Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nijeberkoop

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of alleen je banden laten wisselen in Nijeberkoop? Op dit portaal communiceren wij toonaangevende webshops in nieuwe en goedkope autobanden en lokale garages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. In aanvulling daarop lees je hier aanvullende informatie over de verschillende soorten autobanden en leert onze keuzehulp welk product past bij jouw rijgedrag.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is cruciaal dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Nijeberkoop inclusief montage, balanceren en testen is al mogelijk vanaf €39,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid is het verstandig om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Nexen kan je al krijgen vanaf €325. B-merken als Camac kosten gemiddeld zo’n €215 voor een hele set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Nijeberkoop

Banden wisselen in Nijeberkoop

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Nijeberkoop is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste auto-eigenaren wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert rijden we op de winterband en rond maart / april zetten we de zomerband er weer onder. Op eigen houtje wisselen is een precies werkje. Tevens vergt het behoorlijk wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Nijeberkoop scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je mag er gerust op zijn dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • De banden worden direct gebalanceerd en gecheckt.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Soms kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nijeberkoop.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een banden montagebedrijf checkt ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook wanneer we zien dat het rubber versleten of uitgedroogd is moeten er nieuwe banden op. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 30.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van het type auto en jouw rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een langere levensduur.

Auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt naar één kant en stuurt minder gemakkelijk. Ook leidt het tot een verhoogd brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit geeft een veilige wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kan je bij een garage laten doen vanaf €89,99.

Waarom banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een wissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Overzicht met banden garages in Nijeberkoop

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Nijeberkoop? In de tabel hieronder tref je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit de buurt (provincie Drenthe). Deze autogarages zijn gespecialiseerd in wisselen, uitlijnen, balanceren, sipen, trimmen, (de)monteren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op dit portaal tref je ook montagepunten in Oldeberkoop, Bontebok, Nieuwehorne, Oudehorne en Hoornsterzwaag.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nijeberkoop

Goedkope autobanden Nijeberkoop

Je bent op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Het is geen geheim dat er een enorm aanbod is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl, de gebruiksintensiteit, of er met name snelweg kilometers worden gereden en wat voor type auto je rijdt. Belangrijk: de banden van Europese fabrikanten voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken en modellen splitsen we uit in 3 classificaties:

CategorieType autoKM (op jaarbasis)Rij-kenmerkKosten
1. TopklasseGroot vermogen50.000+ Pittig€183
2. MiddenklasseNormale autoVanaf 25.000Gemiddeld€111
3. BudgetBoodschappenautoWeinig kilometersSimpel €69

Vergelijk online bandenshops
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende overzicht doorzoek je goede online aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Nijeberkoop hebben. Via deze website lees je ook uitgebreide info over: Kies de juiste banden voor uw auto

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen vanaf 7 graden. Meestal worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Nijeberkoop monteren geeft optimale grip, betere acceleratie, geeft minder slijtage in de zomer en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste keuze van april t/m september.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Nijeberkoop

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit zorgt voor een kortere remweg, directer contact met de weg en een stabiele wegligging bij sneeuw of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Italië, Frankrijk) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Presteren het best bij winterse omstandigheden.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Benieuwd naar de prijzen van nieuwe autobanden in Nijeberkoop kopen? In de tabel hieronder beiden wij de actuele tarieven van verscheidene merken en soorten. Let op: dit zijn kosten exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal lees je ook meer informatie over: Lekke band.

MerkTypeGrootteVermogenPrijs
Michelinpilot alpin 5225/40 R1993W€199
Continentalcontisportcontact 5225/45 R1791V€90
Vredesteinwintrac xtreme s245/50 R18104V€143
Bridgestonet31r160/60 R1769W€143
Goodyearultragrip suv255/55 R18109H€134
Dunlopsportmax gp rac120/70 R1758W€146
Pirelliscorpion zero255/50 R20109Y€196
Hankookkinergy eco 2 k435155/65 R1475T€50
Kumhoes31185/65 R1588T€48
Uniroyalms plus 77 xl255/35 R1996V€156
Nexenwinguard sport225/50 R1798V€82
Firestonewinterhawk 3225/55 R1695H€108
Superiaecoblue 4s205/60 R1692H€47
Savaeskimo suv 2 xl255/55 R18109H€107
Maxxiswp-05 arctictrekke195/45 R1684V€65
Toyoproxes s/t 3 xl285/60 R18120V€157
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Ooststellingwerf).

Zoek jouw geschikte autoband

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar wel 45%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er een paar details die relevant zijn. De maat van jouw huidige velgen, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op alle autobanden (aan de zijkant). Deze cijfer-letter combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Ga je op een andere velg rijden? Dan verandert de maat vaak. Een bandenmaat kan zijn 235 / 50 R18 – 101 V.

 • 235 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 50 staat voor de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier is dat dus 50%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 18 geeft de velgmaat weer (hier dus 18 inch).
 • 101 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval is dat een max. belasting van 825 kilogram.
 • De afsluitende letter (V) geeft de maximumsnelheid van de band weer. correspondeert met een max. snelheid van 240 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Denk na over de vraag of je veel rijdt of juist weinig? In ons milde klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een betere mogelijkheid. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is een extra winterband tijdens de koude maanden uitermate geschikt. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Nijeberkoop.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst en/of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Prijzen
Autobanden kunnen we onderverdelen in velerlei prijsklassen: Voordelig, middenklassen en het topsegment. Welke groep past bij jou heeft te maken met de inhoud van je auto, de manier waarop je rijdt en de afstanden die je rijdt. Kies voor een A-merk als Continental of Pirelli als je veel kilometers maakt, een dynamische rijder bent en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een licht autootje (denk aan een Volkswagen Up!) en een rustige rijstijl? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Double Coin en Zeetex.


Uitverkoop en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Dunlop of Superia zijn in de basis best duur. De slimme rijder zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op die manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Nijeberkoop bestellen, en krijg je zomaar 40% korting.

 • Check de autobanden outlet in Nijeberkoop: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Nijeberkoop: tweedehands onderdelen met garantie met minimale slijtage.
 • Combideal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €140,00 op jaarbasis.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Onder normale omstandigheden kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Als laatste is het belangrijk dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Nijeberkoop.

Wat kost autobanden wisselen in Nijeberkoop?
Professioneel banden vervangen in Nijeberkoop kan al vanaf €42,50 voor een totale set (het complete wiel wordt dan gewisseld, bekend als wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €85. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €52,50 per kalenderjaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Dankzij de versterkte wang kan je nog 80 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. Zo is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een zeer hoog draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning en en de diepte van het profiel. Wij raden aan om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Nijeberkoop.

Plaats een reactie