Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Zuidveen

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Zuidveen? Op onze autobandenvergelijker vind je onder andere de grote aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en lokale servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Daarnaast tref je hier uitgebreide info over montage, uitlijnen en balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product strookt met jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is cruciaal dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Zuidveen inclusief demontage, balanceren en montage is al mogelijk vanaf €40,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt geadviseerd om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Gewoon goede banden van bekende merken als Goodyear zijn al te koop vanaf €325. B-merken als Infinity kan je al krijgen vanaf €190 voor een complete set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Zuidveen

Banden wisselen in Zuidveen

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Zuidveen is cruciaal. De meeste autorijders doen dit twee keer per jaar. Rond oktober / november gaat de winterband erop en rond maart / april kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf doen is een vak apart. Ook vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Zuidveen is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je kunt er van uitgaan dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij sommige aanbieders kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Zuidveen.

Wat is de levensduur van banden?
Het bandenbedrijf controleert ook of het profiel op de autoband nog goed genoeg is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook als de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond dien je nieuwe banden te nemen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 30.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en stuurt licht of juist zwaar. Ook geeft het een te hoog brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen betekent dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit bevordert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €79,99.

Wanneer banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Mogelijk is het zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijd je een stuk veiliger, ben je duurzamer bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een wissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Zuidveen

Rap en voordelig banden vervangen in Zuidveen? In de tabel in het volgende blok vind je specialisten en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Overijssel). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in (de)monteren, sipen, repareren, uitlijnen, wisselen, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op dit portaal ontdek je nabijgelegen montagepunten in Basse, Steenwijkerwold, Marijenkampen, Willemsoord en De Pol.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-zuidveen

Goedkope autobanden Zuidveen

Ben je aan het zoeken naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dat wordt bepaald door jouw rijgedrag, de gebruiksintensiteit, of er met name snelweg kilometers worden gereden en kenmerken van de auto zelf. Hoe dan ook: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, ook de goedkoopste banden. De banden verdelen we onder in 3 segmenten:

CategorieType autoKM (jaarlijks)WegliggingPrijzen
1. TopsegmentSportautoVeel kilometersAgressief182
2. MiddenklasseDoorsnee autoGemiddeldDoorsnee€116
3. VoordeligStadsautootjeBeperkt gebruikLog€73

Bandenshops vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de volgende tabel doorzoek je erkende webwinkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Zuidveen hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook uitgebreide info over: Winterbanden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband geeft de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Gewoonlijk rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Zuidveen monteren geeft optimale grip, betere acceleratie, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden met behulp van de brede lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Meer grip en een korte remweg.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Direct winterbanden wisselen Zuidveen

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit bevordert de remweg, meer controle over je auto en een ideale rijervaring tijdens de wintermaanden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Frankrijk, Zweden, Noorwegen) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Biedt de beste performance tijdens de wintermaanden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat. All season banden worden steeds populairder: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Minpunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Meer weten over de kosten van nieuwe autobanden in Zuidveen kopen? In de volgende tabel bekijk je de doorsnee prijzen van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website vind je ook uitgebreide info over: Autobanden reinigen.

MerkTypeAfmetingKenmerkTarief
Michelinprimacy 4205/60 R1692H€104
Continentalcontisportcontact 3275/40 R1899Y€259
Vredesteinv474/0 R870M€62
Bridgestoneblizzak205/60 R1692H€87
Goodyearwrangler radial 4×48/80 R16108N€141
Dunlopd404 f ww150/80 R1671H€233
Pirelliscorpion winter255/45 R20105V€206
Hankookwinter icept evo2 suv w320a225/55 R1999V€126
Kumhokl71 xl205/80 R16104Q€179
Uniroyalms-plus 77 suv xl225/65 R17106H€115
Nexenn-fera su1215/45 R1791W€72
Firestonewinterhawk 3 xl225/40 R1892V€97
Superiasa37195/45 R1578V€38
Savaadapto185/70 R1488T€61
Maxxisap2 all season245/40 R1897V€99
Toyoproxes tr1205/55 R1691W€61
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Steenwijkerland).

Zoek jouw geschikte autoband

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar maar liefst 35%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er diverse zaken waar je over na moet denken. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je budget is.

Aflezen van de bandenmaat
De maat lees je af op de zijkant van je huidige autobanden. De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een voorbeeld van een bandenmaat is 255 / 40 R19 – 100H.

 • 255 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 40 geeft de hoogte van de band aan, als % van de breedte van de band (hier dus 40%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 19 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 19 inch).
 • 100 duidt het maximale draagvermogen aan. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 800 kilogram.
 • De laatste waarde (H) geeft de maximumsnelheid van de band weer. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 210 km/h.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ben jij iemand die weinig of juist veel kilometers maakt? In ons milde klimaat is de zomerband de meeste maanden de juiste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is een een all-season band het overwegen waard. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Zuidveen.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je elke winter veel gaat rijden en bij gladheid en vorst.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Onkosten
Autobanden kan je bestellen in 3 prijssegmenten: Koopjes, uitstekend en het topsegment. Welke klasse aan te raden is voor jou hangt met name af van het gewicht van de auto, rijstijl en de jaarlijkse kilometrage. Schaf een A-merk aan zoals Goodyear of Firestone op het moment dat je veel rijdt, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Opel Karl) en een rustige rijstijl? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Evergreen en Pace.


Dagdeals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Kumho Tyres of Maxxis zijn niet goedkoop. De slimme automobilist profiteert van acties en aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op basis daarvan kan je verrassend goedkope autobanden in Zuidveen bestellen, en ontvang je tot 25% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Zuidveen: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Zuidveen: tweedehands die amper gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Compleet pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €142,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Wij raden aan om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij een redelijke rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Achterhaal een paar keer per jaar of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte moet je erop letten dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Zuidveen.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Zuidveen?
Door een vakman banden vervangen in Zuidveen is al mogelijk vanaf €50,00 voor een totale set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit heet een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €90. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €54,00 per half jaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Runflat banden zorgen ervoor dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door middel van de extra sterke stukken in de wang kan je nog 80 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. HIerdoor is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelwagen). De voordelen zijn een hoger draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning op de banden en de profieldiepte. Wij raden aan om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Zuidveen.

Plaats een reactie