Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Oldeberkoop

Online autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Oldeberkoop? Op deze website bieden wij populaire webshops in winter- zomer- en all season banden en lokale garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Tenslotte verstrekken wij nuttige informatie over uitlijnen, balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is cruciaal dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Oldeberkoop inclusief montage, balanceren en testen is er al vanaf €37,50.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor optimale veiligheid bevelen wij aan om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Autobanden van bekende merken als Maxxis scoor je al vanaf €305. budgetmerken als Haida zijn er al vanaf €200 voor een complete set.

Voordelig banden wisselen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Oldeberkoop

Banden wisselen in Oldeberkoop

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Oldeberkoop is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste weggebruikers wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en omstreeks maart of april kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf verwisselen is een precies werkje. Ook vraagt het de nodige ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Oldeberkoop scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je mag er gerust op zijn dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Eventueel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Oldeberkoop.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenservice analyseert ook of de profieldiepte nog in orde is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval het rubber versleten of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 50.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt af van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een onveilig gevoel, trekt naar 1 kant en stuurt licht of juist zwaar. Ook leidt het tot een onzuinig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit leidt tot een optimale wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen kan je bij een garage laten doen vanaf €75,00.

Wanneer banden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? De kans bestaat dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceermachine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je rijdt zuiniger en neemt het rijgenot flink toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Overzicht met banden garages in Oldeberkoop

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Oldeberkoop? In de tabel in het volgende blok vind je specialisten en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Drenthe). Deze autogarages hebben ervaring met repareren, uitlijnen, (de)monteren, balanceren, wisselen, sipen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vind je tevens montagepartners in Bontebok, Nieuwehorne, Oudehorne, Hoornsterzwaag en Jubbega.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-oldeberkoop

Goedkope autobanden Oldeberkoop

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dat wordt bepaald door de rijstijlen, de jaarlijkse kilometrage, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht van de auto. Goed om te weten: producten van EU-merken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we grofweg indelen in 3 klassen:

CategorieAutoKilometrageWegcontactPrijzen
1. KwaliteitVeel vermogenMeer dan 45.000Driftig€192
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoRond 30.000Gewoon€106
3. GoedkoopsteLichte auto’sKleingebruikerLog€62

Vergelijk online bandenshops
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende overzicht doorzoek je landelijke webshops die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Oldeberkoop hebben. Middels onze vergelijker vind je ook nuttige informatie over: Bandenlabel

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Meestal is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Oldeberkoop monteren geeft jou extra grip, verkleint de kans op slippen, voorkomt onnodige slijtage en een effectieve waterafvoer door de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer stuurcontrole en precisie.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Winterbanden wisselen Oldeberkoop

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben diepe gleuven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit in het geval van natte en koude periodes. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Italië, Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Zweden) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Presteren het best bij natte en winterse omstandigheden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Met name geschikt als je niet heel veel rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Aandachtspunt is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • De beste keuze als je niet zoveel kilometer rijdt en niet aan wintersport doet.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Interesse in de prijzen van nieuwe autobanden in Oldeberkoop kopen? In de tabel hieronder tref je de geschatte tarieven van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Middels onze vergelijker vind je ook extra informatie over: Balanceren en uitlijnen van banden.

MerkSerieAfmetingenPrestatiePrijs
Michelinalpin 6215/50 R1795V€137
Continental4×4 sportcontact275/40 R20106Y€188
Vredesteinultrac vorti suv275/45 R20110Y€172
Bridgestonea41r170/60 R1772V€134
Goodyearug8175/70 R1382T€739
Dunlopscootsmart120/70 R1353P€83
Pirellipzero245/40 R1994Y€191
Hankookkinergy eco 2 k435185/60 R1491H€51
Kumhoes31 xl165/70 R1485T€64
Uniroyalrainexpert 3145/80 R1375T€49
Nexenroadian ht235/60 R17102S€90
Firestonefirehawk235/40 R1895Y€115
Superiaecoblue 4s185/65 R1486H€52
Savaintensa uhp 2225/45 R1791Y€92
Maxxisap2 all season145/70 R1371T€47
Toyoprox.spo.suvxl285/35 R21105Y€196
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Ooststellingwerf).

Zoek jouw nieuwe band

Bekijk aanbiedingen en bespaar plus minus 30%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Vanaf het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er verschillende zaken die belangrijk zijn. De maat van jouw huidige velgen, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en hoeveel geld je wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat staat weergegeven op de flank van de band. Deze getallen en letters combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je ook voor een nieuwe velg? Dan verandert de maat vaak. Een van de bandenmaat codes is: 235 / 50 R18 – 101V.

 • 235 staat voor de breedte in millimeters.
 • 50 slaat op de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (in ons voorbeeld 50%.
 • De R houdt in: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 18 biedt inzicht in de velgmaat (hier dus 18 inch).
 • 101 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 825 kilogram.
 • De laatste letter (V) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 240 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ben jij iemand die veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een prima keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is wellicht de all-season band aan te raden. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een winterband in het najaar en de winter zeer aantrekkelijk. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Oldeberkoop.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst of ijzel.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Prijs
Autobanden zijn beschikbaar in drie prijscategorieën: Voordeel, standaard en de a-merken. Welke soort je moet kiezen hangt met name af van de trekkracht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Koop een A-merk als o.a. Michelin of Pirelli als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Rij je weinig en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een licht autootje (bijv. een Hyundai i10) en een rustige rijstijl? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Fortuna Fs & Starmaxx.


Uitverkoop en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Goodyear of Maxxis zijn de duurste op de markt. De slimme automobilist zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zodoende kan je heel goedkope autobanden in Oldeberkoop bestellen, en profiteer je snel van 50% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Oldeberkoop: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Oldeberkoop: tweedehands met lichte gebruikerssporen met minimale slijtage.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €162,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Het advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij een redelijke rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden een stuk langer.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Achterhaal een paar keer per jaar hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor de banden te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ten derde moet je ervoor zorgen dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Oldeberkoop.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Oldeberkoop?
Bij een garage banden vervangen in Oldeberkoop is al mogelijk vanaf €32,50 bij 4 banden (voor een combinatie van velg + band, bekend als wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet je rekenen op zo’n €87,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €62,50 per kalenderjaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Geholpen door de versterkte zijkant kan je nog een stuk blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Op die manier rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een garage. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelauto). De voordelen zijn een optimaal draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Goed om te weten: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan de bandenspanning en de status van het profiel. De garages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Oldeberkoop.

Plaats een reactie