Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wapserveen

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Wapserveen? Op www.autobandenspot.nl kan je aan de slag met gerenommeerde online verkooppunten van goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten voor een snelle bandenwissel. Tenslotte bekijk je hier nuttige informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is cruciaal dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Wapserveen inclusief montage, balanceren en ventiel heb je al vanaf €44,50.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Maar voor de algehele adviseren wij om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van toonaangevende merken als Vredestein zijn al te koop vanaf €305. Budgetmerken als Austone kosten gemiddeld zo’n €230 voor een hele set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Wapserveen

Banden wisselen in Wapserveen

De bandenwissel bij een autobedrijf in Wapserveen is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste auto-eigenaren laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Vanaf oktober of november kiezen we voor de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf verwisselen is een behoorlijke operatie. Verder vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Wapserveen is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • De autobanden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Steeds vaker is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wapserveen.

Wanneer banden vervangen
Een autogarage bekijkt ook of het profiel nog goed genoeg is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook wanneer de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 45.000 kilometer. De slijtage van de banden wordt bepaald door het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet erg licht. Je krijgt ook te maken met een ongunstig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen betekent dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit leidt tot een optimale wegligging, een scherp brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de auto is al uit te voeren vanaf €84,99.

Waarom autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Daarbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Wapserveen

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Wapserveen? In de tabel in het volgende blok verzamelen wij specialisten en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Drenthe). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals repareren, trimmen, balanceren, uitlijnen, sipen, wisselen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website ontdek je nabijgelegen montage-garages in Eesveen, De Bult, Kallenkote, Onna en Zuidveen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wapserveen

Goedkope autobanden Wapserveen

Zoek jij ook een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel zien dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Wat is nu voor mij het beste product? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), de jaarlijkse kilometrage, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en de eigenschappen van de auto. Opmerking: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge eisen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De autobanden zijn te verdelen in 3 classificaties:

CategorieAutoKilometrageRijstijlPrijs
1. Hoogste klasseKrachtige autoVanaf 40.000Agressief186
2. UitstekendNormale autoVanaf 25.000Doorsnee€101
3. VoordeelKleine autootjesKleingebruikerBeheerst€73

Bandenleveranciers vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de onderstaande tabel vergelijken wij goede online leveranciers die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Wapserveen hebben. Via deze website tref je ook handige informatie over: Autoverzekering

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaliter worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Wapserveen monteren zorgt voor meer grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de brede lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Beperkte geluidsproductie.

Winterbanden wisselen Wapserveen

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer grip en een optimale wegligging in de winterse periodes. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Zweden) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Presteren het best bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Geschikt als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Interesse in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Wapserveen kopen? In de onderstaande tabel vergelijk je de huidige tarieven van de meest verkochte merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook uitgebreide info over: Oude banden inruilen.

MerkSoortAfmetingVermogenKosten
Michelinlattitude cross255/55 R18109V€171
Continentalcontisportcontact 5p295/30 R20101Y€268
Vredesteinquatrac 5275/55 R17109V€149
Bridgestoneblizzak215/60 R1699H€124
Goodyearefficientgrip performance205/60 R1692V€125
Dunlopd404 ww150/90 R1574H€259
Pirellifh:01 225 inch385/65 R225158L€429
Hankookkinergy 4s 2 h750205/60 R1696V€92
Kumhokh11215/55 R1895H€97
Uniroyalms plus 77 xlfr255/40 R19100V€153
Nexenn8000235/65 R17104H€236
Firestonewinterhawk 3195/50 R1582T€74
Superiasa37255/35 R2097W€62
Savaadapto hp185/60 R1482H€59
Maxxism6024120/90 R1057J€78
Toyoproxes_sp_xl275/40 R19105Z€138
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Westerveld).

Zoek direct jouw band

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar 25%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Indien je nieuwe banden nodig hebt zijn er veel specificaties die belangrijk zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat lees je af op de flank van de band. Deze combinatie van cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 255 / 45 R19 – 100V.

 • 255 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 45 slaat op de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in ons voorbeeld 45%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 19 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 19 inch).
 • 100 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 800 kilogram.
 • De afsluitende waarde (V) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot240 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? In ons milde klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door de juiste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een betere mogelijkheid. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de speciale winterband tijdens de koude maanden echt essentieel. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Wapserveen.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij echt winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Prijzen
Autobanden zijn er in verschillende prijsklassen: Instap, prijs-kwaliteit en het topsegment. Welke categorie voor jou geschikt is hangt af van gewicht/vermogen van de auto, jouw rijgedrag en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Continental of Sava als je meer dan 30.000 km maakt, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en zit je maar weinig op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Opel Karl) en rijd je niet al te hard? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Diplomat of Nokian.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Michelin of Nexen zijn niet perse heel goedkoop. De slimme consument profiteert van acties en aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Wapserveen bestellen, en krijg je wel 30% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Wapserveen: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Gebruikte banden Wapserveen: tweedehands die amper gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • All-in deal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €130,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij normaal gebruik kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Verder is het cruciaal dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Wapserveen.

Hoe duur is autobanden wisselen in Wapserveen?
Banden vervangen in Wapserveen laat je al uitvoeren voor €45,00 voor de complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit is een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit ongeveer €90. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €55,00 per half jaar.

Hoe werkt een runflat band?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door gebruik te maken van de Runflat eigenschap kan je nog 80 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een autogarage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje zijn dan ook verleden tijd.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Ze onderscheiden zich door een hoger draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en sterker ontwikkeld. Aandachtspunt: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en de profieldiepte. Garagehouders adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Wapserveen.

Plaats een reactie