Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Bovenkarspel

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of alleen je banden laten wisselen in Bovenkarspel? Op Autobandenspot.nl ontdek je erkende webshops in goedkope autobanden en lokale garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. In aanvulling daarop bieden wij belangrijke info over bandenmaten en populaire merken en leert onze keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is cruciaal dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Bovenkarspel inclusief uitlijnen en balanceren heb je al vanaf €40,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor de beste veiligheid bevelen wij aan om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Autobanden van de beste merken zoals Toyo kan je al krijgen vanaf €310. Budgetmerken als Cachland zijn er al vanaf €195 voor een complete set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Bovenkarspel

Banden wisselen in Bovenkarspel

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Bovenkarspel is cruciaal. De meeste consumenten doen dit twee keer per jaar. In het najaar gaat de winterband erop en omstreeks maart of april laten we de zomerband monteren. Zelf wisselen is een tijdrovende klus. Verder vraagt het flink wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Bovenkarspel ontneemt veel stress:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Je banden worden ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Bij sommige aanbieders kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Bovenkarspel.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autobedrijf weet ook of de profieldiepte nog goed genoeg is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de band uitgedroogd of beschadigd is moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na 30.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van de rijstijl en type wegdek. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet erg licht. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit geeft een veilige wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen kost je ongeveer €69,99.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? De kans bestaat dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Daarbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je bespaart op de brandstofkosten en neemt het rijgenot flink toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Bovenkarspel

Direct en goedkoop banden vervangen in Bovenkarspel? In het overzicht hierna vind je autogarages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Noord-Holland). Deze bedrijven hebben ervaring met wisselen, sipen, uitlijnen, trimmen, (de)monteren, repareren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Middels onze vergelijker ontdek je daarnaast ook montage-specialisten in Oosterleek, Wijdenes, Hem, Venhuizen en Assendelft.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-bovenkarspel

Goedkope autobanden Bovenkarspel

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel merken dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit is met name afhankelijk van rijstijl (rustig of dynamisch), de jaarlijkse kilometrage, of er met name snelweg kilometers worden gereden en kenmerken van de auto zelf. Goed om te weten: producten van EU-merken zijn in de basis gewoon goed, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende banden worden vaak onderverdeeld in 3 groepen:

SegmentSoort autoKilometrageRijstijlPrijzen
1. TopklasseSportwagenMeer dan 45.000Druk192
2. UitstekendNormale autoRond 30.000Herkenbaar€110
3. BasisBoodschappenautoWeinig gebruikStatisch€69

Online banden webwinkels vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de bijgaande tabel vergelijk je eenvoudig erkende online winkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Bovenkarspel hebben. Op deze website vind je ook nuttige informatie over: Band op de juiste spanning

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de basis laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Bovenkarspel monteren geeft optimale grip, een kortere remweg, zorgt voor minder slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek met behulp van de brede groeven en sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Winterbanden wisselen Bovenkarspel

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en de rubbersamenstelling is veel zachter. Het gevolg is een korte remweg, meer controle over je auto en een optimale wegligging tijdens de wintermaanden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Zweden, Italië, Frankrijk, Oostenrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren van oktober tot en met maart.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

All season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de prijzen van nieuwe autobanden in Bovenkarspel kopen? In de volgende tabel vind je de geschatte prijzen van enkele populaire modellen en types. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. Op Autobandenspot.nl zoek je ook nuttige informatie over: Milieuvriendelijke autobanden.

MerkSoortGrootteVermogenTarief
Michelincrossclimate+185/55 R1586H€101
Continentalcrosscontact atr225/75 R16104H€130
Vredesteinquatrac 5215/60 R1699H€101
Bridgestoneturanza225/50 R1895W€156
Goodyearefficientgrip performance225/50 R1794W€112
Dunlopwinter sport 5 suv225/60 R17103V€154
Pirellicinturato as si xl215/60 R17100V€156
Hankookkinergy eco 2 k435165/70 R1485T€64
Kumhor.venture mt51235/75 R15110Q€131
Uniroyalrainsport 3 xl205/55 R1795V€103
Nexenwinguard wt1215/70 R15109R€73
Firestonemseason xl215/55 R1697V€110
Superiabluewin hp155/65 R1475T€33
Savaadapto185/70 R1488T€61
Maxxisma-p3215/75 R15100S€166
Toyocelsius205/65 R1594V€72
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Stede Broec).

Autobanden zoeken en vinden

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar 30%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er een paar factoren waar je over na moet denken. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en natuurlijk het budget.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de je band. De reeks aan cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 145 / 80 R10 – 74N.

 • 145 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 80 is de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 80%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 10 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 10 inch).
 • 74 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 375 kilogram.
 • De afsluitende waarde (N) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. correspondeert met een max. snelheid van 140 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga eerst na of je veel of juist weinig rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door de beste optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een uitstekende keuze. Rij je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? In dat geval is de winterband in het najaar en de winter zeer aantrekkelijk. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Bovenkarspel.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je elke winter veel gaat rijden en regelmatig op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Tarieven
Autobanden kan je kopen in meerdere prijscategorieën: Voordeel, standaard en de hoogste klasse. Welke klasse voor jou ideaal is hangt af van het aantal PK’s van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Bridgestone of Toyo als je veel op de weg zit, veel buiten de stad rijdt en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je niet vaak grote afstanden? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Peugeot 107) en rijd je rustig? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Best of Nan Kang.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Goodyear of Superia zijn niet goedkoop. Wie slim is houdt acties en aanbiedingen in de gaten van bandenleveranciers (online en lokaal). Zodoende kan je dikwijls goedkope autobanden in Bovenkarspel bestellen, en krijg je wel 50% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Bovenkarspel: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Bovenkarspel: tweedehands artikelen van prima kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • All-in deal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al vanaf €162,50 per jaar.

Veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij een redelijke rijstijl kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor een goede band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Als laatste is het enorm aan te raden dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Bovenkarspel.

Hoe duur is autobanden wisselen in Bovenkarspel?
Vakkundig banden vervangen in Bovenkarspel kan al vanaf €32,50 per set van 4 (voor een combinatie van velg + band, dit noemen we een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden betaal je al snel €99,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €62,50 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door middel van de extra sterke stukken in de wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de lucht uit je band is. Op die manier is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor bestelbussen). De pluspunten hiervan zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), minder rolweerstand door een hogere spanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Tip: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Controleer voor vakantie de spanning van de banden en en natuurlijk het profiel. De ANWB adviseert om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Doe dit tijdens een wielenwissel in Bovenkarspel.

Plaats een reactie