Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hemrik

Nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Hemrik? Op www.autobandenspot.nl bieden wij toonaangevende webwinkels in voordelige autobanden van alle merken en lokale garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Daarnaast tref je hier belangrijke informatie over de verschillende soorten autobanden en vertelt onze keuzehulp welk product rijmt met jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Zorg ervoor dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Hemrik inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is al mogelijk vanaf €39,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Maar voor de algehele is het verstandig om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Banden van de beste merken zoals Maxxis kan je al krijgen vanaf €300. B-merken als Kama scoor je al vanaf €200 voor een hele set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Hemrik

Banden wisselen in Hemrik

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Hemrik is belangrijk voor de optimale grip. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Vanaf oktober of november nemen we de winterband en ronde maand maart zetten we de zomerband er weer onder. Thuis de banden wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Daarbij eist dit de nodige ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hemrik maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt erop vertrouwen dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Jouw autobanden worden meestal ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij sommige aanbieders is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hemrik.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenspecialist controleert ook of de profieldiepte nog in orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook zodra er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn moeten er nieuwe banden op. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 50.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met kwaliteit van de band en rijstijl. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt minder gemakkelijk. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en abnormale slijtage. De kern van uitlijnen is dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een aantrekkelijk brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto kost om en nabij de €79,99.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? De oplossing is dan vaak dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, het rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Zoek banden garages in Hemrik

Vlug en voordelig banden vervangen in Hemrik? In de onderstaande tabel vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Friesland). Deze bedrijven kunnen je helpen bij wisselen, uitlijnen, sipen, (de)monteren, trimmen, balanceren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op deze website vergelijk je nabijgelegen montage-specialisten in Lippenhuizen, Terwispel, Tijnje, Luxwoude en Langezwaag.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hemrik

Goedkope autobanden Hemrik

Ga jij een bestelling plaatsen voor een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel zien dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit is met name afhankelijk van rijstijl, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Belangrijk: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge eisen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we grofweg indelen in 3 klassen:

CategorieType autoKilometrageRij-kenmerkPrijs
1. A-merkSportautoGrootverbruikerAgressief194
2. Prijs-kwaliteitNormale autoRond de 25.000Normaal€114
3. VoordeligKleine auto’s< 15.000Voorspelbaar€71

Bandenshops vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de tabel hierna vergelijk je eenvoudig populaire online garages die ook leveren en een voordelige bandenservice in Hemrik hebben. Op dit portaal ontdek je ook handige informatie over: Beste autobanden

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Meestal rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Hemrik monteren zorgt voor meer grip, betere acceleratie, het maximaliseert de levensduur van de band en een goede waterafvoer door de brede groeven en sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Winterbanden laten wisselen Hemrik

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer grip en een betere wegligging tijdens de wintermaanden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Luxemburg, Zwitserland) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren van oktober tot en met maart.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een belangrijk nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Ideaal als je circa 10.000 km/jaar rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de investering in nieuwe autobanden in Hemrik kopen? In het onderstaande schema verstrekken wij de actuele tarieven van verschillende soorten en merken. Dit is exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Via deze website check je ook aanvullende info over: Cijfers en letters op autobanden.

MerkTypeFormaatPrestatiePrijs
Michelinlatitude tour hp255/60 R20113V€257
Continentalcontisportcontact 2245/35 R1993Y€187
Vredesteint-trac 2175/65 R1482T€68
Bridgestonepotenza225/45 R1791Y€130
Goodyearug8165/65 R1479T€73
Dunlopsportmax roadsmart ii110/80 R1858(W)€112
Pirellipzero nero205/40 R1784W€88
Hankookkinergy eco 2 k435185/65 R1588H€94
Kumhoes31175/80 R1488T€55
Uniroyalrainexpert195/65 R1489T€91
Nexenn blue hd185/60 R1584H€54
Firestonefirehawk245/40 R1897Y€111
Superiaecoblue 4s225/55 R17101W€56
Savatrenta 2225/70 R15112R€117
Maxxiswp-05 arctictrekk175/65 R1588T€61
Toyoopen country a/t+245/75 R16120S€107
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Opsterland).

Autobanden zoeken en vinden

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar ongeveer 30%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Op het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er meerdere details die relevant zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat lees je af op de zijkant van je huidige autobanden. Deze cijfer-letter combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je op een andere velg rijden? Dan verandert de maat vaak. Een van de bandenmaat codes is: 225 / 55 R17 – 101Y.

 • 225 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 55 slaat op de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (hier is dat dus 55%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit geval 17 inch).
 • 101 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 825 kilogram.
 • De laatste waarde (Y) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 300 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bedenk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband het grootste deel van het jaar een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (rond de 10.000 km) dan is een een all-season band een interessant alternatief. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom jij graag in de wintersportgebieden? Een winterband rijden is dan tijdens de wintermaanden uitermate geschikt. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Hemrik.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook in de winter veel op de weg zit en regelmatig op wintersport gaat.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Onkosten
Autobanden kan je kopen in velerlei prijssegmenten: Instap, standaard en de hoogste klasse. Welk segment aan te raden is voor jou heeft te maken met het gewicht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal afgelegde kilometers. Kies voor een A-merk als Continental of Firestone als je elk jaar grote afstanden aflegt, een pittige rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een licht autootje (bijv. een Toyota iQ) en doe je het rustig aan? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Ep Tyre & Viking.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Michelin of Pirelli zijn niet perse voordelig. De slimme consument houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te zoeken kan je dikwijls goedkope autobanden in Hemrik bestellen, en profiteer je snel van 35% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Hemrik: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Hemrik: tweedehands producten van goede kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • All-in deal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €132,50 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Het advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij een normale rijstijl gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Achterhaal een paar keer per jaar hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom vreemde slijtage door de juiste band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tenslotte is het van groot belang dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Hemrik.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Hemrik?
Bij een garage banden vervangen in Hemrik laat je al uitvoeren voor €55,00 per set van 4 (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit is een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit ongeveer €95,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De kosten van bandenopslag zitten rond de €62,50 per kalenderjaar.

Wat zijn runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Geholpen door de stuggere wang van de runflats kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de luchtdruk van de band wegvalt. Op die manier is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een garage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De voordelen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, meer vrijheid in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Aandachtspunt: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning van de banden en en de diepte van het profiel. De garages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Hemrik.

Plaats een reactie