Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wesepe

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of alleen je banden laten wisselen in Wesepe? Op www.autobandenspot.nl kan je aan de slag met de grote leveranciers van goedkope autobanden en contactgegevens waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Tevens lees je hier meer informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product matcht met jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Wesepe inclusief demontage, balanceren en montage kan al voor €42,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Nexen zijn er al vanaf €335. budgetmerken als Duraturn bestel je al vanaf €205 per 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Wesepe

Banden wisselen in Wesepe

De bandenwissel bij een autobedrijf in Wesepe is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste autorijders kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november gaat de winterband erop en ronde maand maart kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf verwisselen is een tijdrovende klus. Ook vergt het behoorlijk wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Wesepe is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je bent er zeker van dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De banden worden meestal ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Soms kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wesepe.

Wat is de levensduur van banden?
Het bandenbedrijf kan je ook vertellen of het profiel nog goed genoeg is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook wanneer we zien dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een wagen met verkeerde uitlijning heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en stuurt minder gemakkelijk. Je krijgt ook te maken met een onzuinig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de auto is al uit te voeren vanaf €74,99.

Balanceren van de autobanden
Hoor of voel je getril in de auto? Grote kans dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceermachine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Dit voorkomt een instabiele wegligging, het rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) is dit standaard inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Wesepe

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Wesepe? In de onderstaande tabel vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten in jouw omgeving (provincie Overijssel). Deze montagebedrijven zijn opgeleid voor (de)monteren, uitlijnen, trimmen, wisselen, sipen, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website check je evenzeer montage-experts in Olst, Nieuw Heeten, Heeten, Broekland en Mariënheem.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wesepe

Goedkope autobanden Wesepe

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe banden voor jouw auto? Het is geen geheim dat het aanbod meer dan divers is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dat wordt bepaald door rijstijl (rustig of dynamisch), de afstanden die je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Tip: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De merken worden vaak onderverdeeld in 3 groepen:

KlasseType autoKilometrageRijstijlPrijzen
1. A-merkZware auto’sMeer dan 45.000Driftig181
2. MiddenklasseDoorsnee autoDagelijks gebruikModaal€112
3. GoedkoopsteBoodschappenautoWeinig gebruikZwaar€72

Bandenleveranciers vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de tabel hieronder vergelijk je eenvoudig goede online aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Wesepe hebben. Via deze website tref je ook meer informatie over: Oude banden inruilen

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de basis worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Wesepe monteren geeft meer grip op het wegdek, een kortere remweg, het maximaliseert de levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Betere tractie en een beter remvermogen.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Winterbanden laten wisselen Wesepe

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, meer controle over je auto en biedt veiligheid en stabiliteit tijdens de wintermaanden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Italië, Luxemburg, Zwitserland, Zweden, Noorwegen) zijn winterbanden verplicht.

 • Biedt de beste performance tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Meer controle over je auto.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Ideaal als je niet zoveel kilometer rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de prijzen van nieuwe autobanden in Wesepe kopen? In het overzicht hierna vergelijk je de verwachte tarieven van verschillende soorten en merken. Dit is exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook uitgebreide info over: Autobanden verwisselen .

MerkSerieFormaatPrestatieTarief
Michelinenduro90/90 R2154R€119
Continentalhsw2 coach295/80 R23154M€506
Vredesteinultrac vorti265/40 R21105Y€227
Bridgestoneturanza215/50 R1892W€115
Goodyearug performance suv gen-1275/40 R20106V€195
Dunlopgrandtrek touring a/s255/60 R17106V€124
Pirellipzero255/30 R2092Y€250
Hankookventus s1 evo3 k127285/35 R20104Y€212
Kumhokh21165/65 R1377T€118
Uniroyalall season expert 2175/70 R1484T€60
Nexennfera su1215/50 R1795W€86
Firestonewinterhawk 3195/50 R1582H€54
Superiabluewin215/55 R1697H€49
Savaeskimo hp 2 xl225/45 R1794V€96
Maxxisma-sas255/65 R17114H€121
Toyosnowprox s 943205/55 R1691H€353
Schema met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Olst-Wijhe).

Autobanden zoeken en vinden

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar tot 35%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Als je nieuwe banden wilt bestellen zijn er een paar zaken waar je over na moet denken. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op op de band. Deze combinatie van cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Neem je nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 215 / 70 R16 – 100R.

 • 215 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 70 staat voor de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in dit geval 70%.
 • De R staat voor Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 16 biedt inzicht in de velgmaat (in dit geval 16 inch).
 • 100 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 800kg.
 • De afsluitende letter (R) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. correspondeert met een max. snelheid van 170 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Denk na over de vraag of je veel of juist weinig rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband de meeste maanden de juiste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes aan te raden. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Wesepe.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en is prima te rijden in zomer en winter.

Prijzen
Autobanden kun je onderbrengen in verschillende prijsgroepen: Budget, prijs-kwaliteit en premium. Welke categorie aan te raden is voor jou hangt af van het aantal PK’s van de auto, je manier van rijden en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Bestel een A-merk als bijv. Vredestein of Sava als je veel op de weg zit, een pittige rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Opel Karl) en heb je een rustig rijgedrag? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Keter & Tomket.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Continental of Maxxis zijn best kostbaar. De slimme consument koopt uitsluitend aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Hierdoor kan je extra goedkope autobanden in Wesepe bestellen, en krijg je zomaar 40% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Wesepe: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Wesepe: tweedehands die goed zijn nagekeken die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • All-in deal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €150,00 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij een normale rijstijl moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tevens is het voor de levensduur essentieel dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Wesepe.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Wesepe?
Bij een garage banden vervangen in Wesepe is al mogelijk vanaf €50,00 voor een totale set (de band inclusief velg wordt gewisseld, bekend als wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost het je al gauw €82,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €60,00 per seizoen.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Middels de unieke samenstelling kan je nog een stuk blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Op die manier rijd je jouw auto veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en de profielkwaliteit. In de praktijk wordt geadviseerd om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Wesepe.

Plaats een reactie