Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wouwse Plantage

Online autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Wouwse Plantage? Op dit portaal kan je aan de slag met betrouwbare webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tenslotte kan je aan de slag met uitgebreide informatie over uitlijnen, balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product past bij jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Wouwse Plantage incl. balanceren en uitlijnen kan al voor €39,95.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de beste veiligheid adviseert de ANWB om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Banden van de beste merken zoals Pirelli zijn al te koop vanaf €345. B-merken als Cst zijn al te koop vanaf €185 per 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Wouwse Plantage

Banden wisselen in Wouwse Plantage

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Wouwse Plantage is belangrijk voor de optimale grip. De meeste automobilisten laten het twee keer per jaar vervangen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) nemen we de winterband en vanaf het voorjaar zetten we de zomerband er weer onder. De banden verwisselen is een vak apart. Bovendien vergt het ruimte die niet iedereen heeft en materialen. Goedkoop banden wisselen in Wouwse Plantage is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet 100% zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • De banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij steeds meer services bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wouwse Plantage.

Wat is de levensduur van banden?
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of het profiel nog voldoende is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook in het geval het rubber versleten of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 40.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt scheef en stuurt raar. Vaak heeft de auto dan ook een ongunstig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit bevordert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een auto kan je bij een garage laten doen vanaf €90,00.

Balanceren van de autobanden
Heb je last van een trillende auto? Mogelijk is het zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Bij een wissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Vind lokale banden garages in Wouwse Plantage

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Wouwse Plantage? In de tabel hieronder vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Noord-Brabant). Deze garages zijn opgeleid voor wisselen, trimmen, repareren, (de)monteren, uitlijnen, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Middels onze vergelijker vind je ook montage-experts in Nispen, Wouw, Schijf, Sprundel en St. Willebrord.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wouwse-plantage

Goedkope autobanden Wouwse Plantage

Ga jij een bestelling plaatsen voor een tweede set banden voor je auto? Je merkt al snel de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt af van het remgedrag, de gebruiksintensiteit, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht van de auto. Let op: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De banden splitsen we uit in 3 categorieën:

CategorieAutoKm p/jaarRij-kenmerkPrijzen
1. TopsegmentSportautoVeel kilometersAgressief194
2. PopulairDoorsnee autoGemiddeldGewoon€110
3. BasisBoodschappenautoBeperkt gebruikRustig€61

Online banden webwinkels vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de tabel hieronder bieden we je erkende online leveranciers die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Wouwse Plantage hebben. Op deze website lees je ook meer informatie over: Autobanden inruilen

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband rijd je bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Normaliter gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Wouwse Plantage monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, een kortere remweg, voorkomt onnodige slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Wouwse Plantage

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en wissel je weer om in maart. Ze hebben diepe gleuven en het rubber is een stuk zachter. Dit verbetert de remweg, meer grip tijdens het rijden en biedt veiligheid en stabiliteit bij winterse omstandigheden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Zweden, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • De beste prestatie bij sneeuw of ijzel.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Ideaal als je niet zoveel kilometer rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in Wouwse Plantage kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de prijsindicaties van de meest verkochte merken. Dit is exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal lees je ook meer informatie over: Autobanden vervangen .

MerkSerieFormaatPrestatiePrijs
Michelinlattitude x-ice xi2255/50 R19107H€271
Continentalpremiumcontact 6245/45 R1799Y€134
Vredesteinultrac satin215/65 R1799V€143
Bridgestonepotenza255/35 R1996Y€161
Goodyearexcellence245/45 R1998Y€170
Dunlopsp sport maxx gt255/40 R21102Y€200
Pirellipzero265/45 R20108Y€212
Hankookwinter icept evo2 w320235/55 R1799H€162
Kumhoha31195/55 R1585H€75
Uniroyalallsea.expert 2165/65 R1581T€60
Nexenn blue hd plus195/50 R1684V€67
Firestonevanhawk 2 winter165/70 R1489R€73
Superiabluewin hp205/60 R1692H€44
Savaeskimo hp 2215/55 R1697H€87
Maxxisvansmart snow wl2205/75 R16110R€98
Toyoproxes tr1205/55 R1691W€61
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Roosendaal).

Vind jouw perfecte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar zo’n 35%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Als je naar andere banden wilt overstappen zijn er belangrijke aspecten waar je over na moet denken. Denk aan de bandenmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je maximaal wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt geperst op de wang van de je band. Deze cijfer-letter combinatie toont welke maat je moet kopen. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 225 / 35 R20 – 90W.

 • 225 staat voor de breedte in millimeters.
 • 35 is de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 35%.
 • De R staat voor Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 20 beschrijft de velgmaat (hier dus 20 inch).
 • 90 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 600kg.
 • De afsluitende letter (W) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 270 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Denk na over de vraag of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband bijna het hele jaar door de beste optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? In dat geval is de winterband in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Wouwse Plantage.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst en/of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Tarieven
Autobanden kan je kopen in allerlei prijsgroepen: Voordelig, goed en premium. Welk type past bij jou hangt met name af van gewicht/vermogen van de auto, jouw rijgedrag en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Kumho Tyres of Pirelli als je meer dan 30.000 km maakt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Rij je weinig en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Toyota iQ) en rijd je rustig? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld B.F. Goodrich & Sunitrac.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Dunlop of Pirelli zijn best kostbaar. De slimme rijder houdt acties en aanbiedingen in de gaten van grote online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je extra goedkope autobanden in Wouwse Plantage bestellen, en ontvang je tot 30% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Wouwse Plantage: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Wouwse Plantage: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Totaalpakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €147,50 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor de banden te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Verder is het enorm aan te raden dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Wouwse Plantage.

Wat kost autobanden wisselen in Wouwse Plantage?
Op locatie banden vervangen in Wouwse Plantage regel je al voor €37,50 voor een complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, bekend als wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €80. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €65,00 per seizoen.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Middels de versterkte wang kan je nog 80 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Op die manier vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een specialist. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelauto). De positieve eigenschappen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), minder rolweerstand door een hogere spanning en in de basis sterker uitgevoerd. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning op de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Wij raden aan om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Wouwse Plantage.

Plaats een reactie