Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Blauwhuis

Nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Blauwhuis? Op www.autobandenspot.nl kan je aan de slag met landelijke webshops in nieuwe en goedkope autobanden en servicepunten voor een snelle bandenwissel. Verder bieden wij handige informatie over de verschillende type banden die er zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Blauwhuis inclusief demontage, balanceren en montage is er al vanaf €37,50.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Maar voor de algehele adviseert de ANWB om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Banden van toonaangevende merken als Maxxis kan je al krijgen vanaf €320. B-merken als General Tire kan je al krijgen vanaf €215 voor een hele set.

Voordelig banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Blauwhuis

Banden wisselen in Blauwhuis

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Blauwhuis is erg belangrijk. De meeste consumenten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en vanaf het voorjaar gaan we over op zomerbanden. De banden verwisselen is best een complexe klus. Ook vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Blauwhuis ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en gecheckt.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Steeds vaker kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Blauwhuis.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenservice bekijkt ook of de profieldiepte nog toereikend is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook zodra de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond dien je nieuwe banden te nemen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 32.500 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Je krijgt ook te maken met een onnatuurlijk brandstofverbruik en abnormale slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de wagen kost om en nabij de €90,00.

Wat is autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? In dat geval kan het zijn dat je de banden moet laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Dit voorkomt een instabiele wegligging, je rijdt zuiniger en vergroot dit het rijplezier. Bij een wissel zit dit meestal inbegrepen.

Banden garages in Blauwhuis

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Blauwhuis? In de tabel hieronder bekijk je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de regio (provincie Friesland). Deze bandenspecialisten kunnen je helpen bij repareren, wisselen, sipen, trimmen, uitlijnen, (de)monteren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je plaatselijke montagepunten in Sandfirden, Idzega, Gaastmeer, Sneek en Hemelum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-blauwhuis

Goedkope autobanden Blauwhuis

Op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit is met name afhankelijk van het remgedrag, het aantal afgelegde kilometers, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het vermogen van de auto. Noemenswaardig: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De merken en modellen worden vaak onderverdeeld in 3 segmenten:

KlasseSoort autoKM (op jaarbasis)RijstijlKosten
1. A-merkVeel vermogenMeer dan 45.000Driftig186
2. StandaardNormale autoDagelijks gebruikGemiddeld€100
3. BudgetBoodschappenautoBeperkt gebruikRustig€65

Bandenshops vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het overzicht hieronder bekijk en vergelijk je betrouwbare online winkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Blauwhuis hebben. Op deze website vind je ook extra informatie over: Banden in de winter

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Doorgaans laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Blauwhuis monteren geeft jou extra grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor minimale slijtage en een goede waterafvoer vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Goedkoop winterbanden wisselen Blauwhuis

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben een dieper profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit geeft een kortere remweg, zorgt voor meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit bij vorst of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Zweden, Oostenrijk, Italië, Frankrijk) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • De beste prestatie bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een vaak genoemd nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • De beste keuze als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de investering in nieuwe autobanden in Blauwhuis kopen? In het onderstaande schema vind je de tariefindicaties van de meest verkochte merken. Dit is exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op Autobandenspot.nl tref je ook uitgebreide info over: Autobanden schoonmaken.

MerkTypeFormaatKenmerkTarief
Michelinpilot sport 4275/40 R19105Y€225
Continentalcontiwintercontact ts 830p255/50 R20109H€208
Vredesteinsprint classic205/70 R1495V€237
Bridgestonet005195/65 R1591H€71
Goodyearug performance 2205/50 R1789H€114
Dunlopsport bluresponse205/60 R1591V€90
Pirelliscorpion verde all season225/65 R17102H€129
Hankookkinergy eco 2 k435175/65 R1584T€57
Kumhows71255/70 R16111H€107
Uniroyalms-plus 77185/60 R1584T€57
Nexenroadian at 4×4 ra7245/65 R17111T€115
Firestoneroadhawk215/55 R1899V€105
Superiaecoblue hp205/60 R1591V€44
Savaeskimo suv 2 xl255/55 R18109H€107
Maxxisfuoristrada235/65 R17104H€143
Toyonano energy van225/55 R17109H€110
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek direct jouw band

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar 40%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een aantal factoren die belangrijk zijn. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat staat weergegeven op de wang van de je band. Deze speciale code helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 225 / 60 R18 – 102H.

 • 225 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 60 is de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (in ons voorbeeld 60%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 18 beschrijft de velgmaat (in ons voorbeeld 18 inch).
 • 102 duidt het maximale draagvermogen aan. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 850 kilogram.
 • De laatste letter (H) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot210 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga bij jezelf na of je veel of weinig kilometers maakt? In ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een efficiënte manier van rijden. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Dan is een extra winterband tijdens de koude maanden een onmisbare keuze. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Blauwhuis.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Budget bepalen
Autobanden kun je onderbrengen in drie prijsklassen: Economy, middenklassen en de hoogste klasse. Welke klasse past bij jou hangt af van de trekkracht van de auto, je manier van rijden en het aantal afgelegde kilometers. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Kumho Tyres of Nexen in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Hyundai i10) en doe je het rustig aan? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Irc & Torque.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Vredestein of Pirelli zijn de duurste op de markt. De slimme consument bestelt scherpe aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te zoeken kan je verrassend goedkope autobanden in Blauwhuis bestellen, en profiteer je snel van 30% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Blauwhuis: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Blauwhuis: tweedehands onderdelen met garantie die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • All-in deal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €142,50 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij normaal rijgedrag moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Als laatste moet je ervoor zorgen dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Blauwhuis.

Wat kost autobanden wisselen in Blauwhuis?
Bij een garage banden vervangen in Blauwhuis is al mogelijk vanaf €37,50 bij 4 banden (mits de band al op de velg zit, dit noemen we een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit ongeveer €95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €54,00 per kalenderjaar.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door gebruik te maken van de versterkte wang kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. In die situatie rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een autogarage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelauto). De voordelen zijn het verbeterde draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder gevoelig voor beschadigingen. Opgelet: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Controleer voor vakantie de spanning op de banden en de profieldiepte. Wij raden aan om deze elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Blauwhuis.

Plaats een reactie