Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Langedijke

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Langedijke? Op onze autobandenvergelijker tref je de meest populaire webwinkels in voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Tenslotte tref je hier nuttige informatie over de verschillende type banden die er zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product strookt met jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Langedijke inclusief montage, balanceren en ventiel is al mogelijk vanaf €43,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Maar voor de algehele is het aan te raden om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Degelijke banden van de betere merken als Kumho Tyres zijn al te koop vanaf €350. Budgetmerken als Eptyres kan je al krijgen vanaf €220 voor een complete set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Zoek de goedkoopste banden montage in Langedijke

Banden wisselen in Langedijke

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Langedijke is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste autorijders doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) laten we de winterband monteren en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaat de zomerband erop. Zelf wisselen is een vak apart. Tevens eist dit de nodige ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Langedijke maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • De banden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Soms kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Langedijke.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autobedrijf controleert ook of het profiel nog toereikend is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook zodra de band beschadigd of uitgedroogd is dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na 35.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt af van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en stuurt minder gemakkelijk. Tevens zie je daarbij onnodig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Het gevolg is een goede wegligging, een lager brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Uitlijnen van de auto is al uit te voeren vanaf €65,00.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Het kan maar zo zijn dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Dit voorkomt een instabiele wegligging, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en gaan de banden extra lang mee. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Banden garages in Langedijke

Direct en voordelig banden vervangen in Langedijke? In de onderstaande tabel tref je garages en bandenwinkels uit de buurt (provincie Drenthe). Deze bandenservices zijn opgeleid voor wisselen, repareren, sipen, balanceren, trimmen, uitlijnen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op deze website check je ook montage-experts in Elsloo, Makkinga, Nijeberkoop, Oldeberkoop en Bontebok.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-langedijke

Goedkope autobanden Langedijke

Ben jij toe aan nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit hangt af van de manier waarop je rijdt, de afstanden die je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Goed om te weten: de bandenmerken uit Europa voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, ook de goedkoopste banden. De merken worden vaak onderverdeeld in 3 niveau’s:

ClassificatieType autoKM (jaarlijks)RijstijlKostprijs
1. TopsegmentZware wagens50.000+ Driftig181
2. UitstekendNormale autoRond de 25.000Gemiddeld€109
3. BudgetLichte auto’sWeinig gebruikKalm€62

Online banden webwinkels vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende overzicht bekijk en vergelijk je landelijke online garages die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Langedijke hebben. Op Autobandenspot.nl vind je ook nuttige informatie over: Autobanden vervangen

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is ideaal bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. In de regel laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Langedijke monteren geeft jou extra grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor minder slijtage en een goede waterafvoer dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer grip op normaal wegdek.
 • Zorgt voor minimale slijtage.

Winterbanden laten wisselen Langedijke

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben diepe gleuven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, directer contact met de weg en biedt veiligheid en stabiliteit bij gladheid of sneeuw. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Zweden, Frankrijk, Oostenrijk, Italië) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij natte en winterse omstandigheden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Alles wat je moet weten over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Meer weten over de investering in nieuwe autobanden in Langedijke kopen? In de volgende tabel verstrekken wij de standaard tarieven van diverse types en merken. Deze prijzen zijn excl. monteren, balanceren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook extra informatie over: Beste autobanden.

MerkSerieAfmetingenKenmerkKosten
Michelinlattitude sport 3265/50 R19110W€189
Continentalcontisportcontact 5p255/30 R1991Y€264
Vredesteinultrac vorti265/35 R1998Y€138
Bridgestoneblizzak205/60 R1692H€93
Goodyearefficientgrip205/55 R1691V€88
Dunlopmutant160/60 R1769W€165
Pirelliw240 sottozero 2275/40 R19105V€272
Hankookkinergy eco 2 k435195/65 R1595T€65
Kumhoes31205/60 R1692H€62
Uniroyalrainexpert 3 suv fr225/60 R1799V€107
Nexenroadian mt235/75 R15104Q€145
Firestonehp235/60 R16100H€76
Superiaecoblue 4s205/55 R1694H€59
Savatrenta 2195/65 R16104T€90
Maxxisap2 all season195/55 R1589V€78
Toyoproxes r 888-r195/50 R1684W€160
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Ooststellingwerf).

Zoek de autoband die bij jou past

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar plus minus 35%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Vanaf het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er verschillende specificaties waar je rekening mee moet houden. De maat van jouw huidige velgen, wat voor rijstijl je hebt en wat het allemaal mag kosten.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is altijd terug te vinden op de flank van de band. Deze cijfer-letter combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een van de bandenmaat codes is: 235 / 55 R18 – 101V.

 • 235 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 55 is de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in ons voorbeeld 55%.
 • R duidt aan: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 18 geeft een indicatie van de velgmaat (in ons voorbeeld 18 inch).
 • 101 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 825kg.
 • De afsluitende waarde (V) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. betekent snelheden tot 240 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga bij jezelf na of je veel of juist weinig rijdt? Met ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band het overwegen waard. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je graag op wintersport? Dan is een winterband tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Langedijke.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid en vorst.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Prijzen
Autobanden verdelen we onder in allerlei prijscategorieën: Voordelig, medium en topkwaliteit. Welke groep voor jou geschikt is heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, rijgedrag en hoeveel je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Michelin of Hankook als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel buiten de stad rijdt en een auto met veel PK’s hebt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (neem een Toyota Aygo) en doe je het rustig aan? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Aoteli en Runderneuert Insaturbo.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Vredestein of Superia hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme rijder koopt uitsluitend aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Zo kan je dikwijls goedkope autobanden in Langedijke bestellen, en ontvang je tot 30% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Langedijke: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Kies voor gebruikte banden Langedijke: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €130,00 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij normaal gebruik hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde moet je ervoor zorgen dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Langedijke.

Wat kost autobanden wisselen in Langedijke?
Vakkundig banden vervangen in Langedijke kan al vanaf €52,50 voor de complete set (bij band reeds op de velg, oftewel een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden betaal je al snel €94,95. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €60,00 per half jaar.

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Op basis van de versterkte zijkant is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zodoende rijd je jouw auto veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor bestelbussen). De positieve eigenschappen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, minder rolweerstand door een hogere spanning en in de basis sterker uitgevoerd. Goed om te weten: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning nog op orde is en het profiel (minimaal 2.5 mm). De ANWB adviseert om elke 6 jaar te wisselen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Langedijke.

Plaats een reactie