Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Sandfirden

Nieuwe autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Sandfirden? Op dit portaal vind je onder andere toonaangevende webwinkels in nieuwe en goedkope autobanden en adresgegevens voor een snelle bandenwissel. Tevens bekijk je hier handige informatie over de verschillende soorten autobanden en ontdek je in de keuzehulp welk product rijmt met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Sandfirden inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €40,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van populaire merken zoals Continental kan je al krijgen vanaf €345. budgetmerken als Evergreen kosten gemiddeld zo’n €220 voor een complete set.

Banden wisselen in Sandfirden

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Sandfirden is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste mensen kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de winter nadert rijden we op de winterband en omstreeks maart of april kiezen we weer voor de zomerband. De banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Tevens vraagt dit om ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Sandfirden ontneemt veel stress:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw autobanden worden meestal ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Sandfirden.

Wanneer banden vervangen
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of het profiel nog toereikend is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd of beschadigd is moeten er nieuwe banden op. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 40.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt met name af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een langere levensduur.

Auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Ook leidt het tot een onzuinig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een auto regel je al vanaf €85,00.

Waarom autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceermachine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, het rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind banden garages in Sandfirden

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Sandfirden? In de tabel hieronder vind je garages en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Friesland). Deze bandenservices hebben ervaring met (de)monteren, repareren, sipen, trimmen, balanceren, uitlijnen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Middels onze vergelijker vergelijk je plaatselijke montage-specialisten in Idzega, Gaastmeer, Sneek, Hemelum en Kolderwolde.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-sandfirden

Goedkope autobanden Sandfirden

Ben jij toe aan een set andere banden voor je wagen? Je merkt al snel er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt vooral af van de rijstijlen, de gebruiksintensiteit, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en wat voor type auto je rijdt. Noemenswaardig: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, zelfs de goedkoopste banden. De autobanden worden vaak onderverdeeld in 3 klassen:

KlasseSoort autoKilometersWegcontactKosten
1. TopklasseSportwagenVanaf 40.000Dynamisch181
2. UitstekendDoorsnee autoRond 30.000Herkenbaar€106
3. VoordeelKleine auto’sMinder dan 15.000Kalm€63

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de onderstaande tabel bieden we je erkende aanbieders die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Sandfirden hebben. Op deze website tref je ook aanvullende info over: Banden in de zomer

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Doorgaans laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Sandfirden monteren bevordert de grip, betere acceleratie, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een effectieve waterafvoer met behulp van de doorlopende sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer stuurcontrole en precisie.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Sandfirden

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en wissel je weer om in maart. Ze hebben een dieper profiel en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit zorgt voor een korte remweg, beter contact met het asfalt en biedt veiligheid en stabiliteit bij sneeuw of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Frankrijk, Zweden, Oostenrijk, Italië) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • De beste prestatie bij sneeuw of ijzel.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een vaak genoemd nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden november 2023 vergelijken
Nieuwsgierig naar de kosten van nieuwe autobanden in Sandfirden kopen? In het overzicht hierna bekijk je de actuele tarieven van de meest verkochte merken. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, balanceren en monteren. Op dit portaal vind je ook extra informatie over: Homologatie.

MerkTypeFormaatVermogenPrijs
Michelinprimacy 4235/40 R1996W€215
Continentalcontipremiumcontact 5215/60 R1695V€104
Vredesteinsprint classic165/80 R1586H€183
Bridgestoneturanza185/65 R1588H€65
Goodyeareagle nct5 asymmetric225/50 R1794Y€197
Dunlopeconodrive205/75 R16113R€131
Pirellicinturato p7225/45 R1891Y€143
Hankookventus s1 evo2 k117b205/55 R1691W€78
Kumhops71 rft245/40 R1893Y€131
Uniroyalms-plus 77205/65 R1594T€81
Nexenro-ct8215/75 R16116R€98
Firestoneroadhawk215/60 R17100H€94
Superiabluewin195/45 R1684H€43
Savaintensa uhp 2225/45 R1791Y€92
Maxxisvettura205/60 R1692H€70
Toyoproxes sport xl225/35 R2090Y€157
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek jouw geschikte autoband

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 45%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Zodra je nieuwe banden gaat kopen zijn er verschillende onderdelen die relevant zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en natuurlijk het budget.

Jouw bandenmaat
De maat wordt geperst op alle autobanden (aan de zijkant). Deze speciale code biedt inzicht in de benodigde maat. Krijg jij nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een van de bandenmaat codes is: 225 / 55 R18 – 102Y.

 • 225 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 55 is de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in dit geval 55%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 18 beschrijft de velgmaat (in dit geval 18 inch).
 • 102 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 850kg.
 • De laatste waarde (Y) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 300 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bekijk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een efficiënte manier van rijden. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot zo’n 15.000 km) dan is de all weather band het overwegen waard. Rij je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? In dat geval is de winterband tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Sandfirden.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Prijzen
Autobanden kan je vinden in 3 prijsklassen: Koopjes, middenklassen en de a-merken. Welke soort je moet kiezen hangt met name af van het aantal PK’s van de auto, jouw rijgedrag en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Neem een A-merk zoals Dunlop of Hankook op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een high-performance auto rijdt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (neem een Kia Picanto) en houd je er een rustige rijstijl op na? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Achilles en Tourador.


Deals en aanbiedingen november 2023

Nieuwe autobanden van de grote merken als Bridgestone of Maxxis zijn niet goedkoop. Wie slim is doorzoekt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je verrassend goedkope autobanden in Sandfirden bestellen, en profiteer je snel van 45% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Sandfirden: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Sandfirden: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €147,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij standaard merken hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Achterhaal een paar keer per jaar of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de juiste band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Ook is het cruciaal dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Sandfirden.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Sandfirden?
Vakkundig banden vervangen in Sandfirden is al mogelijk vanaf €52,50 voor een complete set (bij band reeds op de velg, bekend als wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost het je al gauw €97,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €62,50 per seizoen.

Wat zijn runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Dankzij de versterkte wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Op die manier kan je veilig naar huis of naar een autogarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn extra sterk gebouwd. Tip: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de bandenspanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). In de praktijk wordt geadviseerd om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Sandfirden.

Plaats een reactie