpleeg je hier nuttige informatie over de verschillende soorten autobanden en leert onze keuzehulp welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is essentieel dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Feanwâlden inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €40,99.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de verkeersveiligheid wordt het aanbevolen om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van de betere merken als Dunlop zijn al te koop vanaf €325. B-merken als Imperial Fs All kan je al krijgen vanaf €225 voor een hele set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Feanwâlden

Banden wisselen in Feanwâlden

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Feanwâlden is essentieel. De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) rijden we op de winterband en omstreeks maart of april rijden we verder op de zomerband. Dit zelf doen is een tijdrovende klus. Tevens vergt het flink wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Feanwâlden ontneemt veel stress:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • De banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Feanwâlden.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Het bandenbedrijf bekijkt ook of de profieldiepte nog toereikend is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook in het geval de band uitgedroogd of beschadigd is is het tijd voor nieuwe banden. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 50.000 kilometer. De levensduur van de banden is met name afhankelijk van de rijstijl en type wegdek. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wanneer auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, trekt naar één kant en stuurt licht of juist zwaar. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen regel je al vanaf €74,99.

Balanceren van de autobanden
Trillen er delen in de auto? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, verbruik je minder benzine en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind lokale banden garages in Feanwâlden

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Feanwâlden? In het onderstaande schema bieden wij contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze montagebedrijven hebben ervaring met wisselen, trimmen, repareren, balanceren, sipen, uitlijnen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Via deze website check je daarnaast ook montagebedrijven in Suwâld, Earnewâld, Garyp, Sumar en Eastermar.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-feanwalden

Goedkope autobanden Feanwâlden

Je bent op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel merken dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit is met name afhankelijk van de rijstijlen, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht van de auto. Opmerking: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge regelgeving, ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we grofweg indelen in 3 segmenten:

SegmentAutoKm p/jaarRijgedragKostprijs
1. TopklasseVeel vermogenGrootverbruikerAgressief181
2. GoedGemiddelde autoTot 30.000 kmHerkenbaar€119
3. GoedkoopsteBoodschappenautoWeinig kilometersKalm€74

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna vergelijk je eenvoudig erkende aanbieders die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Feanwâlden hebben. Op deze website vind je ook uitgebreide info over: Doorrijden met een lekke band

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband is ideaal bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaliter rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Feanwâlden monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, betere acceleratie, geeft minder slijtage in de zomer en een effectieve waterafvoer dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Minder slijtage bij temperatuur vanaf 7°C.

Winterbanden wisselen Feanwâlden

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, geeft meer grip en dus minder kans ongelukken bij vorst of sneeuwval. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Zweden, Noorwegen, Frankrijk, Oostenrijk) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • In hun element bij winterse omstandigheden.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Meer controle over je auto.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Aandachtspunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in Feanwâlden kopen? In het onderstaande schema verstrekken wij de gemiddelde tarieven van verschillende soorten en merken. Dit is exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl lees je ook uitgebreide info over: Autobanden controleren voor vakantie.

MerkSoortAfmetingenVermogenTarief
Michelinlatitude sport 3235/50 R1999W€160
Continentalpremiumcontact 6255/55 R20110V€271
Vredesteinultrac satin255/60 R1897W€121
Bridgestonepotenza235/55 R1799V€115
Goodyeareagle f1 asymmetric 3305/30 R21104Y€287
Dunlopsp sport maxx gt245/30 R1989Y€191
Pirellip6000 n3195/65 R1591W€218
Hankookwinter icept evo2 w320225/50 R1798H€100
Kumhokh27235/60 R16100H€80
Uniroyalrainexpert 3 suv fr235/60 R16100H€83
Nexenwingua.sport xl225/45 R1895V€100
Firestonedestination255/60 R17106H€94
Superiaecoblue 4s215/50 R1795W€65
Savaeskimo s3+185/65 R1588T€60
Maxxisma-sas215/70 R16100H€82
Toyoproxes t1 r xl215/40 R1787W€96
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Dantumadiel).

Zoek jouw nieuwe band

Bekijk aanbiedingen en bespaar tot wel 30%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Zodra je nieuwe banden gaat kopen zijn er verschillende details die invloed hebben op de beste keuze. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Ga je ook voor een nieuwe velg? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 235 / 55 R19 – 105W.

 • 235 betekent de breedte van de band in mm.
 • 55 slaat op de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in ons voorbeeld 55%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 19 geeft de velgmaat weer (in dit voorbeeld 19 inch).
 • 105 geeft de maximale draagkracht weer. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 925kg.
 • De afsluitende waarde (W) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 270 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Denk na over de vraag of je veel of weinig kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak de beste optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band een uitstekende keuze. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is het rijden op winterbanden in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Feanwâlden.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Tarieven
Autobanden kun je onderbrengen in 3 prijsgroepen: Goedkoopste, uitstekend en topklasse. Welke klasse voor jou geschikt is wordt bepaald door gewicht/vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Ga voor A-merken als Dunlop of Firestone als je meer dan 30.000 km maakt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Fiat 500) en rijd je rustig? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als B.F. Goodrich en Taurus.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Dunlop of Pirelli zijn niet perse voordelig. Wie wil besparen koopt uitsluitend aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te kijken kan je heel goedkope autobanden in Feanwâlden bestellen, en regel je snel 30% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Feanwâlden: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Feanwâlden: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al vanaf €152,50 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij een redelijke rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom vreemde slijtage door ze te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde moet je erop letten dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Feanwâlden.

Wat kost autobanden wisselen in Feanwâlden?
Professioneel banden vervangen in Feanwâlden kan al vanaf €47,50 per set van 4 (mits de band al op de velg zit, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €92,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €52,50 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Dankzij de stuggere wang van de runflats kan je nog 80 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zodoende vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vervorming. Tip: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Controleer voor vakantie de spanning op de banden en de status van het profiel. De ANWB adviseert om elke 6 jaar te wisselen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Feanwâlden.

Plaats een reactie