Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Lippenhuizen

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of moet je jouw banden laten wisselen in Lippenhuizen? Op onze autobandenvergelijker vind je landelijke leveranciers van goedkope autobanden en lokale servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Als laatste bekijk je hier praktische informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product strookt met jouw auto.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is belangrijk dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Lippenhuizen inclusief montage, balanceren en ventiel kan al worden uitgevoerd vanaf €44,99.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor optimale veiligheid bevelen wij aan om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van de beste merken zoals Michelin koop je al vanaf €315. budgetmerken als Bf Goodrich zijn al te koop vanaf €205 voor een complete set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Lippenhuizen

Banden wisselen in Lippenhuizen

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Lippenhuizen is erg belangrijk. De meeste weggebruikers wisselen twee keer per jaar. Vanaf oktober of november gaat de winterband erop en omstreeks maart of april laten we de zomerband monteren. Zelf banden verwisselen is een precies werkje. Verder vraagt het flink wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Lippenhuizen is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet 100% zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt veel stress.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Eventueel bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Lippenhuizen.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Het bandenbedrijf bekijkt ook of het profiel nog op orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook zodra de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een slechter rijcomfort, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Ook geeft het onnodig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit bevordert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een personenauto uitlijnen kost om en nabij de €89,99.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Het kan maar zo zijn dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceerapparaat worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Dit voorkomt een instabiele wegligging, verbruik je minder benzine en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een wissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Overzicht met banden garages in Lippenhuizen

Vlug en voordelig banden vervangen in Lippenhuizen? In de tabel in het volgende blok bekijk je autogarages en bandenwinkels in de buurt (provincie Friesland). Deze bandenspecialisten ondersteunen je bij wisselen, sipen, balanceren, (de)monteren, uitlijnen, repareren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website vind je plaatselijke montagepartners in Terwispel, Tijnje, Luxwoude, Langezwaag en Jonkerslân.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-lippenhuizen

Goedkope autobanden Lippenhuizen

Ben je aan het oriënteren naar extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel merken dat er een enorm aanbod is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit heeft te maken met het remgedrag, het dagelijkse gebruik, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het vermogen van de auto. Opmerking: alle Europese bandenmerken voldoen aan aan alle normen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken zijn te verdelen in 3 classificaties:

ClassificatieType autoKilometersRijgedragKostprijs
1. Hoogste klasseVeel powerVanaf 50.000Druk180
2. GoedGemiddelde autoRond de 25.000Normaal€102
3. VoordeligLichte auto’sWeinig gebruikVoorspelbaar€67

Online banden webwinkels vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende schema check en vergelijk je toonaangevende webwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Lippenhuizen hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook handige informatie over: Goedkoopste autobanden

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. In de regel is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Lippenhuizen monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder slijtage in de zomer en een effectieve waterafvoer met behulp van de diepe sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer grip op normaal wegdek.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Goedkoop winterbanden wisselen Lippenhuizen

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit verbetert de remweg, bevordert de grip en een veilige rijervaring bij vorst of ijzel. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Zweden, Frankrijk, Italië, Oostenrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren vanaf eind oktober tot begin april.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een belangrijk nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je niet zoveel kilometer rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Lippenhuizen kopen? In het overzicht hierna tref je de standaard tarieven van diverse types en merken. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt vind je ook extra informatie over: Band op de juiste spanning.

MerkSoortAfmetingenVermogenTarief
Michelinpilot sport 4235/50 R18101Y€167
Continentalcrosscontact lx sport235/55 R19101H€190
Vredesteinsportrac 5205/65 R1594V€93
Bridgestoneturanza215/45 R1791Y€95
Goodyearefficientgrip compact165/65 R1479T€53
Dunlopscootsmart120/70 R1054L€71
Pirelliscorpion zero asimmetrico255/50 R19107Y€155
Hankookrw10225/65 R17102T€134
Kumhoes31 xl225/50 R1798W€85
Uniroyalrainexp.3 suvfr225/70 R16103V€106
Nexenn blue hd plus225/50 R1692V€124
Firestonefirehawk245/40 R1893Y€114
Superiaecoblue 4s215/55 R1798W€55
Savaeskimo hp 2 xl245/45 R18100V€110
Maxxiswp-05 arctictrekke205/55 R1691T€109
Toyoprox.spo.suvxl265/50 R20111Y€168
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Opsterland).

Zoek de autoband die bij jou past

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar 35%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Als je naar andere banden wilt overstappen zijn er een aantal onderwerpen die belangrijk zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor rijstijl je hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt geperst op de wang van de je band. De reeks aan cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 225 / 55 R17 – 101 W.

 • 225 staat voor de breedte in millimeters.
 • 55 staat voor de hoogte van de zijwand, in een percentage van de breedte van de band (in dit geval 55%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 17 beschrijft de velgmaat (in dit geval 17 inch).
 • 101 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 825kg.
 • De laatste waarde (W) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot270 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Denk na over de vraag of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een efficiënte manier van rijden. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een interessant alternatief. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rijd je ook in de winter in de bergen? In dat geval is de winterband tijdens de wintermaanden het meest interessant. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Lippenhuizen.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst of ijzel.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Onkosten
Autobanden kan je vinden in velerlei prijssegmenten: Goedkoopste, medium en de a-merken. Welk model past bij jou heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en hoeveel je rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Vredestein of Firestone op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een auto met een sterke motor hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je vooral kleine afstanden? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Kia Picanto) en rijd je rustig? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Aoteli of Overige Merken.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Bridgestone of Sava zijn best kostbaar. Wie wil besparen houdt acties en aanbiedingen in de gaten van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zo kan je verrassend goedkope autobanden in Lippenhuizen bestellen, en ontvang je tot 35% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Lippenhuizen: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Gebruikte banden Lippenhuizen: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Totaalpakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €150,00 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Controleer regelmatig of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige slijtage door ze te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder moet je ervoor zorgen dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Lippenhuizen.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Lippenhuizen?
Banden vervangen in Lippenhuizen wordt al gedaan voor €35,00 bij 4 banden (bij band reeds op de velg, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost het je al gauw €80. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €62,50 per 6 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Met gebruikmaking van de verstevigde wanden kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een autogarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelauto). De positieve eigenschappen zijn het verbeterde draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn een stuk sterker. Aandachtspunt: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning en de status van het profiel. Garagehouders adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Lippenhuizen.

Plaats een reactie