Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Kallenkote

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je voordelig banden laten wisselen in Kallenkote? Op dit portaal bieden wij betrouwbare shops gespecialiseerd in voordelige autobanden van alle merken en lokale autogarages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Als laatste tref je hier meer informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product strookt met jouw wensen.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Kallenkote inclusief montage, balanceren en ventiel kan al worden uitgevoerd vanaf €43,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor de beste veiligheid adviseert de ANWB om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Banden van A-merken als Hankook kosten ongeveer €310. B-merken als Headway koop je al vanaf €190 per vier.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Kallenkote

Banden wisselen in Kallenkote

De bandenwissel bij een autobedrijf in Kallenkote is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste autorijders laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert gaat de winterband erop en als het weer wat warmer wordt (maart/april) nemen we weer de zomerband. Zelf banden verwisselen is niet eenvoudig. Verder vraagt het behoorlijk wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Kallenkote heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij sommige aanbieders kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Kallenkote.

Wat is de levensduur van banden?
Een garage checkt ook of het profiel op de autoband nog in orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat de band beschadigd of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 32.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen is met name afhankelijk van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat deze minder snel slijten.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Ook leidt het tot een te hoog brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit geeft een veilige wegligging, een lager brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto regel je al vanaf €79,99.

Informatie over banden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd dienen te worden. D.m.v. een speciale machine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel zullen zit dit standaard doen.

Banden garages in Kallenkote

In no-time en voordelig banden vervangen in Kallenkote? In de tabel in het volgende blok vind je specialisten en bandenwinkels in de buurt (provincie Overijssel). Deze lokale garages verlenen diensten zoals repareren, (de)monteren, balanceren, sipen, wisselen, trimmen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Via deze website zoek je nabijgelegen montage-experts in Onna, Zuidveen, Basse, Steenwijkerwold en Marijenkampen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-kallenkote

Goedkope autobanden Kallenkote

Zoek jij ook nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je merkt al snel het (online) aanbod gigantisch is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Hieraan ten grondslag liggen jouw rijgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Advies: alle Europese bandenmerken voldoen aan aan alle normen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we terugbrengen naar 3 segmenten:

ClassificatieType autoKilometrageRijstijlPrijs
1. PremiumSportautoMeer dan 45.000Druk186
2. PopulairDoorsnee autoCirca 25.000Gemiddeld€102
3. EconomyKleine autootjes< 15.000Log€77

Bandenleveranciers vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het volgende schema bieden we je goede online leveranciers die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Kallenkote hebben. Op deze website tref je ook aanvullende info over: Runflat banden

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband rijd je bij temperaturen vanaf 7 graden. Doorgaans worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Kallenkote monteren geeft meer grip op het wegdek, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een langere levensduur van de band en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Winterbanden wisselen Kallenkote

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit zorgt voor een korte remweg, meer grip en een optimale wegligging bij vorst of sneeuwval. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Frankrijk, Luxemburg, Noorwegen, Italië) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Biedt de beste performance bij vorst of sneeuw.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Minpunt is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de investering in nieuwe autobanden in Kallenkote kopen? In de volgende tabel tref je de verwachte tarieven van verschillende soorten en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website vind je ook nuttige informatie over: Veilig autorijden.

MerkSerieGrootteKenmerkTarief
Michelincrossclimate suv235/60 R17106V€150
Continental4×4275/45 R19108Y€201
Vredesteinquatrac 5205/70 R1596T€79
Bridgestoneblizzak255/50 R19107V€153
Goodyeareagle ug gw-3245/50 R1799H€235
Dunlopgeomax mx52100/90 R1957M€117
Pirellicarrier winter195/60 R1699T€90
Hankookkinergy 4s 2 h750205/55 R1694V€66
Kumhopower grip kc11245/75 R16120Q€115
Uniroyalms plus 77suvxl275/45 R20110V€147
Nexenwinguard sport xl215/50 R1795V€82
Firestonevanhawk195/65 R16104R€113
Superiasa37245/40 R1998Y€60
Savaadapto165/65 R1479T€52
Maxxisvictra sport vs01275/45 R18107Y€179
Toyoproxes r 888-r245/40 R1897Y€195
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Steenwijkerland).

Zoek jouw geschikte autoband

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 45%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Op het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er belangrijke specificaties waar je over na moet denken. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

De bandenmaat
De maat staat weergegeven op de flank van de band. Deze speciale code vertelt je welke maat je nodig hebt. Neem je nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een voorbeeld van een bandenmaat is 255 / 40 R19 – 100W.

 • 255 staat voor de breedte in millimeters.
 • 40 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (hierbij dus 40%.
 • De betekenis van R = Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 19 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 19 inch).
 • 100 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 800 kilogram.
 • De afsluitende letter (W) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. betekent snelheden tot 270 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bekijk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot circa 15.000 km) dan is wellicht de all-season band aan te raden. Maak je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een extra winterband van november tot april een onmisbare keuze. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Kallenkote.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij echt winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Prijs
Autobanden kan je vinden in velerlei prijscategorieën: Budget, gemiddeld en het topsegment. Welke groep je moet kiezen wordt bepaald door hoeveel power je auto heeft, je manier van rijden en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Schaf een A-merk aan zoals Dunlop of Nexen als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een zuinige kleine auto (neem een Seat Mii) en een rustige rijstijl? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Avon en Minerva Fs.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Goodyear of Firestone zijn de duurste op de markt. Wie wil besparen zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op basis daarvan kan je verrassend goedkope autobanden in Kallenkote bestellen, en krijg je wel 20% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Kallenkote: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Kallenkote: tweedehands die amper gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Totaalpakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €167,50 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Wanneer je normaal rijdt gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden een stuk langer.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door ze te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Als laatste moet je erop letten dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Kallenkote.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Kallenkote?
Bij een garage banden vervangen in Kallenkote wordt al gedaan voor €40,00 per bandenset (voor een combinatie van velg + band, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €100. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €60,00 per kalenderjaar.

Hoe werkt een runflat band?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Dankzij de speciale constructie kan je nog circa 80 kilometer afleggen op het moment dat de band lek raakt. Dan is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar de dealer. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Wat dit type onderscheidt is een extra draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Opgelet: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning en de profieldikte. Garagehouders adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Kallenkote.

Plaats een reactie