Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wons

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of moet je jouw banden laten wisselen in Wons? Op deze website communiceren wij toonaangevende webwinkels in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale garages voor een snelle bandenwissel. Als laatste vind je hier belangrijke info over de soorten banden die er allemaal zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product aansluit bij jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Let er op dat je altijd en overal rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Wons inclusief montage, balanceren en ventiel is al mogelijk vanaf €43,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Maar voor de algehele adviseren wij om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van bekende merken als Dunlop kosten gemiddeld zo’n €300. Budgetmerken als Kama scoor je al vanaf €210 per set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Wons

Banden wisselen in Wons

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Wons is erg belangrijk. De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar. Rond oktober / november zetten we de winterband eronder en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) nemen we weer de zomerband. Thuis de banden wisselen is een behoorlijke operatie. Verder vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Wons heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt er van uitgaan dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Jouw banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wons.

Wanneer banden vervangen
Een banden montagebedrijf analyseert ook of de profieldiepte nog toereikend is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook zodra de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 37.500 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat deze minder snel slijten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt minder gemakkelijk. Je krijgt ook te maken met een te hoog brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een auto laat je al uitvoeren vanaf €85,00.

Wanneer autobanden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijdt je een stuk rustiger, je bespaart op de brandstofkosten en je banden gaan langer mee. Bij een bandenwissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Zoek banden garages in Wons

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Wons? In de onderstaande tabel bekijk je garages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze autogarages kunnen je helpen bij wisselen, sipen, (de)monteren, repareren, uitlijnen, trimmen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Middels onze vergelijker vergelijk je daarnaast ook montagebedrijven in Schraard, Longerhouw, Schettens, Hichtum en Burgwerd.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wons

Goedkope autobanden Wons

Je bent op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Je zult al snel merken dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Hieraan ten grondslag liggen jouw rijgedrag, het dagelijkse gebruik, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en wat voor type auto je rijdt. Let op: de bandenmerken uit Europa voldoen aan aan alle normen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we terugbrengen naar 3 classificaties:

ClassificatieAutoKM (jaarlijks)WegcontactPrijzen
1. TopklasseGroot vermogenVanaf 40.000Energiek189
2. GoedGemiddelde autoVanaf 25.000Doorsnee€108
3. BasisBoodschappenautoMinder dan 15.000Rustig€63

Online banden webwinkels vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de tabel hierna vergelijken wij professionele online winkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Wons hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook aanvullende info over: All season banden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband rijd je bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Meestal laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Wons monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minder slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de brede sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer grip op normaal wegdek.
 • Lager geluidsniveau.

Voordelig winterbanden wisselen Wons

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben diepe gleuven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit verbetert de remweg, verhoogt het gripniveau en een veilige rijervaring in het geval van natte en koude periodes. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Italië, Zwitserland, Noorwegen, Frankrijk, Zweden) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij vorst of sneeuwval.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en ze geven een heel goede grip. Minpunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je niet zoveel kilometer rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de kosten van nieuwe autobanden in Wons kopen? In de onderstaande tabel verstrekken wij de prijsindicaties van verschillende merken en modellen. Dit is exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website vind je ook uitgebreide info over: Motorbanden.

MerkTypeAfmetingVermogenKosten
Michelinlatitude x-ice north lxin2+ xl255/45 R20105T€248
Continentalwintercontact ts 850 p245/60 R18105H€157
Vredesteinultrac vorti225/40 R1892Y€104
Bridgestoneturanza245/45 R1795W€116
Goodyeareagle ug gw-3225/45 R1791H€138
Dunlopd208 f120/70 R1960W€172
Pirellipzero225/35 R1988Y€207
Hankookwinter icept rs2 w452195/65 R1591H€60
Kumhohs51215/55 R1794W€72
Uniroyalms-plus 77225/55 R1695H€102
Nexenn blue 4season195/60 R1486H€56
Firestoneroadhawk165/65 R1581T€58
Superiabluewin225/50 R1798V€50
Savaintensa hp205/55 R1691H€63
Maxxisap2 all season245/45 R1799V€96
Toyos954235/50 R1796V€114
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Welke bandenmaat zoek je?

Check acties en aanbiedingen en bespaar 25%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Op het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een paar aspecten die belangrijk zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je maximaal wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat lees je af op het rubber van de band. Deze cijfer-letter combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 215 / 80 R16 – 103T.

 • 215 betekent de breedte van de band in mm.
 • 80 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit geval 80%.
 • De R staat voor Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 16 staat voor de velgmaat (hierbij dus 16 inch).
 • 103 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 875 kilogram.
 • De laatste letter (T) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot190 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bekijk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons milde klimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is een een all-season band een interessant alternatief. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is een winterband tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Wons.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je elke winter veel gaat rijden en bij sneeuw en ijzel.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Kosten
Autobanden verdelen we onder in diverse prijsgroepen: Voordelig, medium en premium. Welk type aan te raden is voor jou wordt bepaald door het vermogen van de auto, je manier van rijden en de gebruiksintensiteit. Schaf een A-merk aan zoals Goodyear of Pirelli als je elk jaar grote afstanden aflegt, graag hard optrekt en een zware/krachtige auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een licht autootje (denk aan een Seat Mii) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Aeolus en Torque.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Vredestein of Nexen zijn best kostbaar. De slimme rijder checkt regelmatig aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je heel goedkope autobanden in Wons bestellen, en profiteer je snel van 25% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Wons: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Wons: tweedehands die goed zijn nagekeken met ruim voldoende profiel.
 • All-in deal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €150,00 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij een normale rijstijl moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom overmatige slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ook is het voor de levensduur essentieel dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Wons.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Wons?
Bij een garage banden vervangen in Wons wordt al gedaan voor €37,50 per set van 4 (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet jij uitgaan van +/- €95. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €60,00 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door de extra sterke stukken in de wang kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. Zo rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder vervorming. Tip: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning op de banden en de profielkwaliteit. Het algemene advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Wons.

Plaats een reactie