Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Zegge

Nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Zegge? Op Autobandenspot.nl vind je populaire webwinkels in winter- zomer- en all season banden en gegevens van garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tenslotte verstrekken wij aanvullende informatie over de verschillende soorten autobanden en vertelt onze keuzehulp welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Het is cruciaal dat je altijd en overal rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Zegge inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al voor €44,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor jouw eigen veiligheid adviseren wij om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van bekende merken als Hankook zijn al te koop vanaf €345. Budgetmerken als Interstate scoor je al vanaf €190 voor een complete set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Zegge

Banden wisselen in Zegge

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Zegge is essentieel. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) gaat de winterband erop en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) zetten we de zomerband er weer onder. De banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Verder vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en materialen. Goedkoop banden wisselen in Zegge ontneemt veel stress:

 • Je mag er gerust op zijn dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Soms kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Zegge.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenservice bekijkt ook of het profiel nog volstaat. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook op het moment dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na 32.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt iets naar rechts of links en stuurt raar. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen houdt in dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verantwoord brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto kan al vanaf €79,99.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Begint het stuur te trillen op de snelweg? De oplossing is dan vaak dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Hierbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijdt je een stuk rustiger, ben je duurzamer bezig en vergroot dit het rijplezier. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit standaard inbegrepen.

Vind banden garages in Zegge

Snel en voordelig banden vervangen in Zegge? In het onderstaande schema tref je specialisten en bandenwinkels uit de regio (provincie Noord-Brabant). Deze bedrijven zijn opgeleid voor (de)monteren, uitlijnen, sipen, repareren, trimmen, balanceren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op dit portaal tref je ook andere montage-garages in Oudenbosch, Moerstraten, Heerle, Wouwse Plantage en Nispen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-zegge

Goedkope autobanden Zegge

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt vooral af van rijstijl (rustig of dynamisch), de afstanden die je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht van de auto. Goed om te weten: alle Europese bandenmerken voldoen aan aan alle normen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken kunnen we uiteenzetten in 3 klassen:

CategorieAutoKilometersRijstijlTarief
1. A-merkVeel powerVanaf 40.000Driftig194
2. PopulairDoorsnee autoDagelijks gebruikGemiddeld€109
3. VoordeligKleine autootjes< 15.000Kalm€73

Bandenshops vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het schema hierna vergelijken wij de beste online garages die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Zegge hebben. Op dit portaal lees je ook aanvullende info over: Banden in de zomer

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen vanaf 7 graden. Meestal gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Zegge monteren geeft optimale grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een effectieve waterafvoer dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Zegge

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze beschikken over meer profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit leidt tot een kortere remweg, zorgt voor meer grip en dus minder kans ongelukken bij winterse omstandigheden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Luxemburg, Zwitserland, Italië, Zweden) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties in de winterse periodes.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Aandachtspunt is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Geschikt als je weinig kilometers maakten je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Kosten autobanden maart 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de kosten van nieuwe autobanden in Zegge kopen? In de volgende tabel vind je de standaard prijzen van enkele populaire modellen en types. Prijzen zijn exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website lees je ook meer informatie over: Homologatie.

MerkTypeGrootteKenmerkTarief
Michelinx line ef 225 inch385/65 R225160K€657
Continentalcontiroadattack 3120/70 R1758W€128
Vredesteinultrac satin235/50 R1796Y€122
Bridgestoneturanza225/55 R1797W€149
Goodyeareagle f1 asymmetric 2235/30 R2088Y€204
Dunloproadsmart 2180/55 R1773W€126
Pirelliangel scooter120/80 R1660P€91
Hankookwinter icept evo2 suv w320a255/55 R19111V€182
Kumhoha31175/70 R1484T€50
Uniroyalrainsport 3 ssr195/55 R1687H€99
Nexenn blue hd plus205/65 R1594H€59
Firestoneroadhawk175/65 R1584T€56
Superiabluewin205/55 R1694H€44
Savaintensa uhp 2245/35 R1892Y€144
Maxxisvansmart snow195/80 R14106R€73
Toyoproxes tr1 xl205/45 R1788W€80
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Rucphen).

Vind jouw perfecte autoband

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar 45%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Als je nieuwe banden gaat kopen zijn er veel onderdelen waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat het allemaal mag kosten.

De bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op alle autobanden (aan de zijkant). Deze unieke combi van letters en cijfers biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 165 / 80 R13 – 91R.

 • 165 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 80 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 80%.
 • De R staat voor Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 13 geeft de velgmaat weer (hier dus 13 inch).
 • 91 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 615 kilogram.
 • De afsluitende letter (R) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 170 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bedenk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In het milde klimaat van Nederland zijn de zomerbanden doorgaans veruit de beste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een betere mogelijkheid. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rijd je ook in de winter in de bergen? Kiezen voor winterbanden is dan in het najaar en de winter aan te raden. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Zegge.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij sneeuw en ijzel.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en is prima te rijden in zomer en winter.

Onkosten
Autobanden kunnen we onderverdelen in meerdere prijsgroepen: Economy, middenklassen en de hoogste klasse. Welke soort je moet kiezen heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, je manier van rijden en het aantal afgelegde kilometers. Kies voor een A-merk als Michelin of Hankook als je meer dan 30.000 km maakt, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Renault Twingo) en doe je het rustig aan? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Avon & Toledo.


Acties en aanbiedingen maart 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Hankook zijn de duurste op de markt. De slimme automobilist zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je heel goedkope autobanden in Zegge bestellen, en krijg je wel 35% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Zegge: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Zegge: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • All-in deal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al vanaf €132,50 per 12 maanden.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij normaal rijgedrag zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door een goede band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tenslotte is het enorm aan te raden dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Zegge.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Zegge?
Bij een garage banden vervangen in Zegge kost je zo’n €45,00 bij 4 banden (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit is een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost het je al gauw €95,99. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €65,00 per 6 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Dankzij de stuggere wang van de runflats kan je nog 80 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zodoende is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een vakgarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor bestelbussen). Ze onderscheiden zich door de aantrekkelijk draagcapaciteit, een potentieel hogere bandenspanning en sterker ontwikkeld. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning op de banden en en de diepte van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Zegge.

Plaats een reactie