Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Rucphen

Online autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Rucphen? Op deze pagina vind je onder andere landelijke online verkooppunten van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Daarnaast lees je hier handige informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is cruciaal dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Rucphen inclusief demontage, balanceren en montage is al mogelijk vanaf €44,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt het aanbevolen om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van A-merken als Hankook kosten ongeveer €350. Budgetmerken als Best koop je al vanaf €180 voor een complete set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Rucphen

Banden wisselen in Rucphen

De bandenwissel bij een autobedrijf in Rucphen is cruciaal. De meeste consumenten doen dit twee keer per jaar. In het najaar rijden we op de winterband en rond maart / april gaan we over op zomerbanden. Op eigen houtje wisselen is niet iets wat je zomaar doet. Ook vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Rucphen heeft verschillende voordelen:

 • Je weet zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij sommige aanbieders is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Rucphen.

Wat is de levensduur van banden?
Een autobedrijf checkt ook of het profiel op de autoband niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook op het moment dat het rubber versleten of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 37.500 kilometer. De slijtage van de banden is met name afhankelijk van kwaliteit van de band en rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Doorgaans zien we dan ook een verhoogd brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De kern van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit verbetert de wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een personenauto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €84,99.

Banden balanceren
Trillen er delen in de auto? Grote kans dat de banden gebalanceerd dienen te worden. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, het rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Rucphen

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Rucphen? In de volgende tabel vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Noord-Brabant). Deze garages verlenen diensten zoals (de)monteren, balanceren, uitlijnen, repareren, sipen, trimmen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl check je evenzeer montage-specialisten in Roosendaal, Tholen, Steenbergen, Woensdrecht en Bergen op Zoom.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-rucphen

Goedkope autobanden Rucphen

Ga jij een bestelling plaatsen voor extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel zien dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Wat is nu voor mij het beste product? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn het remgedrag, de afstanden die je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en wat voor type auto je rijdt. Noemenswaardig: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we uiteenzetten in 3 groepen:

SegmentSoort autoKM (op jaarbasis)RijstijlPrijs
1. PremiumGrote motor50.000+ Agressief188
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoVanaf 25.000Gemiddeld€119
3. BudgetKleine stadsautoBeperkt gebruikBeheerst€79

De beste aanbieders vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de tabel hierna vergelijken wij professionele online leveranciers die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Rucphen hebben. Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook extra informatie over: Best geteste autobanden

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaliter is dit vanaf de periode rond maart / april. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Rucphen monteren zorgt voor meer grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minder slijtage en een goede waterafvoer door de doorlopende sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Met name in de zomer een aanzienlijk kortere remweg.
 • Beperkte geluidsproductie.

Winterbanden laten wisselen Rucphen

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en een optimale wegligging bij gladheid of sneeuw. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Italië, Luxemburg, Zweden, Oostenrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij gladheid of sneeuw.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: banden wisselen is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Rucphen kopen? In de tabel in het volgende blok verstrekken wij de actuele tarieven van enkele populaire modellen en types. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. Middels onze vergelijker check je ook handige informatie over: Autobanden inruilen.

MerkSerieFormaatVermogenPrijs
Michelinpilot sport 4205/50 R1789Y€129
Continentalallseasoncontact215/45 R1690V€131
Vredesteinultrac vorti225/50 R1899Y€146
Bridgestonevettura225/45 R1794H€144
Goodyearvector 4seasons gen-2205/50 R1793V€120
Dunlopsp winter sport 4d275/30 R2198W€424
Pirelliwinter 240 sottozero 2235/40 R1996V€187
Hankookventus prime3 k125225/55 R1695W€96
Kumhokh 27205/60 R1591H€66
Uniroyalms-plus 77 xl185/60 R1588T€58
Nexennblue 4 season185/65 R1588T€55
Firestonedestination winter215/70 R16100H€105
Superiastar cross215/65 R1799H€57
Savaadapto hp185/65 R1588H€64
Maxxisap2 all season195/65 R1493H€76
Toyoproxes sport xl215/55 R1798Y€82
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Rucphen).

Vind jouw perfecte autoband

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 25%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Wanneer je de banden wilt verwisselen zijn er diverse dingen die invloed hebben op de beste keuze. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je budget is.

De bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de flank van de band. Deze getallen en letters combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je ook voor een nieuwe velg? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 140 / 90 R16 – 77H.

 • 140 betekent de breedte van de band in mm.
 • 90 staat voor de hoogte van de zijwand, als % van de breedte van de band (in dit geval 90%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 geeft een indicatie van de velgmaat (hierbij dus 16 inch).
 • 77 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 412 kilogram.
 • De laatste letter (H) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot210 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bedenk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband bijna het hele jaar door de beste optie. Als je niet zoveel rijdt (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band een interessant alternatief. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is een extra winterband tijdens de wintermaanden het meest interessant. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Rucphen.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers in de winter maakt en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Prijs
Autobanden kan je kopen in meerdere prijsgroepen: Economy, goed en topkwaliteit. Welke soort voor jou ideaal is hangt af van het vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de jaarlijkse kilometrage. Schaf een A-merk aan zoals Dunlop of Sava op het moment dat je veel rijdt, veel buiten de stad rijdt en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je niet vaak grote afstanden? En heb je een kleine stadsauto (denk aan een Smart Forfour) en een rustige rijstijl? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Landsail of Petlas.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Michelin of Maxxis zijn in de basis best duur. De slimme rijder zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je extra goedkope autobanden in Rucphen bestellen, en ontvang je tot 35% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Rucphen: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Rucphen: tweedehands onderdelen met garantie met ruim voldoende profiel.
 • All-in deal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €135,00 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij standaard merken kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Achterhaal een paar keer per jaar of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ten derde is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Rucphen.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Rucphen?
Bij een garage banden vervangen in Rucphen regel je al voor €37,50 voor de complete set (mits de band al op de velg zit, dit heet een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen betaal je al snel €90. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €57,50 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Op basis van de speciale constructie kan je nog circa 80 kilometer afleggen op het moment dat de band lek raakt. Zo kan je veilig naar huis of naar de dealer. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor bestelbussen). Je kunt rekenen op het verbeterde draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Let op: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Controleer voor vakantie de spanning op de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Autogarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Rucphen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie