Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Vredepeel

Nieuwe autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Vredepeel? Op dit portaal vind je onder andere de grote webshops in goedkope autobanden en servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Verder kan je aan de slag met praktische informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product past bij jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Het is cruciaal dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Vredepeel inclusief montage, balanceren en ventiel is al mogelijk vanaf €44,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Om ongelukken te voorkomen wordt door de ANWB geadviseerd om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Autobanden van de beste merken zoals Goodyear zijn er al vanaf €340. Budgetmerken als Imperial All kosten ongeveer €210 per 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Vredepeel

Banden wisselen in Vredepeel

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Vredepeel is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste consumenten laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) kiezen we weer voor de zomerband. Zelf banden verwisselen is een tijdrovende klus. Tevens vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en materialen. Goedkoop banden wisselen in Vredepeel heeft verschillende voordelen:

 • Je weet 100% zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je geen tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • De banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij sommige aanbieders kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Vredepeel.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenservice kan je ook vertellen of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook op het moment dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 35.000 kilometer. De levensduur van de banden is met name afhankelijk van de rijstijl en type wegdek. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat deze minder snel slijten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar één kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook geeft het een ongunstig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen houdt in dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een lager brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto is al uit te voeren vanaf €65,00.

Wat is autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Grote kans dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Dit voorkomt een instabiele wegligging, je rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Vredepeel

Direct en voordelig banden vervangen in Vredepeel? In de tabel in het volgende blok verzamelen wij adressen van bandenwinkels en servicepunten in de buurt (provincie Limburg). Deze montagebedrijven ondersteunen je bij repareren, balanceren, sipen, wisselen, uitlijnen, (de)monteren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal ontdek je ook montagebedrijven in Merselo, Veulen, Ysselsteyn, Heide en Castenray.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-vredepeel

Goedkope autobanden Vredepeel

Ga jij een bestelling plaatsen voor een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel merken dat het assortiment enorm uitgebreid is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt vooral af van jouw rijgedrag, het dagelijkse gebruik, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en wat voor type auto je rijdt. Hoe dan ook: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, dus ook de goedkoopste banden. De merken verdelen we onder in 3 niveau’s:

ClassificatieAutoKm p/jaarRijstijlKostprijs
1. TopsegmentVeel power50.000+ Pittig181
2. StandaardDoorsnee autoDagelijks gebruikNormaal€117
3. VoordeligStadsautootje< 15.000Statisch€79

Vergelijk banden webshops
Via internet je aankopen doen? In het overzicht hieronder bieden we je landelijke online leveranciers die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Vredepeel hebben. Op deze website vind je ook extra informatie over: Winterbanden

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband rijd je wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Normaliter laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Vredepeel monteren geeft optimale grip, geeft een betere wegligging, geeft minder geluidsproductie en een effectieve waterafvoer vanwege de brede lengtegroeven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Winterbanden laten wisselen Vredepeel

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit geeft een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en een stabiele wegligging tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Italië, Frankrijk, Noorwegen, Luxemburg) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Presteren het best bij vorst of sneeuwval.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een vaak genoemd nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de investering in nieuwe autobanden in Vredepeel kopen? In de tabel in het volgende blok verstrekken wij de prijsindicaties van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal ontdek je ook nuttige informatie over: Autobanden reinigen.

MerkTypeAfmetingenVermogenKosten
Michelinpower pure sc130/70 R1363P€59
Continentalcontivancontact 100225/55 R17109H€163
Vredesteinquatrac 5165/60 R1479H€65
Bridgestoneblizzak225/70 R16103T€179
Goodyearultragrip9 +205/55 R1691H€76
Dunlopsp sport maxx245/45 R1799Y€157
Pirelliscorpion verde all season275/50 R20113W€298
Hankookwinter icept rs w442155/70 R1375T€45
Kumhoportran kc53235/65 R16115/113R€103
Uniroyalms-plus 77205/60 R1692H€73
Nexenn blue hd plus xl195/65 R1595H€64
Firestonefirehawk235/35 R1991Y€133
Superiabluewin hp185/60 R1482T€38
Savaintensa suv235/70 R16106H€102
Maxxisap2 all season195/55 R1589V€78
Toyocelsius155/65 R1475T€49
Overzicht met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Venray).

Zoek jouw bandenmaat

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 35%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Vanaf het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er verschillende onderwerpen die relevant zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is vermeld op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je ook voor een nieuwe velg? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 245 / 35 R19 – 93V.

 • 245 staat voor de breedte in millimeters.
 • 35 is een indicatie voor de bandhoogte, in een percentage van de breedte van de band (hier dus 35%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 19 geeft de velgmaat weer (in dit geval 19 inch).
 • 93 geeft de maximale draagkracht weer. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 650kg.
 • De laatste waarde (V) geeft de maximumsnelheid van de band weer. correspondeert met een max. snelheid van 240 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons milde klimaat is de zomerband de meeste maanden een efficiënte manier van rijden. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band een zuinigere optie. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de speciale winterband van oktober/november tot maart/april echt essentieel. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Vredepeel.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je elke winter veel gaat rijden en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je kopen in allerlei prijscategorieën: Prima, prijs-kwaliteit en het topsegment. Welk product aan te raden is voor jou heeft te maken met het vermogen van de auto, rijgedrag en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Koop een A-merk als o.a. Michelin of Sava als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel buiten de stad rijdt en een zware/krachtige auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (neem een Peugeot 108) en doe je het rustig aan in het verkeer? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als General en T-Tyre.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Dunlop of Maxxis zijn niet goedkoop. De slimme consument checkt regelmatig aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Vredepeel bestellen, en krijg je wel 35% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Vredepeel: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Kies voor gebruikte banden Vredepeel: tweedehands met lichte gebruikerssporen die nog vele kilometers mee kunnen.
 • All-in deal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €160,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Zoek maandelijks uit of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de juiste band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste moet je ervoor zorgen dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Vredepeel.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Vredepeel?
Bij een garage banden vervangen in Vredepeel kan al vanaf €37,50 voor een complete set (voor een combinatie van velg + band, dit is een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost het je al gauw €89,95. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €55,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat is het voordeel van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door middel van de versterkte wang (zijkant) kan je nog 80 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Op die manier rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een autogarage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor bestelbussen). De pluspunten hiervan zijn een zeer hoog draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en in de basis sterker uitgevoerd. Goed om te weten: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je op vakantie? Check dan de bandenspanning en en de diepte van het profiel. Het advies is om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Vredepeel.

Plaats een reactie