Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Blokzijl

Online autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Blokzijl? Op www.autobandenspot.nl vind je de grote shops gespecialiseerd in goedkope autobanden en lokale autogarages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Ook bieden wij nuttige info over montage, uitlijnen en balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product aansluit bij jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Zorg ervoor dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Blokzijl inclusief montage, balanceren en testen is al mogelijk vanaf €44,50.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Maar voor de algehele adviseert de ANWB om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Degelijke banden van populaire merken zoals Maxxis kosten gemiddeld zo’n €345. B-merken als Insa Turbo koop je al vanaf €225 per 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Blokzijl

Banden wisselen in Blokzijl

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Blokzijl is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste auto-eigenaren doen dit twee keer per jaar. In het najaar laten we de winterband monteren en rond maart / april gaat de zomerband erop. Thuis de banden wisselen is niet eenvoudig. Daarbij vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Blokzijl heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt er van uitgaan dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Blokzijl.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een banden montagebedrijf weet ook of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn moeten er nieuwe banden op. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 32.500 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een langere levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet erg licht. Vaak heeft de auto dan ook een te hoog brandstofverbruik en abnormale slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Het gevolg is een goede wegligging, een lager brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een auto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €70,00.

Waarom banden balanceren
Trillen er delen in de auto? Grote kans dat je de banden moet laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel zullen zit dit standaard doen.

Vind banden garages in Blokzijl

Rap en goedkoop banden vervangen in Blokzijl? In de volgende tabel bekijk je garages en bandenwinkels uit de buurt (provincie Overijssel). Deze lokale garages hebben ervaring met wisselen, uitlijnen, balanceren, trimmen, sipen, repareren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vergelijk je evenzeer montagepunten in Giethoorn, Wapserveen, Eesveen, De Bult en Kallenkote.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-blokzijl

Goedkope autobanden Blokzijl

Wil je investeren in nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is geen geheim dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt vooral af van het remgedrag, het dagelijkse gebruik, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Belangrijk: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we terugbrengen naar 3 classificaties:

KlasseType autoKilometersRij-kenmerkKostprijs
1. A-segmentVeel trekkrachtVeel kilometersDruk183
2. PopulairNormale autoRond 30.000Modaal€102
3. InstapKleine autootjesBeperkt gebruikSimpel €70

Bandenleveranciers vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het volgende overzicht bekijk en vergelijk je de beste online garages die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Blokzijl hebben. Op Autobandenspot.nl zoek je ook aanvullende info over: Autobanden vervangen

Zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. In de basis laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Blokzijl monteren geeft optimale grip, geeft een betere wegligging, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Beperkte geluidsproductie.

Goedkoop winterbanden wisselen Blokzijl

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en het rubber is een stuk zachter. Dit verbetert de remweg, beter contact met het asfalt en een betere wegligging bij gladheid of vorst. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Zweden, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties tijdens de wintermaanden.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

All season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een vaak genoemd nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet aan wintersport doet.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de investering in nieuwe autobanden in Blokzijl kopen? In de onderstaande tabel vind je de verwachte prijzen van verscheidene merken en soorten. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal check je ook handige informatie over: Beste autobanden.

MerkTypeAfmetingenPrestatiePrijs
Michelinprimacy 4195/55 R1687T€133
Continentalcontiecocontact 3175/65 R1380T€75
Vredesteinultrac satin215/45 R1791Y€84
Bridgestoneblizzak215/40 R1787V€194
Goodyeareagle ls2285/40 R19103V€278
Dunlopsport maxx rt225/40 R1892Y€94
Pirellimt32 midsoft90/100 R1651M€105
Hankookkinergy 4s 2 h750225/50 R1798V€105
Kumhoklt03445/45 R20160J€469
Uniroyalms plus 77xl fr245/40 R1897V€120
Nexenn8000235/55 R1710W€101
Firestonemultiseason165/70 R1481T€95
Superiasa37265/35 R1897Y€55
Savaadapto hp185/65 R1486H€70
Maxxisap2 all season175/65 R1486H€53
Toyoproxes tr1 xl225/40 R1482V€94
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Steenwijkerland).

Zoek jouw nieuwe band

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar tot wel 35%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Indien je nieuwe banden nodig hebt zijn er diverse dingen die invloed hebben op de beste keuze. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat staat weergegeven op de wang van de autoband. Deze cijfer-letter combinatie laat zien welke maat je hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 255 / 45 R19 – 100Y.

 • 255 staat voor de breedte in millimeters.
 • 45 slaat op de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (hier dus 45%.
 • De R staat voor Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 19 geeft de velgmaat weer (in ons voorbeeld 19 inch).
 • 100 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 800 kilogram.
 • De laatste letter (Y) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. is een snelheidsindicator van maximaal 300 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ben jij iemand die veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons Hollandse klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een efficiënte manier van rijden. Wanneer je een incidentele autorijder bent (rond de 10.000 km) dan is een vier-seizoenenband een geschikt type. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de speciale winterband van november tot april echt essentieel. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Blokzijl.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Wat kost het?
Autobanden kan je vinden in drie prijsgroepen: Budget, medium en topklasse. Welk type aan te raden is voor jou hangt met name af van het gewicht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal kilometers. Ga voor A-merken als Goodyear of Sava als je veel kilometers maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een sterke motor hebt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Lancia Ypsilon) en heb je een rustig rijgedrag? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Kingstar en Security.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Bridgestone of Sava zijn de duurste op de markt. Wie wil besparen bestelt scherpe aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je extra goedkope autobanden in Blokzijl bestellen, en regel je snel 25% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Blokzijl: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Blokzijl: tweedehands onderdelen met garantie en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Combideal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €155,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Kijk elk kwartaal even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een goede band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste moet je erop letten dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Blokzijl.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Blokzijl?
Bij een garage banden vervangen in Blokzijl regel je al voor €45,00 voor een totale set (voor een combinatie van velg + band, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit ongeveer €94,95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €54,00 per kalenderjaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Op basis van de versterkte wang (zijkant) kan je nog circa 80 kilometer afleggen op het moment dat de band lek raakt. Dan is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor bestelbussen). De voordelen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een potentieel hogere bandenspanning en minder vervorming. Goed om te weten: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning van de banden en de profieldiepte. De garages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Blokzijl.

Plaats een reactie