Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Froombosch

Nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Froombosch? Op dit portaal communiceren wij populaire aanbieders van goedkope autobanden en lokale servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Als laatste bieden wij nuttige informatie over de verschillende type banden die er zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijstijl.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Het is belangrijk dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Froombosch inclusief demonteren, monteren en balanceren is al mogelijk vanaf €39,95.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid is het aan te raden om je banden te vervangen bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Gewoon goede banden van toonaangevende merken als Toyo bestel je al vanaf €300. Budgetmerken als Kingstar koop je al vanaf €205 per 4.

Voordelig banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Froombosch

Banden wisselen in Froombosch

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Froombosch is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste weggebruikers laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) laten we de winterband monteren en omstreeks maart of april gaat de zomerband erop. De banden verwisselen is een heel precies klusje. Daarbij vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Froombosch maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet 100% zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Jouw banden worden meestal ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Froombosch.

Wat is de levensduur van banden?
Het bandenbedrijf bekijkt ook of het profiel op de autoband nog in orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn dien je nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 30.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen is met name afhankelijk van type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt te zwaar of juist te licht. Vaak heeft de auto dan ook een onzuinig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit verbetert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto regel je al vanaf €65,00.

Balanceren van de banden
Trillen er delen in de auto? De kans bestaat dat je de banden moet laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een wissel zit dit meestal inbegrepen.

Lokale banden garages in Froombosch

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Froombosch? In de volgende tabel verzamelen wij adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in de buurt (provincie Groningen). Deze garages verlenen diensten zoals (de)monteren, balanceren, sipen, wisselen, trimmen, repareren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vergelijk je ook montage-specialisten in Woudbloem, Harkstede, Scharmer, Kolham en Harkstede.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-froombosch

Goedkope autobanden Froombosch

Wil jij overgaan tot de aanschaf van extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel zien dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt vooral af van het remgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht van de auto. Noemenswaardig: de banden van bijna alle Europese merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we uiteenzetten in 3 categorieën:

ClassificatieAutoKm p/jaarRijstijlTarief
1. PremiumGrote motorVanaf 40.000Pittig186
2. GoedDoorsnee autoDagelijks gebruikHerkenbaar€108
3. InstapKleine stadsautoWeinig kilometersKalm€62

Vergelijk online bandenshops
Direct online je bestelling plaatsen? In het onderstaande schema bieden we je betrouwbare internetwinkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Froombosch hebben. Op Autobandenspot.nl tref je ook handige informatie over: Beste autobanden

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Over het algemeen laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Froombosch monteren geeft meer grip op het wegdek, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een langere levensduur van de band en voert het water uitstekend af vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Winterbanden laten wisselen Froombosch

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en het rubber is een stuk zachter. Dat resulteert in een korte remweg, bevordert de grip en biedt veiligheid en stabiliteit bij sneeuw of ijzel. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk, Zweden, Luxemburg, Zwitserland) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • De beste prestatie tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en ze geven een heel goede grip. Een vaak genoemd nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Met name geschikt als je niet zoveel kilometer rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Froombosch kopen? In de tabel in het volgende blok beiden wij de verwachte tarieven van verscheidene merken en soorten. Prijzen zijn exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal zoek je ook nuttige informatie over: Cijfers en letters op autobanden.

MerkSoortAfmetingPrestatieKosten
Michelinpilot sport 4s285/35 R22106Y€320
Continentalts 850 ao245/45 R19102V€205
Vredesteinquatrac 5175/55 R1577T€66
Bridgestonet001205/65 R1695W€117
Goodyearultragrip9 +195/60 R1588T€71
Dunlopwinter sport 5245/40 R1998V€321
Pirellip-zero (pz4)275/40 R19105Y€180
Hankookventus prime3 k125205/45 R1683V€76
Kumhohs51195/45 R1578V€66
Uniroyalms-plus 77165/70 R1379T€50
Nexenwinguard snow g wh2 xl185/60 R1588T€53
Firestonevanhawk2215/65 R16106T€98
Superiaecoblue 4s195/70 R1491T€56
Savaeskimo suv 2 xl235/55 R17103H€122
Maxxishp5195/65 R1595V€69
Toyoopen country ht265/75 R16119S€128
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Midden-Groningen).

Zoek jouw geschikte autoband

Check acties en aanbiedingen en bespaar zo’n 30%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Op het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er veel dingen die van belang zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je maximaal wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is altijd terug te vinden op het rubber van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Neem je nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 245 / 55 R19 – 107T.

 • 245 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 55 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 55%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 19 geeft een indicatie van de velgmaat (hier is dat dus 19 inch).
 • 107 staat voor het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 975 kilogram.
 • De afsluitende letter (T) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). correspondeert met een max. snelheid van 190 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bedenk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar veruit de beste keuze. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een winterband tijdens de koude maanden uitermate geschikt. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Froombosch.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst en/of sneeuw.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kan je vinden in drie prijsgroepen: Koopjes, goed en topkwaliteit. Welke soort voor jou geschikt is hangt met name af van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en hoeveel je rijdt. Ga voor A-merken als Michelin of Maxxis in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een licht autootje (bijv. een Toyota Aygo) en rijd je rustig? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Keter & Nordexx.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Dunlop of Superia zijn niet perse heel goedkoop. De slimme rijder checkt regelmatig aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je dikwijls goedkope autobanden in Froombosch bestellen, en profiteer je snel van 50% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Froombosch: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Froombosch: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Totaalpakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €167,50 per 12 maanden.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij gewoon rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Controleer regelmatig of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ook is het belangrijk dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Froombosch.

Wat kost autobanden wisselen in Froombosch?
Bij een garage banden vervangen in Froombosch kost je zo’n €40,00 bij 4 banden (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit noemen we een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit circa €80. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €65,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Met gebruikmaking van de Runflat eigenschap kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zodoende kan jij dus nog naar huis rijden of naar een autogarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Je kunt rekenen op een zeer hoog draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning gewijzigd moet worden en en natuurlijk het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Froombosch.

Plaats een reactie