Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Witmarsum

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in Witmarsum? Op deze website vind je onder andere de beste leveranciers van winter- zomer- en all season banden en adresgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Daarnaast lees je hier handige info over de soorten banden die er allemaal zijn en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Let er op dat je altijd en overal rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Witmarsum inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al voor €37,50.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor de verkeersveiligheid adviseert de ANWB om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Gewoon goede banden van bekende merken als Pirelli koop je al vanaf €350. Budgetmerken als Leao scoor je al vanaf €200 voor een hele set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Witmarsum

Banden wisselen in Witmarsum

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Witmarsum is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Vanaf oktober of november gaat de winterband erop en rond maart / april zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf verwisselen is een precies werkje. Daarbij vraagt het wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Witmarsum heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt er van uitgaan dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij steeds meer services heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Witmarsum.

Wat is de levensduur van banden?
Het bandenbedrijf kan je ook vertellen of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook op het moment dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit het geval rond de 35.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Uitlijnen van de auto
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt naar 1 kant en stuurt licht of juist zwaar. Ook leidt het tot een onnatuurlijk brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit verbetert de wegligging, een lager brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto regel je al vanaf €77,50.

Waarom banden balanceren
Trillen er delen in de auto? Grote kans dat de banden gebalanceerd dienen te worden. D.m.v. een speciale machine worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en vergroot dit het rijplezier. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Witmarsum

Direct en goedkoop banden vervangen in Witmarsum? In de tabel in het volgende blok vind je autogarages en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Friesland). Deze montagebedrijven kunnen je helpen bij wisselen, (de)monteren, repareren, sipen, uitlijnen, balanceren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Via deze website check je plaatselijke montagepunten in Wons, Schraard, Longerhouw, Schettens en Hichtum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-witmarsum

Goedkope autobanden Witmarsum

Wil je investeren in een set andere banden voor je wagen? Je ontdekt al snel dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dat wordt bepaald door jouw rijgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht van de auto. Goed om te weten: banden van Europese makelaardij voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende producten verdelen we onder in 3 groepen:

SegmentType autoKM (op jaarbasis)WegcontactTarief
1. Hoogste klasseZware wagensVanaf 50.000Dynamisch€193
2. StandaardNormale autoGemiddeldGewoon€104
3. BudgetBoodschappenautoWeinig gebruikStatisch€78

De beste aanbieders vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de volgende tabel bekijk en vergelijk je de beste online garages die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Witmarsum hebben. Op dit portaal vind je ook nuttige informatie over: Run-on-flat banden

Zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaal gesproken worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Witmarsum monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer dankzij de brede sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Direct winterbanden wisselen Witmarsum

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit bevordert de remweg, geeft meer grip en een ideale rijervaring bij sneeuw of ijzel. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Noorwegen) zijn winterbanden verplicht.

 • Biedt de beste performance van oktober tot en met maart.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn steeds meer in trek: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Aandachtspunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Interesse in de prijzen van nieuwe autobanden in Witmarsum kopen? In de tabel in het volgende blok verstrekken wij de actuele tarieven van verschillende soorten en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website ontdek je ook extra informatie over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden.

MerkSoortAfmetingenKenmerkTarief
Michelinlatitude x-ice north lxin2+ xl265/50 R20111T€314
Continentalwintercontact ts 850 p265/65 R17112H€204
Vredesteinultrac vorti235/35 R1991Y€170
Bridgestoneturanza235/55 R1799W€119
Goodyearug-8 performance215/50 R1795V€129
Dunlopk555 f110/90 R1861S€126
Pirellicinturato p7225/45 R1891V€139
Hankookwinter icept evo2 w320225/50 R1696V€155
Kumhops71 rft245/45 R1896Y€141
Uniroyalms-plus 77145/70 R1371T€58
Nexenwinguard sport215/55 R1697H€74
Firestoneroadhawk205/60 R1591H€67
Superiabluewin hp195/60 R1588T€42
Savaeskimo s3+185/65 R1588T€60
Maxxisap2 all season205/55 R1588V€88
Toyocelsius xl205/55 R1694V€72
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek direct jouw band

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 45%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Wanneer je naar andere banden wilt overstappen zijn er een paar onderdelen waar je rekening mee moet houden. De maat van jouw huidige velgen, hoe intensief je de banden gebruikt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op alle autobanden (aan de zijkant). Deze cijfer-letter combinatie toont welke maat je moet kopen. Neem je nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een voorbeeld van een bandenmaat is 215 / 80 R16 – 103H.

 • 215 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 80 is de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in ons voorbeeld 80%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 16 beschrijft de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 103 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 875 kilogram.
 • De afsluitende letter (H) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. betekent snelheden tot 210 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bekijk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een prima keuze. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een zuinigere optie. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rijd je ook in de winter in de bergen? Kiezen voor winterbanden is dan van november tot april aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Witmarsum.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij echt winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Tarieven
Autobanden kan je bestellen in velerlei prijscategorieën: Voordelig, goed en premium. Welk artikel aan te raden is voor jou wordt bepaald door de inhoud van de motor, de manier waarop je rijdt en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Kies voor een A-merk als Vredestein of Sava als je veel op de weg zit, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Renault Twingo) en houd je er een rustige rijstijl op na? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Federal & Ovation.


Uitverkoop en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Michelin of Nexen zijn vrij duur. Wie slim is doorzoekt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zodoende kan je verrassend goedkope autobanden in Witmarsum bestellen, en krijg je zomaar 30% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Witmarsum: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Kies voor gebruikte banden Witmarsum: tweedehands onderdelen met garantie en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1-pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €155,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de juiste band-balans en je auto te laten uitlijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Witmarsum.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Witmarsum?
Professioneel banden vervangen in Witmarsum kan al vanaf €35,00 voor een totale set (bij band reeds op de velg, we noemen dit een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost dit circa €89,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €60,00 per 6 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door gebruik te maken van de unieke samenstelling is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Zodoende kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De pluspunten hiervan zijn een hoger draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Aandachtspunt: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning nog op orde is en de profielkwaliteit. Wij raden aan om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Witmarsum.

Plaats een reactie