Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Stede Broec

Direct nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Stede Broec? Op dit portaal communiceren wij toonaangevende online verkooppunten van voordelige autobanden van alle merken en lokale autogarages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. In aanvulling daarop vind je hier handige informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en leert onze keuzehulp welk product matcht met jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Stede Broec inclusief uitlijnen en balanceren kan al voor €41,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt het aanbevolen om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Nieuwe banden van toonaangevende merken als Bridgestone kan je al krijgen vanaf €320. budgetmerken als Cooper bestel je al vanaf €220 voor een hele set.

Banden wisselen in Stede Broec

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Stede Broec is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste consumenten laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) zetten we de winterband eronder en omstreeks maart of april nemen we weer de zomerband. Op eigen houtje wisselen is een behoorlijke operatie. Daarbij vergt het flink wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Stede Broec scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw banden worden direct gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Stede Broec.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een banden montagebedrijf kan je ook vertellen of het profiel op de autoband nog voldoende is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat het rubber versleten of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. In de regel is dit na 45.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van het type auto en jouw rijstijl. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet erg licht. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een personenauto kan je bij een garage laten doen vanaf €80,00.

Banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? De kans bestaat dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Daarbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijdt je een stuk rustiger, je rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Stede Broec

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Stede Broec? In het overzicht hierna tref je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Noord-Holland). Deze bandenspecialisten hebben ervaring met wisselen, trimmen, repareren, uitlijnen, (de)monteren, sipen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker check je eveneens montage-specialisten in Enkhuizen, Wormerland, Zaanstad, Oostzaan en Beemster.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-stede-broec

Goedkope autobanden Stede Broec

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit heeft te maken met jouw rijgedrag, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het vermogen van de auto. Noemenswaardig: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De merken en modellen worden vaak onderverdeeld in 3 classificaties:

SegmentSoort autoKm p/jaarRijstijlPrijzen
1. PremiumZware auto’s50.000+ Druk180
2. MiddenklasseDoorsnee autoDagelijks gebruikDoorsnee€112
3. VoordeelKleine autootjesBeperkt gebruikLog€79

Online banden webwinkels vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het schema hierna doorzoek je landelijke online winkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Stede Broec hebben. Op Autobandenspot.nl zoek je ook aanvullende info over: Voordeligste autobanden

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Doorgaans is dit vanaf de periode rond maart / april. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Stede Broec monteren zorgt voor meer grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minder slijtage en een goede waterafvoer vanwege de diepe sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer stuurcontrole en precisie.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Voordelig winterbanden wisselen Stede Broec

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit bevordert de remweg, zorgt voor meer grip en een betere wegligging bij gladheid of vorst. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk, Zwitserland, Zweden) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren vanaf eind oktober tot begin april.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Aandachtspunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • De beste keuze als je niet zoveel kilometer rijdt en niet aan wintersport doet.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de kosten van nieuwe autobanden in Stede Broec kopen? In de volgende tabel beiden wij de gemiddelde tarieven van diverse types en merken. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, balanceren en monteren. Op dit portaal lees je ook handige informatie over: Doorrijden met een lekke band.

MerkSoortAfmetingenVermogenKosten
Michelinpilot sport 4s275/40 R19105Y€254
Continentalcontiwintercontact ts 830p245/35 R1993W€239
Vredesteinultrac satin235/45 R1999W€169
Bridgestonedueler265/55 R19109V€191
Goodyearefficientgrip195/50 R1688V€111
Dunlopsport maxx rt 2255/40 R19100Y€189
Pirellimoto160/60 R1567H€148
Hankookkinergy eco 2 k435185/65 R1588H€62
Kumhowp71xl245/50 R18104V€118
Uniroyalrainexpert 3 xl205/60 R1696V€86
Nexenroadhtxrh5245/65 R17111H€146
Firestoneroadhawk225/55 R17101W€100
Superiabluewin215/70 R16100T€55
Savatrenta 2205/75 R16110R€110
Maxxishp5215/55 R1697W€81
Toyocelsius195/55 R1585H€65
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Stede Broec).

Zoek jouw bandenmaat

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar plus minus 50%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Vanaf het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er belangrijke details die van belang zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat lees je af op de zijkant van je huidige autobanden. Deze cijfer-letter combinatie toont welke maat je moet kopen. Ga je ook voor een nieuwe velg? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 145 / 70 R13 – 71 T.

 • 145 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 70 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 70%.
 • R duidt aan: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 13 beschrijft de velgmaat (hier dus 13 inch).
 • 71 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 345kg.
 • De laatste waarde (T) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. betekent snelheden tot 190 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bedenk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een zuinigere optie. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Kiezen voor winterbanden is dan in het najaar en de winter uitermate geschikt. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Stede Broec.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst en/of sneeuw.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat wil ik betalen
Autobanden kunnen we onderverdelen in verschillende prijsgroepen: Koopjes, standaard en topklasse. Welke groep voor jou geschikt is heeft te maken met de inhoud van de motor, rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Koop een A-merk als o.a. Vredestein of Nexen als je meer dan 30.000 km maakt, graag hard optrekt en een high-performance auto rijdt. Rij je weinig en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Lancia Ypsilon) en een rustige rijstijl? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Kormoran of Tigar.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Michelin of Toyo zijn best kostbaar. Wie slim is koopt uitsluitend aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je extra goedkope autobanden in Stede Broec bestellen, en krijg je zomaar 40% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Stede Broec: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Stede Broec: tweedehands artikelen van prima kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • All-in deal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €165,00 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Wij raden aan om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte is het enorm aan te raden dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Stede Broec.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Stede Broec?
Banden vervangen in Stede Broec kan al vanaf €55,00 per bandenset (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €89,95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €54,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Op basis van de unieke samenstelling kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Op die manier is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een vakgarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De pluspunten hiervan zijn een hoger draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn een stuk sterker. Tip: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning op de banden en de profieldiepte. De garages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Stede Broec.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie