Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Eastermar

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Eastermar? Op onze autobandenvergelijker tref je de grote online verkooppunten van winter- zomer- en all season banden en contactgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Tenslotte kan je aan de slag met uitgebreide info over de soorten banden die er allemaal zijn en leert onze keuzehulp welk product rijmt met jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Het is belangrijk dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Eastermar inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €35,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Maar voor de algehele is het aan te raden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Autobanden van populaire merken zoals Pirelli kosten ongeveer €325. budgetmerken als B.F. Goodrich bestel je al vanaf €200 per set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Eastermar

Banden wisselen in Eastermar

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Eastermar is essentieel. De meeste mensen kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en rond maart / april rijden we verder op de zomerband. Dit zelf doen is een behoorlijke operatie. Ook vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Eastermar is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt erop vertrouwen dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Je banden worden direct gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Eventueel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Eastermar.

Wanneer banden vervangen
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of het profiel op de banden nog toereikend is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na 37.500 kilometer. De levensduur van de banden is met name afhankelijk van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Je krijgt ook te maken met een onnatuurlijk brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Het gevolg is een goede wegligging, een scherp brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen laat je al uitvoeren vanaf €74,99.

Wanneer banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? In dat geval kan het zijn dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijdt je een stuk rustiger, het rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind lokale banden garages in Eastermar

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Eastermar? In het onderstaande schema vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit de regio (provincie Friesland). Deze lokale garages kunnen je helpen bij wisselen, sipen, balanceren, trimmen, repareren, (de)monteren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vind je regionale montagebedrijven in Jistrum, Noardburgum, Ryptsjerk, Tytsjerk en Hurdegaryp.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-eastermar

Goedkope autobanden Eastermar

Je bent op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het valt dan al gauw op dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit is met name afhankelijk van rijstijl (rustig of dynamisch), de jaarlijkse kilometrage, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Advies: producten van EU-merken voldoen aan aan alle normen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken en modellen verdelen we onder in 3 categorieën:

CategorieType autoKm p/jaarRijgedragPrijs
1. A-merkVeel powerVanaf 40.000Energiek€187
2. UitstekendNormale autoRond de 25.000Normaal€103
3. EconomyKleine stadsautoKleingebruikerKalm€64

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het overzicht hieronder vergelijk je eenvoudig toonaangevende webwinkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Eastermar hebben. Op deze website lees je ook nuttige informatie over: Homologatie

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Over het algemeen laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Eastermar monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, betere acceleratie, zorgt voor een langere levensduur van de band en een effectieve waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Een lager brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Eastermar

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit geeft een kortere remweg, bevordert de grip en dus minder kans ongelukken bij gladheid of vorst. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties in het najaar en in de winter.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Benieuwd naar de investering in nieuwe autobanden in Eastermar kopen? In de tabel hieronder tref je de huidige tarieven van diverse types en merken. Prijzen zijn exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt vind je ook nuttige informatie over: 4 seizoenen banden.

MerkSoortFormaatPrestatieKosten
Michelinpilot sport cup 2 r245/35 R2095Y€487
Continentalecocontact 6145/65 R1572T€101
Vredesteinquatrac 5255/50 R19107W€213
Bridgestonepotenza215/45 R2095W€200
Goodyeareagle f1 asymmetric 3 suv295/40 R21111Y€226
Dunlopsp sport maxx295/40 R20110Y€211
Pirellipzero corsa315/35 R21111Y€407
Hankookwinter icept rs2 w452185/65 R1486T€58
Kumhokh27215/45 R1787V€77
Uniroyalrainexp.3 suvfr265/70 R16112H€115
Nexennblue 4 season165/65 R1479T€47
Firestonevanhawk winter225/70 R15112R€104
Superiabluewin hp155/65 R1475T€33
Savaeskimo hp 2205/55 R1691H€71
Maxxisma-sas205/80 R16104T€94
Toyoopen country a/t+215/65 R1698H€82
Overzicht met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Tytsjerksteradiel).

Zoek jouw bandenmaat

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 25%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Op het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er een paar specificaties waar je over na moet denken. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat deze investering mag kosten.

De bandenmaat
De maat wordt geperst op de wang van de autoband. De reeks aan cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Koop je ook nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een van de bandenmaat codes is: 255 / 55 R18 – 105V.

 • 255 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 55 staat voor de hoogte van de band, als percentage van de breedte (hierbij dus 55%.
 • De R betekent Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 18 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 18 inch).
 • 105 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 925 kilogram.
 • De laatste waarde (V) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 240 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Denk na over de vraag of je veel of weinig kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband de meeste maanden de juiste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een uitstekende keuze. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom jij graag in de wintersportgebieden? In dat geval is de winterband tijdens de wintermaanden aan te raden. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Eastermar.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij echt winterse omstandigheden.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en is prima te rijden in zomer en winter.

Prijs
Autobanden kan je vinden in drie prijssegmenten: Instap, middenklassen en premium. Welk type aan te raden is voor jou is met name afhankelijk van gewicht/vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en het aantal afgelegde kilometers. Kies voor een A-merk als Dunlop of Superia als je veel kilometers maakt, een pittige rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (bijv. een Hyundai i10) en doe je het rustig aan? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld King Star of Mabor.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Michelin of Superia zijn vrij duur. Wie wil besparen doorzoekt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op deze manier kan je heel goedkope autobanden in Eastermar bestellen, en profiteer je snel van 35% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Eastermar: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Eastermar: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €150,00 per jaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De ANWB adviseert om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij gewoon rijgedrag zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor eens in de zoveel tijd te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Verder is het van groot belang dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Eastermar.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Eastermar?
Bij een garage banden vervangen in Eastermar wordt al gedaan voor €45,00 voor de complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit circa €89,95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €55,00 per seizoen.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Geholpen door de versterkte zijkant kan je nog 80 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een vakgarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een extra draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Aandachtspunt: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning gewijzigd moet worden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Het algemene advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Eastermar.

Plaats een reactie