Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nieuwehorne

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of moet je jouw banden laten wisselen in Nieuwehorne? Op deze website kan je aan de slag met populaire webwinkels in goedkope autobanden en servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Tenslotte lees je hier uitgebreide info over uitlijnen, balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Let er op dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Nieuwehorne incl. balanceren en uitlijnen kan al voor €44,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Maar voor de algehele is het verstandig om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Maxxis zijn er al vanaf €330. budgetmerken als Camac kan je al krijgen vanaf €195 per set van 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Nieuwehorne

Banden wisselen in Nieuwehorne

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Nieuwehorne is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen doen dit twee keer per jaar. Vanaf oktober of november kiezen we voor de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) laten we de zomerband monteren. Dit zelf doen is een tijdrovende klus. Tevens vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Nieuwehorne scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nieuwehorne.

Hoe lang gaan banden mee?
Het bandenbedrijf kan je ook vertellen of de profieldiepte nog op orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook wanneer het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Check elke maand je bandenspanning voor een langere levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt raar. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit verbetert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van de auto kost om en nabij de €85,00.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Hoor of voel je getril in de auto? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. Hierbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, ben je duurzamer bezig en gaan de banden extra lang mee. Bij een wissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Nieuwehorne

Rap en voordelig banden vervangen in Nieuwehorne? In de volgende tabel vind je autogarages en bandenwinkels uit de regio (provincie Friesland). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals wisselen, sipen, repareren, uitlijnen, trimmen, (de)monteren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker check je plaatselijke montage-garages in Oudehorne, Hoornsterzwaag, Jubbega, Hemrik en Lippenhuizen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nieuwehorne

Goedkope autobanden Nieuwehorne

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit hangt af van rijstijl (rustig of dynamisch), de afstanden die je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Hoe dan ook: de banden van Europese fabrikanten zijn van uitstekende kwaliteit, ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

SegmentType autoKilometersRijgedragPrijzen
1. TopklasseGroot vermogenVeel kilometersDruk187
2. StandaardGemiddelde autoGemiddeldModaal€116
3. VoordeelKleine stadsautoWeinig gebruikRustig€60

Bandenleveranciers vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de tabel hierna bekijk en vergelijk je landelijke webshops die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Nieuwehorne hebben. Middels onze vergelijker vind je ook handige informatie over: 4 seizoenen banden

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij temperaturen vanaf 7 graden. Over het algemeen laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Nieuwehorne monteren geeft optimale grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minder slijtage en voert het water uitstekend af door de brede groeven en sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Optimale grip op het wegdek bij hogere temperaturen.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Voordelig winterbanden wisselen Nieuwehorne

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en lamellen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit verbetert de remweg, meer controle over je auto en een veilige rijervaring bij sneeuw of ijzel. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Zweden, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Noorwegen) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Presteren het best bij vorst of sneeuwval.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je weinig kilometers maakten je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Nieuwehorne kopen? In het onderstaande schema beiden wij de verwachte prijzen van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. Op Autobandenspot.nl tref je ook extra informatie over: Banden voor de motor.

MerkTypeAfmetingKenmerkTarief
Michelinpilot sport 4suv225/60 R18100V€173
Continentalcontisportcontact 3245/45 R1998W€393
Vredesteinsportrac 5185/70 R1488H€77
Bridgestone1245/50 R19105W€192
Goodyearcargo ug 2235/65 R16115R€174
Dunloptt100 gp130/80 R1866H€190
Pirelliscorpion str235/50 R1897H€118
Hankookdynapro at2 rf11265/65 R17112T€129
Kumhoes31175/65 R1482T€49
Uniroyalrainexp.3 suvfr265/70 R16112H€115
Nexenn blue hd plus195/65 R1489H€98
Firestonefirehawk215/50 R1795W€103
Superiaecoblue va185/75 R16104R€70
Savaeskimo s3+ ms175/70 R1484T€60
Maxxiswp-05 arctictrekke155/65 R1373T€45
Toyoopen c. a/t+235/75 R15116/113S€94
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Heerenveen).

Zoek jouw nieuwe band

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot 25%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Wanneer je nieuwe banden wilt bestellen zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en hoeveel geld je wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de autoband. Deze combinatie van cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Koop je ook nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 235 / 50 R18 – 101T.

 • 235 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 50 is een indicatie voor de bandhoogte, berekend als percentage van bandbreedte (hier is dat dus 50%.
 • R duidt aan: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 18 staat voor de velgmaat (hier dus 18 inch).
 • 101 staat voor het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 825 kilogram.
 • De afsluitende letter (T) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 190 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de beste optie. Als je niet zoveel rijdt (rond de 10.000 km) dan is de vierseizoenenband aan te raden. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? In dat geval is de winterband van oktober/november tot maart/april het meest interessant. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Nieuwehorne.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Kosten
Autobanden kun je onderbrengen in 3 prijsgroepen: Prima, medium en de a-merken. Welke klasse jij moet kiezen heeft te maken met de trekkracht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de gebruiksintensiteit. Neem een A-merk zoals Bridgestone of Superia op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijder bent en een flinke motor in je auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een licht autootje (denk aan een Hyundai i10) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Atlas Fs & Royalblack.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Dunlop of Maxxis zijn best kostbaar. De slimme consument profiteert van acties en aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zodoende kan je verrassend goedkope autobanden in Nieuwehorne bestellen, en ontvang je tot 25% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Nieuwehorne: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Kies voor gebruikte banden Nieuwehorne: tweedehands onderdelen met garantie met minimale slijtage.
 • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €145,00 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Wij raden aan om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij standaard merken hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Zoek maandelijks uit of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door ze te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Als laatste is het voor de levensduur essentieel dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Nieuwehorne.

Wat kost autobanden wisselen in Nieuwehorne?
Bij een garage banden vervangen in Nieuwehorne kost je zo’n €47,50 bij 4 banden (mits de band al op de velg zit, dit is een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet je rekenen op zo’n €92,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €52,50 per seizoen.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door de unieke samenstelling kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een autogarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en je hebt veel minder kans op een klapband. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning van de banden en en natuurlijk het profiel. Wij raden aan om elke 6 jaar te wisselen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Nieuwehorne.

Plaats een reactie