Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Garyp

Online autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Garyp? Op onze autobandenvergelijker communiceren wij toonaangevende aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en lokale garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Ook bieden wij nuttige informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Garyp inclusief uitlijnen en balanceren laat je al doen vanaf €45,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt geadviseerd om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van toonaangevende merken als Firestone zijn er al vanaf €330. Budgetmerken als Best zijn er al vanaf €215 voor een complete set.

Voordelig banden wisselen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Garyp

Banden wisselen in Garyp

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Garyp is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Vanaf oktober of november nemen we de winterband en als de zomer nadert gaan we over op zomerbanden. Zelf wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Ook vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Garyp is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Er is geen twijfel over dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Eventueel bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Garyp.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Het bandenbedrijf weet ook of de profieldiepte nog goed genoeg is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook wanneer de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na circa 40.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check elke maand je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wanneer auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en stuurt minder gemakkelijk. Je krijgt ook te maken met een onnatuurlijk brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Het gevolg is een goede wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen regel je al vanaf €72,50.

Waarom banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Wellicht is het dan zo dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Hierbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij een wissel is dit standaard inbegrepen.

Vind banden garages in Garyp

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Garyp? In de onderstaande tabel tref je de adresgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze autogarages verlenen diensten zoals (de)monteren, uitlijnen, balanceren, sipen, repareren, trimmen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website tref je plaatselijke montagepunten in Sumar, Eastermar, Jistrum, Noardburgum en Ryptsjerk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-garyp

Goedkope autobanden Garyp

Ben je aan het zoeken naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Wat is nu voor mij het beste product? Hieraan ten grondslag liggen het remgedrag, de afstanden die je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en wat voor type auto je rijdt. Let op: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we terugbrengen naar 3 categorieën:

CategorieType autoKilometersRijstijlPrijzen
1. Hoogste klasseGroot vermogenVeel kilometersPittig€195
2. StandaardNormale autoVanaf 25.000Doorsnee€119
3. InstapKleine autootjesWeinig kilometersZwaar€63

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de onderstaande tabel vergelijken wij populaire webshops die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Garyp hebben. Via deze website check je ook extra informatie over: Motorbanden

Informatie over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). In de regel is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Garyp monteren geeft jou extra grip, een kortere remweg, geeft minder geluidsproductie en een effectieve waterafvoer door de brede en diepe lengtegroeven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Met name in de zomer een aanzienlijk kortere remweg.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Garyp

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en wissel je weer om in maart. Deze hebben meer groeven en nokjes en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit geeft een kortere remweg, meer controle over je auto en biedt veiligheid en stabiliteit bij vorst of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg, Italië) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • In hun element bij vorst of sneeuwval.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Meer controle over je auto.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door plezier van hebt. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en ze geven een heel goede grip. Aandachtspunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een prima oplossing als je weinig kilometers maakten niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Garyp kopen? In de tabel hieronder beiden wij de standaard prijzen van enkele populaire modellen en types. Let op: dit zijn kosten exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website check je ook handige informatie over: Bandenlabel.

MerkSoortAfmetingenPrestatieTarief
Michelinpilot alpin 5225/55 R18102V€182
Continentalsportcontact 6295/30 R22103Z€230
Vredesteincomtrac 2195/75 R16107R€95
Bridgestonedueler225/60 R18100H€151
Goodyeareagle f1 supersport235/35 R1991Y€181
Dunlopsp sport 01205/50 R1789H€104
Pirellip-zero (pz4)275/45 R21107Y€215
Hankookwinter icept rs2 w452205/50 R1687H€111
Kumhokl21225/60 R1799H€139
Uniroyalrainexpert 3145/80 R1375T€49
Nexenroadian ct8195/65 R16104R€69
Firestonetmp 3000445/65 R23169K€546
Superiaecoblue hp205/60 R1591V€44
Savaintensa hp v1175/65 R1482H€56
Maxxiscsue101650/80 R16108N€113
Toyoproxes t1 sport suv xl235/65 R17108V€95
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Tytsjerksteradiel).

Zoek jouw geschikte autoband

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar ongeveer 30%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Wanneer je nieuwe banden wilt bestellen zijn er veel specificaties die invloed hebben op de beste keuze. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor rijstijl je hebt en wat het allemaal mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat staat weergegeven op de zijkant van je huidige autobanden. De reeks aan cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Neem je nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 235 / 55 R19 – 105T.

 • 235 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 55 slaat op de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (hier is dat dus 55%.
 • R duidt aan: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 19 staat voor de velgmaat (in ons voorbeeld 19 inch).
 • 105 geeft de maximale draagkracht weer. In dit geval is dat een max. belasting van 925 kilogram.
 • De laatste waarde (T) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 190 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Denk na over de vraag of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden de beste optie. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een zuinigere optie. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rijd je ook in de winter in de bergen? In dat geval is de winterband tijdens de winterse periodes aan te raden. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Garyp.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat kost het?
Autobanden verdelen we onder in velerlei prijscategorieën: Koopjes, middenklassen en de a-merken. Welke klasse je moet kiezen heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, rijstijl en de afstanden die je rijdt. Neem een A-merk zoals Continental of Nexen als je elk jaar grote afstanden aflegt, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Nissan Pixo) en doe je het rustig aan? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Bf Goodrich & Tristar.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Goodyear of Pirelli zijn in de basis best duur. Wie wil besparen checkt regelmatig aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je heel goedkope autobanden in Garyp bestellen, en profiteer je snel van 30% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Garyp: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Garyp: tweedehands met lichte gebruikerssporen die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • All-in deal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €140,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. De garages adviseren om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij normaal rijgedrag gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Controleer regelmatig of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door ze goed te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ten derde is het voor de levensduur essentieel dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Garyp.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Garyp?
Op korte termijn banden vervangen in Garyp laat je al uitvoeren voor €35,00 per bandenset (waarbij de velgen ook worden verwisseld, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet jij uitgaan van +/- €99,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €55,00 per 12 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Dankzij de stuggere wang van de runflats is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Zo vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een specialist. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Ze onderscheiden zich door de aantrekkelijk draagcapaciteit, minder rolweerstand door een hogere spanning en in de basis sterker uitgevoerd. Opgelet: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Controleer voor vakantie de spanning en de profieldiepte. Garagehouders adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Garyp.

Plaats een reactie